Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2015 14:49

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Συμμετείχε σε αγώνες στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας και στις Κλεωνές Κορινθίας

Γράφτηκε από τον
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Συμμετείχε σε αγώνες στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας και στις Κλεωνές Κορινθίας

Δύο λαϊκοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή Στο Βαλτενίσικο του Δήμου Γορτυνίας και στις Αρχαίες Κλεωνές στη Κορινθία. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας συμμετείχε με τέσσερις αθλητές.


Συγκεκριμένα και κάτω από το σύνθημα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» έγινε ο 6ος λαϊκός αγώνας βουνού στα "Μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων", ο οποίος περιελάμβανε δύο διαδρομές, μία των 20,4 χιλιομέτρων (υψομετρική διαφορά 825 περίπου μέτρα, με τη συμμετοχή 185 αθλητών) και μία μικρότερη αυτή των 10 περίπου χιλιομέτρων ( με συνολική υψομετρική διαφορά 450 περίπου μέτρα και τη συμμετοχή 48 δρομέων).
Για τους συμμετέχοντες στις ανωτέρω διαδρομές, υπήρξαν δύο σειρές  γενικής κατάταξης, αυτής των βετεράνων ανδρών και γυναικών που αφορούσε δρομείς ηλικίας άνω των 40 ετών και αυτής που αφορούσε δρομείς ηλικίας από 18 έως 40 ετών. Αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής πήραν όλοι όσοι επιτυχώς τερματίσανε.
Για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας συμμετείχαν και τερμάτισαν στη διαδρομή των 20,4χιλ.  οι δρομείς Σταύρος Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος.
Οι αγώνες είχαν και κοινωνικό πρόσωπο, αφού ήταν αφιερωμένοι στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, που βρίσκουν στήριγμα στον ομώνυμο σύλλογο γονιών «ΦΛΟΓΑ».
Ο άλλος αγώνας ήταν αυτός που έγινε στις Αρχαίες Κλεωνές Κορίνθου με την ονομασία 3ος Κλεώνιος Αγώνας και διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίων Κλεωνών, υπό την αιγίδα του Δήμου Νεμέας και του Απόλλων Δυτικής Αττικής ως τεχνικού συμβούλου.
Η διαδρομή ήταν κάτι παραπάνω από 11 χιλιόμετρα, περιελάμβανε 3,5 χιλ. χωμάτινο δρόμο και τα υπόλοιπα χιλιόμετρα ήταν επί ασφάλτινου οδοστρώματος. Ήταν σχετικά μέτριας δυσκολίας, με αρκετά σημεία με ανηφόρες και κατηφόρες.
Συνολικά τερμάτισαν 148 δρομείς απ' όλη την Ελλάδα. Για το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας δύο ήταν οι δρομείς οι οποίοι πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού, ο μεγάλος δρομέας και Σπαρταθλητής Γιώργος Κουτσιούκος που ήρθε 9ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 00:57:52 και ο Αναστάσιος Καστόρας με χρόνο 1:35:05.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ