Δευτέρα, 01 Ιούλιος 2013 15:18

Θαυμασμός και στην Καλαμάτα για τον Νίκο Κακλαμανάκη

Γράφτηκε από τον


Μετά την Πύλο, την Κυπαρισσία και τη Μεσσήνη, ο Νίκος Κακλαμανάκης βρέθηκε το Σάββατο και στην Καλαμάτα oλοκληρώνοντας την περιοδεία του στο νομό. 

Ο Ολυμπιονίκης ιστιοπλόος έγινε δεχτός με ενθουσιασμό στο ξενοδοχείο " Elite" από μικρούς και μεγάλους, υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα,  φωτογραφήθηκε και αναφέρθηκε στο μεγάλο ταξίδι της ζωής του που είχε πολλές φουρτούνες, αλλά και τεράστιες επιτυχίες.
Ο… γιος του ανέμου γέμισε με υπερηφάνεια όλους τους Ελληνες όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα  στην Ατλάντα  το 1996 και το αργυρό στην Αθήνα το 2004. Επίσης ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος το 2004, στιγμή που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ. Για τον Καλαμανάκη το αποτέλεσμα "ανήκει σε όλους και η προσπάθεια σε μένα. Για μένα είναι ένα ταξίδι ζωής και όχι αγώνας. Δεν είναι απλά οι νίκες, αλλά θέλω να ταξιδεύω". Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την αναδρομή του σ' αυτή τη σπουδαία καριέρα και αφού νωρίτερα τον καλωσόρισε η Πόλα Κούλη, εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας. Παρών στην αίθουσα ήταν και ο Θανάσης Ψαρούλης, πρόεδρος της διαδημοτικής επιτροπής τουρισμού του νομού, καθώς και αθλητές με συνοδούς από το Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας  «Ποσειδών», το Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας «Αίολο» και τον  Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Νοτίου Ελλάδος (ΙΟΝΕ).
Ο Ν. Κακλαμανάκης παρουσίασε σε βίντεο μέρος της προετοιμασίας του από τον διάπλου του Αιγαίου, όπου… πάλεψε με τα κύματα για να φθάσει στον τερματισμό. Παρά την σωματική εξάντληση είχε πίστη στον εαυτό του και ψυχική δύναμη. Ετσι πορεύτηκε σε όλη τη διάρκεια της μεγάλης αυτής καριέρας όταν του.. τράβηξαν το χαλί ακόμα και πολιτικοί για να τον κάνουν να απογοητευτεί και να τα παρατήσει. Δεν το έβαλε όμως ποτέ κάτω και κάθε πρόβλημα το αντιμετώπιζε σαν ευκαιρία. Για τον ίδιο άλλωστε ο μόνος αγώνας που χάνουμε, είναι αυτός που δεν δίνουμε. Ακόμα θυμάται τα λόγια του πατέρα του που του έλεγε ότι η νίκη είναι η ανταμοιβή μιας προσπάθειας, η ήττα η αφορμή για καλυτέρευση και η ισοπαλία ότι δεν περιμένω να γίνεις χειρότερος, αλλά να γίνω καλύτερος.
Ο Ν. Κακλαμανάκης θυμήθηκε ακόμα αρκετά περιστατικά κατά τη διάρκεια των αγώνων του λέγοντας ότι πάντα ήταν πιστός στις αξίες του και είχε υγιή κίνητρα. Η μεγαλύτερη πλέον ηθική επιβράβευση είναι η αγάπη και η εκτίμηση που εισπράττει από τον κόσμο.
Με τα λόγια του και τις εικόνες που προβλήθηκαν από τη διαδρομή του ο Ελληνας αθλητής θέλησε να περάσει το μήνυμα στους μικρούς ιστιοπλόους του νομού και όχι μόνο ότι πρέπει να έχουν όραμα και να παλεύουν παρά τις δυσκολίες.
Ακόμα ευχαρίστησε το Costa Navarino και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο που του έδωσαν την ευκαιρία για την περιοδεία στη Μεσσηνία, όπως και το ξενοδοχείο " Elite" και υποσχέθηκε ότι ξανάρθει πάλι στο νομό. Μετά το πέρας της ομιλίας, άπαντες βρέθηκαν στο χώρο της πισίνας για να φωτογραφηθούν με το Νίκο Κακλαμανάκη με φόντο μια ιστιοσανίδα. Ακόμα το πρόγραμμα περιλάμβανε και επίσκεψη στην εντυπωσιακή έκθεση με ολυμπιακά κειμήλια του Τάσου Παπαδόπουλου που συνεχίζει να λειτουργεί στο χώρο του ξενοδοχείου.