Σάββατο, 05 Σεπτέμβριος 2015 12:44

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 7ος Ανδάνειος Αγώνας Δρόμου

Γράφτηκε από τον

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Διαβολίτσι ο 7ος Ανδάνειος Αγώνας Δρόμου, ο αγώνας αθλητισμού και πολιτισμού που σκοπό έχει την ανάδειξη της σχέσης της Αρχαίας Μεσσήνης με την Αρχαία Ανδανεία.


Στο κάλεσμα του Συλλόγου Ανδανειωτών Καλαμάτας, του Σ.Δ.Υ.Μεσσηνίας του Δήμου Οιχαλίας και του συλλόγου γυναικών Ανδανείας που ανταποκρίθηκαν πολλοί αθλητές, με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή από δρομείς της Αθήνας.
Οι αθλητές ξεκίνησαν από την Αρκαδική πύλη και τερμάτισαν στην πέτρινη πλατεία του χωριού παραλαμβάνοντας ένα καλαίσθητο μετάλλιο σε σχήμα χάλκινης υδρίας (συμβολισμός  της παρακαταθήκης του Αριστομένη). Βραβεύθηκαν οι έξι πρώτοι και πρώτες.
Νικητές στους άνδρες ήταν:
Κάνο Εμιλιάνο (ΣΔΥΜ), Βερόγκος Κων/νος (ανεξάρτητος), Καλαμπόκης Παναγιώτης (ΣΔΥΜ), Κουτσιούκος Γιώργος (ΣΔΥΜ), Καπόγλης Ηλίας (Όραμα), Κλάδης Θανάσης (ΣΔΥΜ).
Στις γυναίκες:
Πουλοπούλου Γεωργία (ΣΔΥΜ), Γερδούκη Ελευθερία (ΣΔΥΑ), Τσούτσια Ουρανία (ΣΔΥΑ), Μπακόγια Όλγα (ΣΔΥΑ), Καίσαρη Δέσποινα, (Διαβολίτσι), Παναγούλια Νίκη (Αρκάδες Δρομείς).
Έγινε ιδιαίτερη βράβευση στον Μεσσήνιο Σπαρταθλητή Γιώργο Κουτσιούκο για την προσφορά του στο δρομικό κίνημα  και στον Σ.Δ.Υ.Αθηνών για την συμμετοχή του στον αγώνα.   
Επίσης έγινε και παιδικός αγώνας 1.500 μέτρων για τους μικρούς φίλους που παραβρέθηκαν στον αγώνα και γεύτηκαν τη χαρά του αγώνα και της συμμετοχής.