Κυριακή, 30 Αύγουστος 2015 08:41

"Ακρίτας, αθλητισμός, τρόπος ζωής…", ο Πέτρος Παπαδόπουλος αναλύει το πλάνο

Γράφτηκε από τον

O φίλαθλος κόσμος της Μεσσηνίας γνωρίζει κυρίως τον Ακρίτα Καλαμάτας για την δράση και τις επιτυχίες του στο βόλεϊ γυναικών και ανδρών, ωστόσο από τη νέα χρονιά θα τον δει να δραστηριοποιείται σε ένα ακόμη τμήμα.


Ο Ακρίτας μπαίνει φέτος στον κλασικό αθλητισμό, στον στίβο, φιλοδοξώντας μάλιστα τα ταράξει τα νερά και να χτίσει ένα τμήμα με πολλές καινοτομίες αλλά και επενδύσεις που θα δώσουν νέες δυνατότητες.
Το "Νοtosport" μίλησε με τον έφορο του τμήματος Πέτρο Παπαδόπουλο, ο οποίος ανέλυσε το πλάνο που υπάρχει και εξέφρασε την πίστη του ότι η νέα προσπάθεια να αγκαλιαστεί από τον κόσμο της πόλης.

Κλειστό προπονητήριο
στίβου εντός του "Elite"

Το τμήμα στίβου του Ακρίτα ξεκινά με μια μεγάλη επένδυση καθώς θα κατασκευαστεί κλειστό προπονητήριο στίβου εντός του  "Elite", το οποίο θα χρηματοδοτήσει ο Καλαματιανός σύλλογος και το μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα.
Ο Πέτρος Παπαδόπουλος τονίζει: «Πρόκειται για ένα κλειστό προπονητήριο 400 τετραγωνικών μέτρων το οποίο θα χρησιμοποιείται κυρίως το χειμώνα όπου οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την προπόνηση σε ανοικτό γήπεδο. Θα έχει ταρτάν τελευταίας γενιάς και χώρο προπόνησης και τα τμήματα μας θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν από την 1η Οκτωβρίου».
Ο κ. Παπαδόπουλος εξηγεί το σκεπτικό που οδήγησε σε αυτή την επένδυση αλλά και τις νέες δυνατότητες που θα προσφέρει στα παιδιά και τους γονείς τους.
«Στο κομμάτι των υποδομών είναι τραγική η κατάσταση και αυτό μας έκανε να σκεφτούμε ότι έπρεπε κάτι να κάνουμε. Έτσι πήραμε αυτή την απόφαση μαζί με το "Εlite", την διεύθυνση του οποίου ευχαριστούμε. Εκτός από το ταρτάν θα υπάρχει χώρος για να αθλούνται οι γονείς των παιδιών ενώ θα δημιουργηθούν και τμήματα ενηλίκων για τους γονείς και όποιον άλλο θέλει να ενταχθεί».

Εγγραφές και μετακίνηση
των παιδιών με πούλμαν

Να σημειωθεί πως στα τμήματα γράφονται παιδιά από 5 ετών ενώ οι εγγραφές γίνονται στον Πέτρο Παπαδόπουλο (τηλ. 6944 204473) και στο κατάστημα Cosmos Center.
Μια ακόμη καινοτομία έχει να κάνει με την μετακίνηση των παιδιών από και προς το χώρο άθλησης, με πούλμαν που θα διαθέτει ο Ακρίτας. Είναι κάτι που ασφαλώς θα λύσει τα χέρια σε πολλούς γονείς.
Να σημειωθεί πως εκτός από το νέο κλειστό προπονητήριο, τα τμήματα του Ακρίτα θα προπονούνται κανονικά και στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας.
Η πρώτη προπόνηση θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο (7-8 μ.μ.). Ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών θα καθοριστούν οι μέρες και οι ώρες προπόνησης των τμημάτων.

Κοντά στο τμήμα
η Νίκη Μπακογιάννη

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει η σκέψη το νέο προπονητήριο να πάρει το όνομα της Νίκης Μπακογιάννη. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης είχε δώσει το παρών στην πρώτη προπόνηση του τμήματος στίβου του Ακρίτα τον περασμένο μήνα στο Δημοτικό Στάδιο και θα είναι και στο μέλλον κοντά στον Καλαματιανό σύλλογο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα επισκέπτεται το τμήμα του Ακρίτα, θα βλέπει την πορεία των παιδιών και δίνεις τις δικές της πολύτιμες συμβουλές.

Ημερίδες, μετρήσεις
και… Kυριακές "Εlite"

Στο πλάνο του Ακρίτα εντάσσεται η προσπάθεια για όσο το δυνατό αρτιότερη αθλητική κατάρτιση των παιδιών αλλά και παράπλευρες κοινωνικές δραστηριότητες. Ο κ. Παπαδόπουλος εξηγεί: «Θα διεξάγονται αθλητικές ημερίδες και αγώνες καθώς επίσης και παρακολούθηση και αξιολόγηση των αθλητών με μετρήσεις και τεστ. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις… "Κυριακές Elite" όπου θα διεξάγονται για τους αθλητές άλλες δραστηριότητες, όπως σινεμά, θέατρο, συζητήσεις, εκδρομές, κατασκευές, έκδοση εφημερίδας και άλλα».

Συνεργασία με τον
Σύλλογο Ολυμπιονικών

Η συνεργασία του Ακρίτα με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών έγινε αισθητή στην πόλη το προηγούμενο δίμηνο όταν 8 Έλληνες Ολυμπιονίκες επισκέφθηκαν το καμπ του συλλόγου. Ο Πέτρος Παπαδόπουλος τονίζει: «Θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση του τμήματος από μέλη του συλλόγου Ολυμπιονικών, όχι μόνο από την Μπακογιάννη. Η πρόεδρος του συλλόγου Βούλα Κοζομπόλη είναι επίτιμο μέλος του Ακρίτα και συμβάλλει στην συνεργασία με τον Σύλλογο των Ολυμπιονικών».

«Επανάσταση στο
χώρο του στίβου

Κλείνοντας ο έφορος του στίβου του Ακρίτα δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την πορεία του νέου τμήματος.
«Το σύνθημα μας είναι Ακρίτας, αθλητισμός, τρόπος ζωής. Νομίζω πως αποτελεί μια μικρή επανάσταση στο χώρο του στίβου αυτό που ξεκινά τώρα στον Ακρίτα». Την κρίση την βλέπουμε ως μια ευκαιρία για νέα πράγματα, δράσεις και νέες ιδέες. Την περασμένη χρονιά, χωρίς καν να έχει συσταθεί ακόμη το τμήμα, διοργανώσουμε το "Relays Bίκos" και την Ολυμπιακή Ημέρα. Επιπλέον, ο κόσμος πήρε μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει, από το καμπ του Ακρίτα που είναι σε εξέλιξη και το καλοκαίρι φιλοξένησε 8 Έλληνες Ολυμπιονίκες. Το καμπ πήγε εξαιρετικά και ο κόσμος αναγνώρισε την ποιότητα που είχε. Στο τμήμα στίβου ο  Σεπτέμβριος θα είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά, ως μήνας γνωριμίας. Με τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε αισιοδοξούμε πως θα πάμε καλά. Πρέπει να πως επίσης πως έχω βρει πολύ συνεργάσιμους ανθρώπους στον Ακρίτα καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο "Elite».

Το τεχνικό τιμ

Το τεχνικό τιμ του τμήματος στίβου του Ακρίτα αποτελείται από έμπειρους προπονητές. Η Ευαγγελία Ντόλου θα είναι αρχιπροπονήτρια. Ήταν μέλος της εθνικής ομάδας από το 1983 έως το 1985 καθώς και κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ. Στο τιμ θα είναι ακόμη η γυμναστές Νίκος Παναγιώταρος και Βάσια Αθανασοπούλου, η πρωταθλήτρια των 1500 μέτρων και μέλος της εθνικής ομάδας Ελένη Θεοδωρακοπούλου και η πρωταθλήτρια του ακοντισμού, μέλος της εθνικής και κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ Μαρία Ζέρβα.
Για την Θεοδωρακοπούλου, αξίζει να σημειωθεί πως έμεινε ελεύθερη από την ΑΕΚ και από τον Οκτώβριο θα αγωνίζεται με τα χρώματα του Ακρίτα, αποτελώντας την πρώτη μεγάλη μεταγραφή του συλλόγου.