Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2015 15:23

Την Παρασκευή ξεκινά το "Σπάρταθλον" στη διαδρομή Αθήνα - Σπάρτη

Γράφτηκε από τον
Την Παρασκευή ξεκινά το "Σπάρταθλον" στη διαδρομή Αθήνα - Σπάρτη

Όλα έτοιμα είναι πλέον για το "Σπάρταθλον 2015", που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στην ιστορική διαδρομή Αθήνα - Σπάρτη και αναμένεται να έχει ρεκόρ συμμετοχών.


Οι δρομείς που θα βρεθούν στην αφετηρία, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στην Αθήνα, την επόμενη Παρασκευή το πρωί, ακολουθώντας το βήματα του Φειδιππίδη, θα διανύσουν μέσα σε 36 ώρες τα 246 χιλιόμετρα, που χωρίζουν την Αθήνα από τη Σπάρτη, με τους πρώτους αθλητές να φτάνουν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Λακωνική πρωτεύουσα, τερματίζοντας μπροστά από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα.
Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Διεθνή Σύνδεσμο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, με την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού. Παράλληλα, στο περιθώριο του διεθνούς αγώνα Σπάρταθλον, όλη την εβδομάδα στην πόλη της Σπάρτης, διεξάγονται πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις καθημερινά με την συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των μουσείων και των πολιτιστικών κι αθλητικών φορέων και σωματείων της περιοχής, υπό τον συντονισμό του Δήμου Σπαρτιατών. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου με την υποδοχή των αθλητών που θα τερματίσουν στον αγώνα υπεραποστάσεων στην Λεωφόρο Κων/νου Παλαιολόγου και την τελετή λήξης του Σπάρταθλον, που θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ