Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2015 08:33

Σημαντικές δράσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Γεμάτο σημαντικές δράσεις είναι το προσεχές διάστημα για τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας.

Κατ' αρχήν, ο δραστήριος όμιλος της πόλης ξεκινά συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS καθώς θα φιλοξενήσει στα προγράμματα κολύμβησης και πόλο δωρεάν παιδιά από τα Χωριά SOS.
Επιπλέον, θα συμμετέχει στην διοργάνωση του 4ου Κυπέλλου Εθελοντή Δότη που θα γίνει το Σάββατο ενώ θα διοργανώσει για μια ακόμη φορά τον 27ο Κολυμβητικό Μαραθώνιο του Μεσσηνιακού κόλπου, ο οποίος θα διεξαχθεί επίσης το προσεχές Σάββατο.
Για όλα αυτά, χθες το μεσημέρι οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ. Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας, ο γιατρός και αντιπρόεδρος του ΝΟΚ Γιάννης Αδαμόπουλος, η υπεύθυνη των παιδικών χωριών SOS Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου και ο πρόεδρος του Αθλητικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης.

Η συνεργασία με τα
Παιδικά Χωριά SOS

Για την συνεργασία του ΝΟΚ με τα Παιδικά Χωριά SOS μίλησε πρώτη η κα. Κανελλοπούλου η οποία ευχαρίστησε τον όμιλο της Καλαμάτας για την κίνηση. Τόνισε πως ο ΝΟΚ είναι σύλλογος με σπουδαία διαδρομή και ιστορία. «Η απόφαση του να στηρίξει τα παιδιά και να τα δεχθεί δωρεάν στα τμήματα κολύμβησης και πόλο δείχνει την αγάπη των ανθρώπων του για τα παιδιά», τόνισε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τον κ. Κακαλίκα και την διοίκηση του ΝΟΚ.

Το 4ο Κύπελλο
Εθελοντή Δότη

Ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρθηκε στον κολυμβητικό αγώνα με κοινωνικό χαρακτήρα που θα διοργανώσουν στην Καλαμάτα ο σύλλογος εθελοντών δοτών μυελού των οστών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος» και ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ποσειδών» σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 10:30 στη παραλία του ξενοδοχείου Elite με κεντρικό σύνθημα:
«Δώρισε την ευκαιρία για ζωή,  γίνε και εσύ εθελοντής δότης αίματος / μυελού των οστών /ομφαλικού αίματος δεν είμαστε ένας αλλά ο ένας ανάμεσα στους πολλούς. Εμείς σχηματίσαμε ένα κομμάτι της αλυσίδας, φτιάξτε το δικό σας κομμάτι
γίνετε και εσείς κρίκος της αλυσίδας του εθελοντισμού».
στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στις 8:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία από τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων καθηγητή  Αντρέα Καραμπίνη και τον αντιπρόεδρος του ΝΟΚ και διευθυντή της Μον. Μεσογειακής Αναιμίας και Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιάννη Αδαμόπουλο.
Ο τελευταίος σημείωσε: «Ξεκινάμε με το ΝΟΚ μια προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού. Χρειάζεται μόνο θέληση, γνώση και ανθρωπιά. Καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει και τον κολυμβητικό αγώνα αλλά και την ενημερωτική ομιλία».
Ο κ. Αδαμόπουλος τόνισε επίσης πως στις δύο εκδηλώσεις θα παρευρεθούν και δύο μεγάλοι Έλληνες κολυμβητές, ο . Αλέξανδρος Τσόλτος και η Τόνια Μαχαίρα.
Οι ηλικιακές κατηγορίες θα είναι 13-17, 18-29, 30-39, 40-49 και 50+ ετών, για αγόρια και κορίτσια.
Δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα: www.nok.gr και www.triathlonclub.gr.

Ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος

Ο φετινός κολυμβητικός Μαραθώνιος του Μεσσηνιακού κόλπου θα γίνει στην διαδρομή Καλαμάτα - Βελίκα και αντίστροφα. Θα συμμετέχουν 16 αθλητές και αθλήτριες από 4 χώρες.
Ο κ. Κακαλίκας τόνισε: «Κατά 80% βοήθησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το άλλο 20% καλύπτουν ο Δήμος Καλαμάτας, το Λιμενικό Ταμείο και η Ομοσπονδία. Ευχαριστούμε όμως όλους όσους στηρίζουν την διοργάνωση ανεξάρτητα με το πόσο βοήθησε ο καθένας. Σκοπός του αγώνα είναι η προβολή της πόλης σε όλο τον κόσμο».
Ο κ. Μπασακίδης από την πλευρά του τόνισε πως ο Δήμος έχει στηρίξει και θα συνεχίσει να στηρίζει τον αθλητισμό και την κολύμβηση ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που θα γίνουν για να είναι σε όσο το δυνατό καλύτερη κατάσταση οι γερασμένες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης».
Σήμερα θα ολοκληρωθούν οι αφίξεις των αθλητών στην Καλαμάτα ενώ το Σάββατο στις 7 μ.μ. θα γίνει η εκκίνηση μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ. Οι τερματισμοί εκτιμάται ότι θα γίνουν το απόγευμα ενώ στις 9.30 μ.μ. έχει προγραμματιστεί η τελετή απονομής επάθλων.
Στον αγώνα θα συμμετέχουν εφτά Έλληνες αθλητές, οι Γιάννης Λαφαζάνος, Αναστασία Μαυρίδου, Θανάσης Ρέκκος, Αναστάσιος Σαχπαζίδης, Γιώργος Σταυρόπουλος, Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, Σοφία Ψιλόλιγνου, τέσσερις αθλητές από την Αργεντινή (Castagnino Eloy, Salomone Sergio Daniel, Schlie Florencia, Solanas Valeria Ligia), τρεις από την Ισπανία (Casatorres Valencia Marc, Garcia Brengaret Joan, Hernandez Ruiz Cesar) και δύο από την Τουρκία (Αydogdu Mustafa, Seven Emre).