Κυριακή, 06 Σεπτέμβριος 2015 14:10

Ολα έτοιμα για το «Navarino Challenge 2015»!

Γράφτηκε από τον
Ολα έτοιμα για το «Navarino Challenge 2015»!

Όλα είναι έτοιμα για την φετινή γιορτή του αθλητικού τουρισμού…


Το «Navarino Challenge» αναμένεται να υποδεχθεί ανθρώπους όλων των ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στις 11-13 Σεπτεμβρίου 2015 και να προσφέρει ένα πλήρες πρόγραμμα άθλησης και διασκέδασης!
Το ενδιαφέρον για την φετινή διοργάνωση ξεπερνά κάθε προσδοκία και οι συμμετέχοντες θα έρθουν στη Μεσσηνία και την Costa Navarino, από όλα τα μέρη της Ελλάδας (από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη) και του εξωτερικού (με συμμετοχές από χώρες όπως η Ελβετία, η Ουγγαρία και η Κύπρος).
Για πρώτη χρονιά μάλιστα, το «Navarino Challenge» θα «ταξιδέψει» με την κορυφαία αεροπορική εταιρεία Qatar Airways που συμμετέχει ως επίσημος αερομεταφορέας της διοργάνωσης.
Το «Navarino Challenge» προωθεί για 3η συνεχή χρονιά, μέσα από τις δράσεις του, το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σχετικά με την παιδική παχυσαρκία και την καταπολέμησή της, μέσω της Μεσογειακής διατροφής, του υγιεινού τρόπου ζωής και της άσκησης. Το μήνυμα αυτό θα μεταφέρει και ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης στο boccia, Γρηγόρης Πολυχρονίδης που θα συμμετάσχει για πρώτη χρονιά στο «Navarino Challenge» με τη στήριξη της Allianz, επίσημου χορηγού του «Navarino Challenge» και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αθληθούν, μέσα από δραστηριότητες όπως: Τρέξιμο, Κολύμβηση, Ποδήλατο, Tae Kwon Do, Αναρρίχηση, Pilates και Πολεμικές Τέχνες!
Συγκεκριμένα το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, το γραφικό λιμάνι της Πύλου θα φιλοξενήσει μια μαγευτική κολυμβητική διαδρομή ανοιχτής θαλάσσης. Στην διαδρομή του ενός μιλίου (1,6χλμ) οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να κολυμπήσουν στο πλευρό των παγκόσμιων πρωταθλητών μας, του Σπύρου Γιαννιώτη και της Κέλλυς Αραούζου, ενώ στην διαδρομή του μισού μιλίου (0,8χλμ) οι μικρότεροι φίλοι θα αναλάβουν δράση! Αρωγός στην κολυμβητική ημέρα του «Navarino Challenge» είναι η κοινωνική μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports που θα αναλάβει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την πρόληψη ατυχημάτων κατά την διάρκεια των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.
Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, οι δρομείς, με αφετηρία το Navarino Dunes της Costa Navarino θα οδηγηθούν παραλιακά προς την Πύλο, ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε ο Τηλέμαχος για να αναζητήσει τον Οδυσσέα στα Ομηρικά χρόνια και θα ανακαλύψουν την μυθική ομορφιά της Βοϊδοκοιλιάς. Στις 08:45 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου (21,1χλμ.), στις 09:00 των 10χλμ., στις 09:15 των 5χλμ. (που περιλαμβάνει τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα) ενώ η παιδική διαδρομή του 1χλμ. θα πραγματοποιηθεί στις 10:30.
Οι εγγραφές για το «Navarino Challenge», θα συνεχιστούν έως και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015.