Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 12:18

Το «Navarino Challenge» στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού!

Γράφτηκε από τον

Η πολυβραβευμένη διοργάνωση «Navarino Challenge» εντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (7-13 Σεπτεμβρίου 2015)!


Το «Navarino Challenge» συνεχίζει με διακρίσεις και διεθνείς αναγνωρίσεις, να προσφέρει υπηρεσίες αθλητικού τουρισμού στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο!
Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι η Allianz Ελλάδος, η οποία είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στη φροντίδα της υγείας και στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το «Navarino Challenge», ενισχύοντας το μήνυμα της προστασίας της υγείας και της υιοθέτησης ενός υγιεινότερου τρόπου διαβίωσης μέσα από την άσκηση και τη σωστή διατροφή.
Το «Navarino Challenge» συνεργάζεται κάθε χρόνο με τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που αποτελούν υπόδειγμα ήθους και παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές. Στο πλευρό των πρεσβευτών της διοργάνωσης, έρχεται να προστεθεί το όνομα της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στην ανοιχτή κολύμβηση Κέλλυς Αραούζου. Η αθλήτρια που διακρίθηκε πριν ένα μήνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θαλάσσης στο Καζάν, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, θα βρεθεί στην Πύλο, όπου θα διεξαχθούν οι φετινές κολυμβητικές διαδρομές ενός μιλίου (1,6 χλμ.) και μισού μιλίου (0,8 χλμ) για τους μικρότερους φίλους. Σχεδόν ένα περίπου χρόνο πριν την μεγάλη πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, η Κέλλυ θα δοκιμάσει την «πρόκληση» του «Navarino Challenge».
Σε συνέχεια και των καινοτομιών που προσφέρει η διοργάνωση κάθε χρόνο, το «Navarino Challenge» θα δημιουργήσει και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις εταιρείες GoPro, Digitribe Mediahouse, Drakos Digital και WeThePeople το πρώτο 360ο YouTube video που θα αφορά στο τρέξιμο και την κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης.
Οι εγγραφές για το «Navarino Challenge», θα συνεχιστούν έως και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015, μέσα από την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης:  HYPERLINK "http://navarinochallenge.com/registration_form.php" http://navarinochallenge.com/registration_form.php ή εναλλακτικά μέσω του Viva.gr ηλεκτρονικά και σε 150 φυσικά σημεία σε όλη την Ελλάδα.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά υπό την Aιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.

Το πρόγραμμα των διαδρομών του «Navarino Challenge 2015»:
Σάββατο 12-09
Κολύμβηση στο Λιμάνι της Πύλου (απόσταση 1 μίλι & 0,5 μίλι για παιδιά)
08:30-10:30: Παραλαβή αριθμών από το Λιμάνι της Πύλου
10:00: Εκκίνηση κολυμβητικής διαδρομής 1 μιλίου με πρεσβευτή τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην κολύμβηση Σπύρο Γιαννιώτη στο Λιμάνι της Πύλου
11:00: Εκκίνηση κολυμβητικής διαδρομής 0,5 μιλίου για παιδιά στο Λιμάνι της Πύλου
11:30-12:00: Απονομές και εκδηλώσεις στο Λιμάνι της Πύλου
Επίδειξη αγώνα με σκάφη τύπου Optimist και Laser από το Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Πύλου «Νέστωρ»
12:30: Λήξη δραστηριοτήτων

Κυριακή 13-09
Τρέξιμο: Αφετηρία από Costa Navarino – Παραλιακή κατεύθυνση προς Πύλο, με σημεία χωμάτινης διαδρομής, περιμετρικά της Βοϊδοκοιλιάς – Επιστροφή στην Costa Navarino [αποστάσεις: Ημιμαραθώνιος (21,1km), 10km, 5km]
Costa Navarino (Μέσα στις εγκαταστάσεις, απόσταση: 1km για παιδιά)
07:30-08:30: Παραλαβή αριθμών από το Navarino Outdoors, μετά τα Westin γήπεδα Tennis             
08:30: Προθέρμανση με την ομάδα της γυμνάστριας pilates, Μάντης Περσάκη
08:45: Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου δρόμου (21.1km)
09:00: Εκκίνηση δρόμου 10km
09:15: Εκκίνηση δρόμου 5km (τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα)
10:30: Εκκίνηση δρόμου 1km για παιδιά
11:00-11:30: Απονομές και παράλληλες εκδηλώσεις
12:00: Λήξη δραστηριοτήτων