Κυριακή, 06 Σεπτέμβριος 2015 16:36

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «33ο Σπάρταθλον 2015»

Γράφτηκε από τον
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «33ο Σπάρταθλον 2015»

Στην τελική ευθεία για την εκκίνηση του εφετινού αγώνα στις 25 Σεπτεμβρίου μπήκε ο διεθνής αγώνας υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον», με φόντο τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.


Το 33ο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων, που θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις προσπάθειες των 380 υπεραθλητών παγκοσμίου κλάσεως που προέρχονται από 50 χώρες του κόσμου.
Ο αυξημένος αριθμός των συμμετοχών σε συνάρτηση με τις πολύ καλές επιδόσεις που έχουν πετύχει οι αθλητές στην διάρκεια άλλων αγώνων, ανεβάζουν την αδρεναλίνη του ανταγωνισμού στα ύψη. Για τον λόγο αυτό και οι διοργανωτές του Διεθνούς Αθλητικού Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη της οργάνωσης, με σεμινάρια κριτών που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, θέλοντας έτσι να εξαλείψει από πολύ νωρίς τα όποια προβλήματα και αν προκύψουν κατά την διάρκεια ενός αγώνα υψηλών απαιτήσεων όπως είναι το «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».
Ο Διεθνής Αγώνας Υπεραποστάσεων ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Live Streaming στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.spartathlon.gr,και του www.adventure.gr, όπου θα αναρτώνται εικόνες κατά την διάρκεια του αγώνα, οι οποίες θα συνοδεύονται από σχόλια που θα περιγράφουν την υπερπροσπάθεια των Σπαρταθλητών.
Ο ιστορικός αυτός δρομικός αγώνας των 246 χιλιομέτρων αναβιώνει τον προ 2500 ετών άθλο του ημεροδρόμου Φειδιππίδη στα «βήματα» του οποίου τρέχουν οι σύγχρονοι δρομείς. Και αυτή τη χρονιά, διεξάγεται υπό την Αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και με την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.). Πραγματοποιείται δε, εδώ και χρόνια, με την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».