Κυριακή, 13 Σεπτέμβριος 2015 09:10

Πεζοπορία του Ευκλή στο σπήλαιο Βατσινίδη

Γράφτηκε από τον

Οι πεζοπόροι και φίλοι του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας (ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ) σήμερα Κυριακή θα εξερευνήσουν τη σπηλιά Βατσινίδη (βρίσκεται πλησίον της παραλίας Φονέα) όπου θα καταλήξουν και θα απολαύσουν το κυριακάτικο μπάνιο τους.


Η ανακοίνωση του Ευκλή αναφέρει:
«Η σπηλιά βρέθηκε το 1972 τυχαία από έναν βοσκό. Το σπήλαιο αναπτύσσεται αμφιθεατρικά και καταλήγει σε λιμναίο κομμάτι που επικοινωνεί με τη θάλασσα με επικλινή στοά 0-45μ. περίπου. Η οροφή του σπηλαίου προκαλεί δέος για το μέγεθος της καθώς και ο φεγγίτης που έχει δημιουργηθεί όπου μπαίνοντας οι ακτίνες του ηλίου και αντανακλώντας στα νερά δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο. Δυτικά εκτείνετε και δεύτερη αίθουσα η οποία επικοινωνεί υποβρύχια με τη πρώτη αίθουσα.  Το ραντεβού θα δοθεί στα γραφεία του συλλόγου (τέρμα Αριστομένους) και ώρα 9:00 π.μ. και η εκκίνηση θα γίνει με Ι.Χ. Θα συνιστούσαμε θαλάσσια μάσκα και βατραχοπέδιλα, μαγιώ και πετσέτα για το μετέπειτα απολαυστικό μπάνιο στη παραλία του Φονέα. Πληροφορίες δίνονται από το βοηθό εφόρου πεζοπορίας (επίσης μέλος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας τοπικού τμήματος Μεσσηνίας)  Ανάργυρο Βλάχο (6947320585) και την Α΄ Αντιπρόεδρο και έφορο δημοσίων σχέσεων Ελένη Οικονομοπούλου (2721090627, 6974252234)».
Επιπλέον ο  Ευκλής συμμετέχει στις εκδηλώσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της εικόνας της Δημιοβίτισσας στις 3 Σεπτεμβρίου από την ιερά μονή Δημιόβης στον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα καθώς και στις 13 Σεπτεμβρίου με την επιστροφή της.
Ο καλαματιανός σύλλογος για 29η χρονιά μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986 καθιέρωσε να προσφέρει στους πεζοπόρους που συνοδεύουν την εικόνα νερά, πορτοκαλάδες, λαλάγγια και τυρί. Έτσι και φέτος αυτή την πρωτοβουλία της διοικήσεως του συλλόγου θα την πραγματοποιήσει το μέλος της Γεώργιος Τσόλκας (υπεύθυνος κοινωνικών εκδηλώσεων).
Τέλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Κουτρούλης  ευχαριστεί όλα τα μέλη της διοικήσεως για την αγάπη που δείχνουν προς το σύλλογο, τονίζοντας πως «Ο Ευκλής είναι μια μεγάλη, ζεστή οικογένεια».