Κυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2015 08:51

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Σήμερα η "8η Ανάβαση Ταϋγέτου"

Γράφτηκε από τον
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Σήμερα η "8η Ανάβαση Ταϋγέτου"

Διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα με την ονομασία «8η Ανάβαση Ταϋγέτου», διοργανώνει σήμερα Κυριακή ο Ευκλής Καλαμάτας.

Ως σημείο εκκίνησης (στις 11 το πρωί) έχει οριστεί η πλατεία 23ης Μαρτίου και τερματισμού το Τουριστικό Ταϋγέτου, σε υψόμετρο 1350 μέτρων, μετά από 33 χιλιόμετρα, με προεκκίνηση 10 χιλιομέτρων. Συνολικά, δηλαδή οι ποδηλάτες που θα λάβουν μέρος, θα διανύσουν 43 χιλιόμετρα!
Η γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 9.30πμ για την παράδοση των δελτίων και την παραλαβή των αριθμών του αγώνα καθώς και για την δήλωση των αυτοκινήτων συνοδείας. Για τον αγώνα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα έρθουν αθλητές από πολλές πόλεις της Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι στους 6 πρώτους κάθε κατηγορίας θα δοθούν μετάλλιο-δίπλωμα και στον πρώτο κύπελλο.
Η κατηγορία μάστερς θα βραβευθεί ξεχωριστά ως Α-Β-Γ-Δ καθώς και στην κατηγορία ΟΠΕΝ ηλικιακές κατηγορίες από 15 ετών έως 30ετών και από 31 έως 45 ετών και από 46 ετών και άνω.  Ο διοργανωτής έχει και χρηματικά έπαθλα στη γενική κατηγορία αθλητών.
Τα έπαθλα είναι ως εξής: 1ο Sprint ανάβασης στο 8ο χιλ. 50 ευρώ. 2ο Sprint ανάβασης στο 22ο χιλ. 50 ευρώ. Τελικό Sprint στο 33χιλ. 100 ευρώ.
Οι απονομές  θα γίνουν κοντά στο σημείο του τερματισμού ενώ τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν μετά τις απονομές. Το κόστος συμμετοχής θα είναι 10 ευρώ για όλους τους αθλητές. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και ειδικότερα με αυτούς που αφορούν την ποδηλασία δρόμου.