Κυριακή, 23 Αύγουστος 2015 12:01

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Ετοιμη για διάκριση στο παγκόσμιο η Βασιλική Μπάκα

Γράφτηκε από τον

Με υψηλές φιλοδοξίες και όνειρα για διάκριση η Βασιλική Μπάκα την επόμενη εβδομάδα θα συμμετέχει στην κορυφαία κολυμβητική διοργάνωση της χρονιάς σε επίπεδο εφήβων - νεανίδων.

Η νεαρή κολυμβήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ολοκλήρωσε την Πέμπτη με τον προπονητή της Στάθη Μπακολιά την προετοιμασία της στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης μας και χθες το πρωϊ ενσωματώθηκε στην αποστολή της εθνικής ομάδας που αναχώρησε για την Σιγκαπούρη και το μεγάλο ραντεβού με το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Τρίτη ενώ η Μπάκα θα μπει στην μάχη την Τετάρτη όταν και θα συμμετέχει στον προκριματικό των 100 μέτρων ελεύθερο. Στις 29 του μήνα η Καλαματιανή πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στα 50 μέτρα ελεύθερο και στις 30 Αυγούστου στα 200 μέτρα ελεύθερο.
Η ταλαντούχα αθλήτρια έδειξε το προηγούμενο διάστημα πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει ανοδική πορεία, κάτι που φάνηκε από το γεγονός ότι έπιασε τα όρια για τρία αθλήματα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Οι επιδόσεις της δείχνουν ότι η είσοδος τουλάχιστον σε ένα τελικό είναι μέσα στις δυνατότητες της, παρότι ο ανταγωνισμός αναμένεται εξαιρετικά μεγάλος αφού στο πρωτάθλημα θα συμμετέχει η ελίτ της παγκόσμιας κολύμβησης.
Η αποστολή της Ελληνικής ομάδας θα αναχωρήσει σήμερα, για την Σιγκαπούρη με αρχηγό αποστολής τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Κατσαρό, αποτελούμενη από πέντρε έφηβους αθλητές και τρεις νεάνιδες, μεταξύ των οποίων η Μπάκα.

«Στόχος ένας τελικός»

Η νεαρή πρωταθλήτρια δήλωσε στο "Notosport" έτοιμη να δώσει τον καλύτερο της εαυτό στην μεγάλη αυτή διοργάνωση και κύριο στόχο την είσοδο σε ένα τουλάχιστον τελικό: «Διανύω μια καλή χρονιά που ξεκίνησε από την προετοιμασία μου στην Βουλγαρία τα Χριστούγεννα και ακολούθησε η επίτευξη των ορίων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα τον περασμένο Απρίλιο. Η προετοιμασία το τελευταίο διάστημα ήταν δύσκολη λόγω και της ζέστης ωστόσο είμαι ευχαριστημένη από την προσπάθεια που έχω κάνει με τον προπονητή μου. Θα είμαι ικανοποιημένη με μια θέση στον τελικό των 50 ή των 100 μέτρων ή ακόμη καλύτερα στους τελικούς και των δύο αγωνισμάτων», τόνισε ο πρωταθλήτρια του ΝΟΚ.