Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2015 14:49

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Την «8η Ανάβαση Ταϋγέτου» διοργανώνει την Κυριακή ο Ευκλής Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ετοιμασίες για τον διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα με την ονομασία «8η Ανάβαση Ταϋγέτου» που θα διοργανώνει ο Ευκλής Καλαμάτας την προσεχή Κυριακή.


Η Ελληνική Ποδηλατική Ομοσπονδία έχει εκγρίνει την διεξαγωγή του αγώνα και οι υπεύθυνοι του Ευκλή υπόσχονται ότι θα έχει την ίδια οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία με τα προηγούμενα χρόνια.
Ως σημείο εκκίνησης έχει οριστεί η πλατεία 23ης Μαρτίου και τερματισμού το Τουριστικό Ταϋγέτου, σε υψόμετρο 1350 μέτρων, μετά από 33 χιλιόμετρα, με προεκκίνηση 10 χιλιομέτρων. Συνολικά, δηλαδή οι ποδηλάτες που θα λάβουν μέρος, θα διανύσουν 43 χιλιόμετρα!
Η γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 9.30πμ για την παράδοση των δελτίων και την παραλαβή των αριθμών του αγώνα καθώς και για την δήλωση των αυτοκινήτων συνοδείας.
Τα σημαντικότερα σημείωμα της προκήρυξης αναφέρουν:
«Το Τεχνικό Συνέδριο θα γίνει στο σημείο της εκκίνησης στις 9.45πμ. Στους 6 πρώτους κάθε κατηγορίας μετάλλιο-δίπλωμα και στον 1ο κύπελλο.
Η κατηγορία Μάστερς θα βραβευθεί ξεχωριστά ως Α-Β-Γ-Δ καθώς και στην κατηγορία ΟΠΕΝ ηλικιακές κατηγορίες από 15 ετών έως 30ετών και από 31 έως 45 ετών και από 46 ετών και άνω. Ο διοργανωτής έχει και χρηματικά έπαθλα στη γενική κατηγορία αθλητών.
Τα έπαθλα είναι ως εξής: 1ο Sprint ανάβασης στο 8ο χιλ. 50 ευρώ. 2ο Sprint ανάβασης στο 22ο χιλ. 50 ευρώ. Τελικό Sprint στο 33χιλ. 100 ευρώ
Απονομές θα γίνουν κοντά στο σημείο του τερματισμού ενώ τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν μετά τις απονομές.
Το κόστος συμμετοχής θα είναι 10 ευρώ για όλους τους αθλητές. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και ειδικότερα με αυτούς που αφορούν την ποδηλασία δρόμου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/τριες που ανήκουν στην δύναμη της ΕΟΠ και έχουν δελτία θεωρημένα για το 2015. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών/τριών.
Οι αθλητές υποχρεούνται να έχουν την ανάλογη αθλητική περιβολή, που ορίζουν οι κανονισμοί της UCI-ΕΟΠ (φανέλες, παπούτσια, κράνος κλπ).
Η διοργάνωση θα έχει ιατρική υποστήριξη από γιατρό και παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ Καλαμάτας.
Για ό,τι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη των αγώνων και τους βασικούς κανονισμούς της Ε.Ο.Π., αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως την Πέμπτη 25/9 και ώρα 9 μ.μ. στο email efklisl894@gmail.com. και τηλ. Fax: 27210 90627.
Δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και μία ώρα πριν την εκκίνηση . Παράκληση για έγκαιρη δήλωση συμμετοχής προς διευκόλυνση των διοργανωτών.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο του ποδηλατικού τμήματος του «Ευκλή» Πάνο Βεργετόπουλο στο τηλέφωνο: 6932 204 166.