Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2015 16:32

Οι νικητές των αγώνων στα 14α Δημάκεια

Γράφτηκε από τον

Επεσε το περασμένο Σάββατο η "αυλαία" στα 14α Δημάκεια. Πρόκειται για τους αγώνες που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δημάκειος Εκπαιδευτικός Αθλητικός Ομιλος "Ο Ταϋγετος" και οι πολιτιστικοί σύλλογοι των κοινοτήτων της Αλαγονίας.

Στη φετινή διοργάνωση έδωσαν το "παρών" 212 αθλητές, μικροί και μεγάλοι, ενώ υπήρχαν και δεκάδες συνοδοί που βοήθησαν με τον τρόπο τους στην επιτυχία των αγώνων. Υπήρξαν όμως και άτομα που δεν τιμήθηκαν ξεχωριστά και προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες, με την συμβολή τους να είναι καθοριστική για την επιτυχία τους. Αυτοί οι εξαιρετικοί συντοπίτες- σύμφωνα με τους διοργανωτές-, πολλά χρόνια εθελοντές σε κοινωνικές προσφορές, είναι οι παρακάτω:
Ο κ. Βασίλης Βασιλάκης, που εκτός από την μεταφορά των αθλητών, στάθηκε και αρωγός σε πάμπολλες περιπτώσεις που η οργάνωση των αγώνων χρειάστηκε βοήθεια και ενίσχυση.
Ο κ. Τάκης Μαυρίκης, που εκτός από την διεκπεραίωση προμήθειας των μεταλλίων και του αθλητικού υλικού, τακτοποίησε και το θέμα με την έλλειψη φωτισμού στο Αθλητικό Κέντρο και έστησε, και ξέστησε, όλο το σκηνικό για την άψογη διαδικασία την τελετής απονομών.
Ο κ. Αντώνης Καζάκος για την μεταφορά όλων όσων χρειάστηκαν για την τελετή απονομών.
Ο μπάρμπα Νίκος Λάζαρος, ο οποίος για ακόμη μια χρονιά έγινε ο ακούραστος μεταφορέας των παιδιών από την Αρτεμισία, συμπαραστάτης και φύλακας άγγελός τους.
Η οικογένεια Γρηγορίου Αλάμαρα που συνεχίζει την προσφορά της στον γενέθλιο τόπο, συμμετέχει στον εξωραϊσμό του Αθλητικού Κέντρου και κάθε χρόνο προσφέρει τα καλούδια στην τελετή λέξης των αγώνων.
Ο Τάκης Αλεξέας, ο οποίος αν και ξενιτεμένος είναι ο χορηγός πολλών έργων (στέγαστρο, υπερυψωμένο σύρμα κ.α.) και κυρίως ο χορηγός για την αγορά των μεταλλίων και του αθλητικού υλικού, τα τελευταία 7 χρόνια.
Και λοι και όλες που ανιδιοτελώς προσφέρουν με διάφορους τρόπους και διαφεύγουν τα ονόματα τους στον γράφοντα.

ΝΙΚΗΤΕΣ

Πινγκ - Πονγκ
(για παιδιά μέχρι 12 ετών - πήραν μέρος 14 παιδιά): 1ος Νίκος Σπυρόπουλος, 2ος  Νίκος Δημητρούλιας, 3ος Νίκος Λάζαρος. Από 13 ετών (πήραν μέρος 15 παιδιά):  1ος Θάνος Πέτρουλας, 2ος Πάρης Δόμαλης, 3ος Δημήτρης Κατσικέας.

Σκάκι
(για παιδιά μέχρι 12 ετών - πήραν μέρος 13 παιδιά): 1ος Γιώργος Αλεξόπουλος, 2ος Δημήτρης Λαζαρίδης, 3ος Νίκος Αλεξόπουλος.
Από 13 ετών (πήραν μέρος 7 παιδιά):  1ος Θανάσης Αντωνόπουλος, 2ος Δημήτρης Κατσικέας.
Τις βραβεύσεις έκαναν οι: Μιχάλης Αντωνόπουλος δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας, Τάσος Ροβολής πρόεδρος κοινότητας Αλαγονίας, Άρις Βαρελάς πρόεδρος κοινότητας Νέδουσας, Απόστολος Μαρκόπουλος πρόεδρος κοινότητας Πηγών, Νικήτας Σάλμας πρόεδρος κοινότητας Αρτεμισίας, Γιώτα Παπαδέα πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Πηγών, Αντώνης Καζάκος πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Αλαγονίας, Παναγιώτης Μασουρίδης πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Αρτεμισίας, Τάκης Μαυρίκης πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Αλαγονίας Αθηνών, Γρηγόρης Αλάμαρας πρόεδρος Δημάκειου Ομίλου και Πέτρος Αλάμαρας γιος του αείμνηστου Τάκη Αλάμαρα.

Βόλεϊ

Στο βόλεϊ πήραν μέρος 6 ομάδες και 53 παιδιά.  Πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα που αποτελούσαν οι Νίκος και Ιουλιανός Κακαρέας, Τάσος Μπούτσης, Πέτρος Αλάμαρας, Ελενα Αλάμαρα, Παναγιώτης Βαρελάς, Κατερίνα Μαρκοπούλου και Μιχάλης Βαρελάς.
Δεύτερη αναδείχθηκε η ομάδα που αποτελούσαν οι Δημήτρης Νίκας, Θάνος Πέτρουλας, Ιάσων Καρνούσκος, Νίκος Πονηρέας, Παναγιώτης Πουλουπάτης, Δημήτρης Κατσικέας, Γιώργος Αντωνόπουλος, Ηλίας Γιαννούλης Ηλίας και Δημήτρης Πουλουπάτης. Τρίτη ήταν η ομάδα που αποτελούσαν οι Νίκος Λάζαρος, Κώστας Καρράς, Στέλιος Γιαννούλης, Γιώργος Αλεξόπουλος, Νίκος Ζερβής, Παναγιώτης Λαζαρίδης, Δημήτρης Πουλουπάτης και Αλέξανδρος Βίλλας.

Ποδόσφαιρο

Στο ποδόσφαιρο (για παιδιά μέχρι 12 ετών) πήραν μέρος 3 ομάδες και 35 παιδιά.  Πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι Μαρία Διονυσοπούλου, Διονύσης Διονυσόπουλος, Νικόλαος Μελάς, Τάσος Θεοφιλόπουλος, Δημήτρης Πουλουπάτης, Στέλιος Γιαννούλης, Νίκος Πουλουπάτης, Νίκος Ζερβής, Νίκος Λάζαρος και Τάσος Παπαδέας. Δεύτερη  η ομάδα που την αποτελούσαν οι Νίκος και Νέστορας Δημητρούλιας, Δημήτρης Ιορδανίδης, Αλέξανδρος και Ιάκωβος Βίλλας, Γιάννης Πανταζόπουλος, Παναγιώτης Μερέας, Αριστείδης Σπυρόπουλος, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Νεφέλη Βίλλα, Παναγιώτης και Δημήτρης Λαζαρίδης. Τρίτη  η ομάδα που την αποτελούσαν οι Ολγα Σπυροπούλου, Ηλίας Τσιώμος, Θανάσης Ανδρεάδης, Κώστας Χαραλάμπους, Κατερίνα Μάλαμα, Κατερίνα και Σοφία Κακαούνη, Αθανασία Στυλιανοπούλου, Περικλής Παπαμάρκος, Σπύρος και Σταύρος Βαρελάς.

Για ομάδες ανεξαρτήτως ηλικίας (πήραν μέρος 6 ομάδες και 78 παιδιά). Πρώτη
 αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι Παναγιώτης Πουλουπάτης, Δημήτρης Νίκας, Δημήτρης Κατσικέας, Νίκος Πονηρέας, Γεράσιμος Δικαίος, Ελένη Αντωνοπούλου, Θανάσης Πέτρουλας. Δεύτερη  αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι Αμαλία Αθανασοπούλου, Μαρία Ραπτέα, Σταυρούλα Βαρελά, Αριστέα Τσιώμου, Ιωάννα Ταβουλάρη, Δήμητρα Αγγελοπούλου, Σωτήρης Ηλιόπουλος, Περικλής Κακούνης, Στέλιος Πράτης, Δημήτρης Μάλαμας, Νικήτας Λαδάς, Κώστας Μούντανος, Παναγιώτης Βαρελάς.
Τρίτη  αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι Νίκος και Ιουλιανός Κακαρέας, Δήμος και  Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, Πέτρος και Έλενα Αλάμαρα, Αμαλία Παπαδέα και Παναγιώτης Βαρελάς.


Αλμα εις μήκος άνευ φόρας
(για παιδιά μέχρι 12 ετών)



Κορίτσια  (πήραν μέρος 18 παιδιά): 1η αναδείχθηκε η Νίκη Χρυσικού με άλμα 1,82 μ., 2η η Βάσω Θεοφιλοπούλου με άλμα 1,63 μ., 3η αναδείχθηκε η Ευαγγελία Πανταζοπούλου με 1,58 μ.

Αγόρια  (πήραν μέρος 17 παιδιά). 1ος αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Βίλλας με 1,89 μ., 2ος αναδείχθηκε ο Δημήτρης Λαζαρίδης με 1,87 μ. και στην 3η θέση ήταν οι Παναγιώτης Λαζαρίδης με 1,85 μ., Νικόλαος Πουλουπάτης με 1,85 μ.

Για την κατηγορία ανεξαρτήτως ηλικίας

Γυναίκες (πήραν μέρος 7 άτομα): 1η αναδείχθηκε η Πόπη Σηλαίου με 1,77 μ., τη 2η κατέλαβαν η Ελενα Μαυρίκη με 1,70 μ. και η Μαριλένα Ρήγα με 1,70 μ., 3η αναδείχθηκε Σταυρούλα Πατσιλίβα με 1,54 μ. Ανδρες (πήραν μέρος 15 άτομα): την 1η θέση κατέλαβαν οι Δημήτρης Πουλουπάτης με 2,30 μ. και Πέτρος Αλάμαρας με 2,30 μ., 2ος αναδείχθηκε ο Ανδρέας Θωμόπουλος με 2,18 μ., 3ος ήταν ο Ηλίας Γιαννούλης με 2,16 μ.

Αλαμάρειος δρόμος



Α' κατηγορία (παιδιά μέχρι και 9 ετών). Στη διαδρομή Πλατεία Αλαγονίας - Κερασούλια (απόσταση 1.400 μέτρα, πήραν μέρος 19 παιδιά).
Αγωνίστηκαν τα παιδιά: Σταυρούλα Μισκιώτη, Βασιλική Διονυσοπούλου, Βάσια Θεοφιλοπούλου, Σταυρούλα, Βασιλική και Δέσποινα Γαϊτανάρου, Νεφέλη Βίλλα, Σοφία Ζερβή, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Γιάννης Πανταζόπουλος, Παναγιώτης Σταματίου, Γιώργος Σπυρόπουλος, Τάσος Θεοφιλόπουλος, Διονύσης Διονυσόπουλος, Γιώργος Ρουσάκης, Κώστας Πουλουπάτης, Νίκος Ζερβής, Παναγιώτης Παπαλεξάνδρου και Δημήτρης Αδαμόπουλος.
Κορίτσια:  1η αναδείχθηκε η Βασιλική Γαϊτανάρου με χρόνο 7,25΄, 2η η Βάσια Θεοφιλοπούλου, 3η αναδείχθηκε η Δέσποινα Γαϊτανάρου.

Αγόρια:  1ος αναδείχθηκε ο Γιάννης Πανταζόπουλος με χρόνο 5,58, 2ος ο Διονύσης Διονυσόπουλος, 3ος ο Παναγιώτης Σταματίου.

Β' κατηγορία (παιδιά μέχρι και 13 ετών). Στη διαδρομή Αγία Ελεούσα - Κερασούλια (απόσταση 2.600 μέτρα, πήραν μέρος 18 παιδιά).
Κορίτσια:  1η αναδείχθηκε η Νίκη Χρυσικού με χρόνο 18,40΄, 2η η Ελενα Αλάμαρα, 3η η Μαρία Διονυσοπούλου. Αγόρια:  1ος αναδείχθηκε ο Δημήτρης Σπυρόπουλος με χρόνο 13,10΄, 2ος ο Γιώργος Αλεξόπουλος, 3ος ο Αλέξανδρος Βίλλας.
Γ' κατηγορία (αθλητές ανεξαρτήτως ηλικίας(. Στη διαδρομή Πλατεία Αρτεμισίας - Κερασούλια (απόσταση, 4.300 μέτρα, πήραν μέρος 19 άτομα).
Γυναίκες:  1η αναδείχθηκε η Αθηνά Ζερίτη με χρόνο 22,20΄, 2η η Ελενα Μαυρίκη, 3η η Σταυρούλα Πατσιλίβα.
Ανδρες:  1ος αναδείχθηκε ο Νίκος Πονηρέας με χρόνο 17,15΄, 2ος Παντελής Σταμάτης, 3ος Γιώργος Πουλουπάτης.

Λιθάρι ενηλίκων (βάρος 6.100 κιλά, πήραν μέρος 31 άτομα)
Γυναίκες:  1η αναδείχθηκε η Πόπη Σηλαίου με 5,70 μ., 2η η Ελενα Μαυρίκη με 4,65 μ., 3η η Σταυρούλα Γιαννοπούλου με 4,60 μ.
Ανδρες: Την 1η θέση κατέλαβαν οι Γιώργος Πανταζόπουλος με 10,35 μ., Νικόλαος Ζερίτης επίσης με 10,35 μ., 2ος αναδείχθηκε ο Πέτρος Αλάμαρας με 10,20 μ.,3ος ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος με 10,07 μ.
Τα ρεκόρ των αγωνισμάτων κατέχουν οι:
Αλμα εις μήκος άνευ φόρας μέχρι 13 ετών:
Στα κορίτσια η Μέγκεν Αλεξέα με 2,15 μ. από το έτος 2005 και στα αγόρια ο Γιάννης Σεντεμέντες με 2,23 μ. από το έτος 2005.
Αλμα εις μήκος άνευ φόρας μέχρι 18 ετών:
Στα κορίτσια η Αθηνά Ζερίτη με 1,98 μ. από το 2010 και στα αγόρια ο Ηλίας Αλεξανδρόπουλος με 2,51 μ. από το 2009.
Αλμα εις μήκος άνευ φόρας ανεξαρτήτως ηλικίας
Στις γυναίκες η Αθηνά Ζερίτη με 2,05 μ. από το 2014 και στους άνδρες ο Πέτρος Αλάμαρας με 2,54 μ. από το 2014.
Λιθάρι ενηλίκων
Στις Γυναίκες η Μόνικα Αλάμαρα με 6,50 μ. από το 2014 και στους άνδρες ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος με 11,15 μ. από το 2007.
Αλαμάρειοι δρόμοι

Α' κατηγορία
Στα κορίτσια η Βασιλική Γαϊτανάρου με 7,25΄ από το 2015 και στα αγόρια ο Γιάννης Πανταζόπουλος με 5,58΄ από το 2015.
Β' κατηγορία Στα κορίτσια η Νίκη Χρυσικού με 18,40΄ από το 2015 και στα αγόρια ο Δημήτρης Σπυρόπουλος με 13,10΄ από το 2015.
Γ' κατηγορία
Στις γυναίκες η Γιώτα Ασημάκου με 19,04΄ από το 2014 και στους άνδρες ο Νίκος Πονηρέας με 17,15΄ από το 2015.

Ειδικές βραβεύσεις
MVP των αγώνων υπήρξε ο Παναγιώτης Πουλουπάτης.
Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου από τη Νέδουσα.
 Η Χαρά Σακελλαροπούλου για την αυτοθυσία και αυταπάρνηση.
Ο Απόστολος Μαρκόπουλος.
Oi  δεσποινίδες Σοφία και Ιωάννα Παπαβασιλοπούλου, η Χαρά Σακελλαροπούλου, η Έλενα Μαυρίκη, η Σταυρούλα Παπαευγενίου και η Έλενα Χρυσικού.
Ο Τάσος Παπαδέας.  Ο Κώστας Καρράς από τις Πηγές. Για την υπερπροσπάθεια που καταβάλει τα τελευταία χρόνια, μετακινούμενος μόνος του από το χωριό του, προκειμένου να είναι συνεπής σε όλες τις εκδηλώσεις.