Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2013 19:41

Στην Μεσσηνία ο Κακλαμανάκης

Γράφτηκε από τον

Περιοδεία στην Μεσσηνία κάνει ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Νίκος Κακλαμανάκης, πρεσβεύοντας την αρχή “διά βίου ευ αγωνίζεσθαι”.
Ο σπουδαίος αθλητής θα επισκεφθεί περιοχές της Μεσσηνίας, πραγματοποιώντας ομιλίες με θέμα «Ταξίδι ζωής». Στόχος της περιοδείας είναι να μεταλαμπαδεύσει στους νέους την αγάπη του για τη θάλασσα και την Ελλάδα.
Ο Κακλαμανάκης ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας που άναψε το βωμό. Το αισιόδοξο μήνυμα που μεταφέρει είναι το εξής: «Ο μόνος αγώνας που χάνουμε είναι ο αγώνας που δεν δίνουμε…».
Ο ίδιος δηλώνει: «Όταν ζεις στη θάλασσα, νιώθεις πάντα μικρός, όσο μεγάλος και αν είσαι» και επίσης: «Είναι μια μορφή αντιπαροχής: πήρα πολλά και σπουδαία πράγματα από τον αθλητισμό και θέλω να δώσω πίσω και να μοιραστώ με τον κόσμο, όλα όσα εισέπραξα και εκτός από πρωταθλητή με έκαναν καλύτερο άνθρωπο. Φιλοδοξώ επίσης να προσφέρω με αυτή την προσπάθειά μου ένα επιχείρημα στη νέα γενιά και ένα όπλο για να παλέψει κόντρα σε θεούς και δαίμονες, όπως συμβαίνει σε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα. Η γοητεία του ταξιδιού μέσα στη θάλασσα είναι ακαταμάχητη και νιώθω πώς η φλόγα μου παραμένει άσβεστη, για αυτό λοιπόν θέλω να την μοιραστώ με όλο τον κόσμο»

Πύλο, Κυπαρισσία...

Ο Κακλαμανάκης αναμένεται σήμερα στην Πύλο και συγκεκριμένα στην Costa Navarino. Αύριο ο δήμοςΤριφυλίας με εκδήλωση που διοργανώνει και  θα πραγματοποιηθε στις 7 ώρα το απόγευμα στο Λιοτρίβι Café στην παραλία Αι Λαγούδη Κυπαρισσίας και είναι ανοικτή για το κοινό, θα τον υποδεχθεί στην περιοχή.

Παρασκευή στην Μπούκα

Την

Παρασκευή στις 11 το πρωί θα βρίσκεται στην παραλία της Μπούκας στη Μεσσήνη, στο αναψυκτήριο «Παλίρροια».
Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης αναφέρει: «Η Δημοτική Αρχή, πιστεύοντας στην αξία και τη δύναμη του αθλητισμού, αξιοποιεί κάθε ευκαιρία που της δίνεται, προκειμένου να διοργανώνει εκδηλώσεις που μυούν τη νεολαία στον αθλητισμό.
Είστε όλοι προσκαλεσμένοι για να ζήσουμε από κοντά μια μοναδική εμπειρία: την μαγεία που εκπέμπει η προσωπικότητα του Νίκου Κακλαμανάκη».
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Μεσσήνης και είναι ανοιχτή για το κοινό.

To Σάββατο στην Καλαμάτα

Η Καλαμάτα θα υποδεχθεί το Νίκο Κακλαμανάκη, το πρωί του Σαββάτου στις 11 στο ξενοδοχείο Elite. Η εκδήλωση, κατά την οποία ο Ολυμπιονίκης θα υπογράψει αυτόγραφα, έχει διοργανωθεί από το Δήμο Καλαμάτας και θα συμμετέχουν οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι της περιοχής μας, Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ποσειδών», Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αίολος» και Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Νοτίου Ελλάδος (ΙΟΝΕ).