Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2015 16:34

Ολα έτοιμα για το "Σπάρταθλον"

Γράφτηκε από τον

Όλα είναι έτοιμα από οργανωτικής πλευράς για την εκκίνηση του 33ου διεθνή αγώνα υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον» ο οποίος θα διεξαχθεί το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή σπουδαίων δρομέων από τη χώρα μας και το εξωτερικό.


Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του διεθνή συνδέσμου «Σπάρταθλον», Κωστής Παπαδημητρίου, ο οποίος παρείχε ταυτόχρονα λεπτομέρειες για την εφετινή διεξαγωγή του αγώνα από την Αθήνα στη Σπάρτη, απόστασης 246 χλμ και αναβιώνει τον προ 2500 ετών άθλο του ημεροδρόμου Φειδιππίδη στα «βήματα» του οποίου τρέχουν οι σύγχρονοι δρομείς.
Η εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 7 το πρωί, με φόντο τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, μπροστά από το Θέατρο Ηρώδου Αττικού και οι αθλητές θα πρέπει να έχουν τερματίσει εντός 36 ωρών στη Σπάρτη, στο άγαλμα του Λεωνίδα.
Μετά την επεξεργασία των δηλώσεων συμμετοχής, οι διοργανωτές ενέκριναν τη συμμετοχή 400 αθλητών και αθλητριών από τους 700 συνολικά που είχαν πιάσει τα σχετικά όρια. Μετά από κάποιες αποχωρήσεις λόγω τραυματισμών κλπ, ο αριθμός αυτός μειώθηκε στους 380 από 48 χώρες, ενώ ο τελικός τους αριθμός αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 370-380. Από αυτούς υπήρξε μια αύξηση των Ελλήνων στους 65, έναντι 52 πέρυσι και 43 το 2013. Εκτός συμμετοχής θα πάρει μέρος και ο ηθοποιός Πάνος Βλάχος για να στηρίξει τις προσπάθειες της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή».
«Οργανωτικά είμαστε πανέτοιμοι σε όλα. Το περιμέναμε ότι οι αιτήσεις θα ξεπερνούσαν τις δυνατότητές μας να ανταποκριθούμε σε τόσο μεγάλη ζήτηση και γι΄ αυτό δημιουργήσαμε έναν καινούργιο και πρωτότυπο μικτό τρόπο επιλογής αθλητών. Συμπεριλάβαμε στις συμμετοχές όλους αυτούς που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη διοργάνωση, αλλά και 2 νέους ηλικίας 20-22 ετών. Παράλληλα αυξήσαμε τις ελληνικής συμμετοχές για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στη χώρα μας», είπε ο κ Παπαδημητρίου.
Ακολούθως έκανε αναφορά στους 350 εθελοντές του αγώνα, στα σεμινάρια που οργανώθηκαν για τους κριτές, στη γραμματειακή υποστήριξη, τον εξοπλισμό, τις ασύρματες επικοινωνίες, τα φορτηγά και τα λεωφορεία και τα 200 και πλέον αυτοκίνητα των πληρωμάτων υποστήριξης των αθλητών. Επίσης είπε, ότι θα υπάρχει απευθείας ιντερνετική μετάδοση εικόνας.
Ο πρόεδρος του «Σπάρταθλον» κάλεσε τα ΜΜΕ να συμβάλουν στην προβολή του αγώνα, ενώ επεσήμανε ότι συνεισφέρει στην εθνική οικονομία με ένα ποσό που πλησιάζει τα 500.000 ευρώ και στο μέλλον αναμένεται να αυξηθεί κατά 50%. Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» που στηρίζει οικονομικά τη διοργάνωση και κάλεσε όλους να σταθούν αλληλέγγυοι στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» και την προσπάθεια του Πάνου Βλάχου να τρέξει προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα.
Όπως είπε ο κ Παπαδημητρίου, για κάθε χιλιόμετρο που θα διανύει ο γνωστός ηθοποιός, το «Σπάρταθλον» θα καταβάλει ποσό 15 ευρώ στην Εταιρεία, που εδρεύει στην Αργυρούπολη και εξυπηρετεί 234 παιδιά και ενήλικες. Παράλληλα για όποιον θέλει να συμβάλει στην οικονομική στήριξη της Εταιρείας, δόθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός : 119-00-2002-008641 ALPHA BANK.
«Αυτή η δράση γίνεται στη σκιά του Σπαρτάθλου. Δεν είμαι άξιος ούτε να συμμετέχω στον αγώνα ως αθλητής. Διαφωνώ με τον πρόεδρο ότι είμαι ένας ανερχόμενος δρομέας. Είμαι ένας άνθρωπος, που εκμεταλλεύομαι κάποια δημοφιλία, που αυτή τη στιγμή δεν είναι της παρούσης να συζητήσουμε, για να σηκώσω το λάβαρο της εταιρείας σπαστικών. Αυτός είναι ένας αγώνας προσωπικοτήτων και ανήκει στους αθλητές που θα τρέξουν. Παρακαλώ να βοηθήσετε όλοι να προωθηθεί αυτή η ενέργεια, που μοναδικό σκοπό έχει να προκαλέσουμε τη γνώση και την πληροφορία ότι υπάρχει ένας οργανισμός μη κερδοσκοπικός, ο οποίος σε πείσμα των καιρών προσφέρει», είπε από την πλευρά του ο Πάνος Βλάχος.
Και πρόσθεσε για την δική του προσπάθειά του: «Αυτό που πάω να κάνω εγώ είναι μια αποστολή αυτοκτονίας, για να προκαλέσω ένα αίσθημα και μια δημοσιότητα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών "Πόρτα Ανοιχτή". Ευχαριστώ το Σπάρταθλον, εγώ θα τρέξω όσα χλμ μου επιτρέψει η ανεπαρκής προετοιμασία που έχω κάνει. Δεν θέλω αυτή η δράση να καλύψει τον αγώνα, αλλά θέλω ο κόπος όλων μας να πιάσει τόπο για κάποια παιδιά που το έχουν ανάγκη».