Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2015 14:47

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Ικανοποίηση στο ΝΟΚ για την "παγκόσμια" Βασιλική Μπάκα

Γράφτηκε από τον

Επέστρεψε από τη Σιγκαπούρη η καλαματιανή πρωταθλήτρια κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Bασιλική Μπάκα, όπου στις 25 - 30 Αυγούστου αγωνίστηκε για 11η φορά με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων.


Η Μπάκα σε μια διοργάνωση με φοβερά μεγάλο συναγωνισμό  προσπάθησε και έφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αφού την 5η ημέρα των αγώνων στα 50 ελεύθερο πέτυχε την 12η καλύτερη επίδοση στο κόσμο με νέο ατομικό ρεκόρ 25’’99, ενώ για 15/100 έχασε την είσοδο στον τελικό. Είχε προηγηθεί ο πρωινός προκριματικός όπου πέτυχε την είσοδό της στα ημιτελικά με χρόνο 26’’20. Στο αγώνισμα συμμετείχαν 73 κολυμβήτριες. Κατά την δεύτερη ημέρα των αγώνων η Βασιλική συμμετείχε στα 100 ελεύθερο όπου με 56’’92 πέτυχε την 19η επίδοση στο κόσμο σε σύνολο 75 κολυμβητριών. Τους αγώνες έκλεισε με την συμμετοχή της στα 200 ελεύθερο όπου με 2’06’’32 κατετάγη 36η σε σύνολο 75 αθλητριών και ενώ αγωνίστηκε κάτω από έντονη αδιαθεσία προκειμένου να μην επιβληθεί πρόστιμο μη συμμετοχής στην ελληνική αποστολή.
Στον ΝΟΚ υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για την νεαρή πρωταθλήτρια. Η σχετική ανακοίνωση του Καλαματιανού ομίλου αναφέρει:
«Η συμμετοχή της Βασιλικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για το καλαματιανό υγρό στίβο και το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας που εδώ και πολλές δεκαετίες βλέπει τους αθλητές του να διαπρέπουν όχι μόνο σε Πανελλήνιο επίπεδο αλλά και σε Παγκόσμιο.

Στις 14/9 ανοίγει
το κολυμβητήριο

Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει το Δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας, όπως ενημερώθηκε ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας, από τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκο Μπασακίδη.
Οι εργασίες συντήρησης που κάνει ο δήμος στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε και οι αθλούμενοι και λάτρεις του υγρού στίβου στη πόλη μας θα έχουν τη δυνατότητα και για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2015-2016 να εγγραφούν στα τμήματα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.