Σάββατο, 29 Αύγουστος 2015 19:06

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ισχυρή παρουσία στον 6° Επικούρειο Δρόμο

Γράφτηκε από τον
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ισχυρή παρουσία στον 6° Επικούρειο Δρόμο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου στην Αρχαία Φιγαλεία, ο 6ος Επικούρειος Δρόμος με την παρουσία δεκάδων δρομέων κυρίως από τη Πελοπόννησο.


Τον αγώνα διοργάνωσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Φιγαλικών Χωριών, (Αρχαίας Φιγαλείας, Περιβολίων, Δραγωγίου, Καστρούγκαινας, Στομίου) σε συνεργασία με τις Δημοτικές  Αρχές Ανδρίτσαινας & Φιγαλείας, την Διασωστική Εθελοντική Ομάδα Φιγαλείας, τους τοπικούς φορείς και την Περιφερειακή Διοίκηση Ηλείας.
Οι δρομείς ξεκίνησαν από τον Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα, που βρίσκεται στις Βάσσες, στο Κωτύλιο Όρος, το Ιερό των Φιγαλέων Βουνό, όπως λέει και ο Περίφημος Περιηγητής Παυσανίας και είναι στα 1200 μέτρα υψόμετρο και τερμάτισαν στην Αρχαία Κρήνη της Φιγαλείας, την Αειφόρο Πηγή, μια και τρέχει το ζωοποιό Ύδωρ από τον 4ο Αιώνα. Η απόσταση ήταν συνολικά 14 χιλιόμετρα.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας είχε την υψηλότερη συμμετοχή με τριάντα δρομείς από τους 93 συνολικά τερματίσαντες, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως ο μεγαλύτερος δρομέας του αγώνα ήταν ο 83χρονος αθλητής του συλλόγου Παναγιώτης Δούσης. Όλοι τερμάτισαν τον αγώνα με επιτυχία, ενώ υπήρξαν διακρίσεις, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Συγκεκριμένα την 1η θέση στη γενική κατάταξη στους άντρες πήρε ο μεγάλος αθλητής Γιώργος Κουτσιούκος με χρόνο 0:54:00' και στις γυναίκες τη 2η θέση στη γενική κατάταξη η αθλήτρια Αλέξη Ευθυμία με χρόνο 1:08:06'.
Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα δίπλα στην αρχαία κρήνη και κάτω από έναν πλάτανο 80 ετών στήθηκε ένα μεγάλο εορταστικό τραπέζι για όλους τους αθλητές με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Ταυτόχρονα έγιναν και οι βραβεύσεις όλων των νικητών με μετάλλια, κύπελλα και αναμνηστικούς επαίνους.
Ο ΣΔΥΜ ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την όμορφη διοργάνωση και την φιλοξενία και συνεχάρη τους δρομείς για τον τερματισμό τους και τις διακρίσεις στους νικητές.
Κατηγορία ανδρών
1. Κουτσούκος Γεώργιος ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΔΑΙΩΝ - ΣΔΥΜ 54:00
2. Μακαντάνης Βασίλης 56:03
3. Καραβούλιας Φώτης 56:58

Κατηγορία Γυναικών
1. Μπουσδούκου Ιωάννα 1:02:57
2. Αλέξη Ευθυμία  ΣΔΥΜ  1:08:06
3. Ιωάννου Διονυσία 1:10:25
O γηραιότερος Αθλητής: Παναγιώτης Δούσης, ΣΔΥΜ 1:16:52.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ