Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2015 14:19

Γιορτή του αθλητισμού το «Navarino Challenge 2015»!

Γράφτηκε από τον

Το "Navarino Challenge" έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού.


Και φέτος λοιπόν υποδέχθηκε ανθρώπους όλων των ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η τριήμερη γιορτή του αθλητισμού συγκέντρωσε περίπου 1.000 άτομα όλων των ηλικιών που βρέθηκαν στην "Costa Navarino" για να απολαύσουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες.
Από την Παρασκευή που ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μικροί και μεγάλοι απολάμβαναν το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και συμμετείχαν ενεργά στο... μενού που τους είχαν ετοιμάσει οι εκλεκτοί αθλητές και άνθρωποι του αθλητισμού που για μία ακόμα χρονιά συμμετείχαν στο "Navarino Challenge".
Οι συμμετέχοντες είχαν  την ευκαιρία να αθληθούν, μέσα από δραστηριότητες όπως τρέξιμο, κολύμβηση, ποδήλατο, Tae Kwon Do, αναρρίχηση και πολεμικές τέχνες!
Το Σάββατο το γραφικό λιμάνι της Πύλου φιλοξένησε μια κολυμβητική διαδρομή ανοιχτής θαλάσσης, ενώ την Κυριακή οι δρομείς, με αφετηρία την Costa Navarino έτρεξαν στο πλευρό του Ελληνοαμερικάνου υπερμαραθωνοδρόμου Κώστα Καρνάζη.
H γυμνάστρια Μάντη Περσάκη και ο πρωταθλητής του kick boxing Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχαν ετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα.
Φέτος για πρώτη φορά υπήρχε στο πρόγραμμα και η αναρρίχηση κλειστού χώρου την οποία υπό την απαραίτητη καθοδήγηση των ειδικών δοκίμασαν πολλοί.
Οπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης φρόντισε να μάθει τα μυστικά του Τάε κβον ντο σε όσους συμμετείχαν στα μαθήματα. Ο δύο φορές ασημένιος ολυμπιονίκης έφερε πιο κοντά στο δικό του άθλημα εκατοντάδες παιδιά τα οποία συμμετείχαν στο πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει και έδειξαν να απολαμβάνουν το μάθημά του.
Εκείνο που έκανε ξεχωριστή τη φετινή διοργάνωση ήταν το Open Water. Με δύο ειδικές διαδρομές, μία μισού μιλίου για τα μικρά παιδιά και μία μεγαλύτερη ενός μιλίου για τους ενήλικες, ο αγώνας ανοικτής θάλασσας μπήκε και αυτός στο πρόγραμμα εντυπωσιακά.
Ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών, Νίκος Γέμελος, ήταν εκείνος που σχεδίασε τη διαδρομή στο λιμάνι της Πύλου και είχε την εποπτεία των αγώνων. Φυσικά, από αυτούς δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, Σπύρος Γιαννιώτης και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κέλλυ Αραούζου.
Την έκπληξη έκανε ο Dean Karnazes ο οποίος απέδειξε ότι εκτός από το τρέξιμο τα πάει καλά και στο κολύμπι.
Πολλά μικρά παιδιά βρέθηκαν στην αφετηρία του αγώνα ενός χιλιομέτρου με την Costa Navarino να γεμίζει παιδικά χαμόγελα.
Ανάμεσα σε εκείνους που έτρεξαν ήταν ο Περικλής Ιακωβάκης με τον κολυμβητή Παντελή Παντή.
Ανεξάρτητα από τη θέση όλοι πανηγύρισαν για τη συμμετοχή τους και φυσικά για τον τερματισμό.