Παρασκευή, 21 Αύγουστος 2015 16:05

Κολυμβητικός αγώνας με κοινωνικό μήνυμα από τον ΝΟΚ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Κολυμβητικός αγώνας με κοινωνικό μήνυμα από τον ΝΟΚ στην Καλαμάτα

Κολυμβητικό αγώνα με κοινωνικό χαρακτήρα θα διοργανώσουν στην Καλαμάτα ο σύλλογος εθελοντών δοτών μυελού των οστών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος» και ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ποσειδών» σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.


Ο αγώνας θα γίνει στις 29 Αυγούστου στις 10:30 στη παραλία του ξενοδοχείου Elite με κεντρικό σύνθημα:
«Δώρισε την ευκαιρία για ζωή,  γίνε και εσύ εθελοντής δότης αίματος / μυελού των οστών /ομφαλικού αίματος δεν είμαστε ένας αλλά ο ένας ανάμεσα στους πολλούς. Εμείς σχηματίσαμε ένα κομμάτι της αλυσίδας, φτιάξτε το δικό σας κομμάτι
γίνετε και εσείς κρίκος της αλυσίδας του εθελοντισμού».
 Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αγωνισθούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης, με εγκεκριμένο μαγιό όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά στο Open Water, απλό κολυμβητικό μαγιό. Πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια κ.τ.λ.) όπως και αναπνευστικά βοηθήματα (αναπνευστήρες) δεν επιτρέπονται.
Οι ηλικιακές κατηγορίες θα είναι 13-17, 18-29, 30-39, 40-49 και 50+ ετών, για αγόρια και κορίτσια.

Ενημερωτική ομιλία

Το Σάββατο 29/8 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στις 8:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία από τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων καθηγητή  Αντρέα Καραμπίνη και τον διευθυντή της Μον. Μεσογειακής Αναιμίας και Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας Αδαμόπουλο Ιωάννη.
Μετά την εκδήλωση θα υπάρχει δυνατότητα λεπτομερούς ενημέρωσης και εγγραφής στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
Αρωγοί στη  προσπάθεια αυτή είναι η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία , το ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Εθελοντών Δοτών Πανεπιστημίου Πατρών και ο σύλλογος Οραμα Ελπίδος.
Δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα: www.nok.gr και www.triathlonclub.gr.
Το κάλεσμα των διοργανωτών μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η έλλειψη ενημέρωσης, η αδιαφορία και ο φόβος αποτελούν τροχοπέδη στον εθελοντισμό. Με όλα αυτά στο μυαλό μας ξεκινήσαμε την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού και αφύπνισης της συλλογικής συνείδησης της κοινωνίας για θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό και ειδικότερα την προσφορά σε πάσχοντες από αιματολογικά νοσήματα. Μπροστά στην αρρώστια δεν υπάρχει «εσύ» και «εγώ», είμαστε όλοι αλληλέγγυοι. Προσφέροντας εθελοντικά για κάποιον άλλο προσφέρεις τελικά στο δικό σου άνθρωπο ή στον εαυτό σου. Το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται από τεχνητό. Μόνο προσφέρεται. Είναι ζήτημα ζωής. Είναι ζήτημα τιμής. Με την αιμοδοσία σε ώρα ανάγκης. Δεν λύνεται το πρόβλημα. Αφορά εσένα τώρα, μας αφορά πάντα όλους μας».