Κυριακή, 28 Ιούλιος 2013 00:12

Χρήστος Δημητρακόπουλος: "Η Καλαμάτα ’80 στοχεύει ψηλά...".

Γράφτηκε από τον
Χρήστος Δημητρακόπουλος: "Η Καλαμάτα ’80 στοχεύει ψηλά...".

Τελικά η μεγαλύτερη καλοκαιρινή μεταγραφική... βόμβα στην Καλαμάτα δεν ήρθε από το ποδόσφαιρο αλλά από το βόλεϊ με την Καλαμάτα ’80 να ανακοινώνει πρόσφατα την απόκτηση του Χρήστου Δημητρακόπουλου.


Ο Καλαματιανός διεθνής λίμπερο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ εδώ και αρκετά χρόνια παίζοντας σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Ηρακλή.
Ο 39χρονος αθλητής που έχει κερδίσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να ενισχύσει την ανέλιξη της Καλαμάτας ’80 και δεν φοβάται να μιλήσει για άνοδο.

-. Η επιστροφή σου δημιούργησε αίσθηση και χαρακτηρίστηκε μεταγραφική βόμβα. Πως και αποφάσισες να εγκαταλείψεις την Α1;

"Η ιδέα της επιστροφής ήταν όλο και πιο έντονη στο μυαλό μου τα τελευταία χρόνια αλλά φέτος έγινε πραγματικότητα. Διέκρινα μετά από πολλές συζητήσεις ότι υπάρχει δίψα και θέληση για να γίνει κάτι πραγματικά καλό για το βόλεϊ στην Καλαμάτα και θέλησα να είμαι παρών γιατί πιστεύω ότι αξίζει μία τέτοια προσπάθεια".

-. Γυρίζεις μετά από 16 χρόνια σε Καλαματιανό έδαφος. Σε όλο αυτό το διάστημα αναπολούσες καθόλου τα πρώτα σου βήματα στη ΓΕΜ;

"Και όχι μόνο στη ΓΕΜ. Εντάξει, εκεί έκανα το πρώτο μου δελτίο και νοσταλγώ την εποχή που ήμασταν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά μία παρέα που έπαιζε βόλεϊ και περνούσε καλά.Οπως και νωρίτερα στο σχολείο, όταν είχαμε βγει πρωταθλητές στη Μεσσηνία με το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας. Στη δική μου ζωή το βόλεϊ μπήκε την εποχή που ο Μεσσηνιακός ήταν στην Α1 και αποτελούσε για μας τους πιτσιρικάδες καθημερινό θέμα συζήτησης".


-. Πρωταθλητής και Κυπελλούχος μόνο με τον Ηρακλή, αλλά όχι με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό! Απλά έτυχε;

"Δεν ήταν θέμα τύχης. Ο Ηρακλής για μία επταετία έκανε εξαιρετική δουλειά, κέρδισε τίτλους και πήγε αρκετές φορές στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκείνα τα χρόνια ήταν καλύτερος και κατέκτησε απόλυτα δίκαια αυτά τα τρόπαια".

-. Γιατί το Βραχάτι με πολύ λιγότερο κόσμο να είναι πιο κοντά στο βόλεϊ σε σχέση με την Καλαμάτα;

"Στο Βραχάτι έγινε μία δουλειά σε βάθος με ορίζοντα μία εξαετία και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Δεν θα έλεγα ότι είναι πιο κοντά στο βόλεϊ, άλλωστε η Καλαμάτα έχει μεγαλύτερη παράδοση στο άθλημα. Απλά εκεί ο καθένας μέσα στην ομάδα κάνει καλά τη δουλειά του".

-Εχει τις δυνατότητες η Καλαμάτα '80 να ακολουθήσει το δρόμο του Παμβοχαϊκού;

"Λείπω πολλά χρόνια και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω λεπτομέρειες αν και η αλήθεια είναι ότι από την ημέρα που συμφώνησα έχω μάθει αρκετά πράγματα. Η άνοδος είναι σίγουρος ένας στόχος εφικτός αλλά για να έρθει θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί σαν ομάδα. Παράλληλα, όμως, θα πρέπει να κοιτάμε και την επόμενη μέρα δουλεύοντας τα ταλέντα της Μεσσηνίας".

-. Εχεις σχεδιάσει το φινάλε της καριέρας σου στην Καλαμάτα;

"Ναι, νομίζω ότι στην πατρίδα μου θα σταματήσω το βόλεϊ σαν αθλητής, ίσως του χρόνου το καλοκαίρι, ίσως λίγο αργότερα".


-. Κάνεις πλάνα για την επόμενη μέρα, όταν θα αποφασίσεις να εγκαταλείψεις το παρκέ;

"Μετά από τόσα χρόνια δεν θα μπορούσα να εγκαταλείψω εντελώς το βόλεϊ που έχει γίνει για μένα τρόπος ζωής. Θα ήθελα να ασχοληθώ με την προπονητική κι αν αυτό συμβεί στην Καλαμάτα ακόμα καλύτερα".

-. Από δύο χρόνια σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Τι έχεις κρατήσει από τους δύο... αιώνιους αντιπάλους;

"Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Δέθηκα με τον... Τάφο του Ινδού και τον κόσμο. Στον Ολυμπιακό κατάλαβα ότι σαν μέγεθος συλλόγου έφτασα στο τοπ. Μία πολύ μεγάλη ομάδα, πρωτοπόρος στον ελληνικό αθλητισμό που υποστηρίζω από μικρός κι έτσι εκπληρώθηκε κι ένα παιδικό μου όνειρο".

-. Το Beach Volley δείχνει να σε συναρπάζει το ίδιο. Βοηθάει έναν αθλητή σάλας υψηλού επιπέδου να... κουβαλήσει τη φόρμα του από τη μία σεζόν στην άλλη;

"Παλαιότερα ήταν για μένα αυτό ακριβώς, μία καλή ευκαιρία να μπω πιο γρήγορα στην επόμενη σεζόν και να μη μείνω αδρανής όλο το καλοκαίρι. Είναι κάτι πολύ συναρπαστικό και ένα μεγάλο όπλο για μας τους μεγαλύτερους να προσελκύσουμε τα νέα παιδιά στο βόλεϊ, ακριβώς επειδή προσφέρει και διασκέδαση">


-. Γνωρίζεις ότι οι φανατικοί οπαδοί της "Μαύρης Θύελλας" ακολουθούν πιστά την Καλαμάτα '80;

"Οχι, δεν το ήξερα αλλά είναι σίγουρα κάτι πολύ καλό. Σαν Μεσσήνιος στενοχωριέμαι που η «Μαύρη Θύελλα» είναι στην τρίτη κατηγορία γιατί νομίζω ότι δεν της αξίζει. Μακάρι αυτοί που κάνουν κουμάντο σήμερα να την οδηγήσουν ψηλότερα, ακόμα και στη Σούπερ Λιγκ, όπου είναι η φυσική της θέση".

-. Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους Μεσσήνιους φίλους του βόλεϊ, τους φίλους και γνωστούς στην Καλαμάτα που ανυπομονούν να σε ξαναδούν στο παρκέ;

"Πρόσφατα κατάλαβα πόσοι άνθρωποι ήταν νοερά μαζί μου τα τελευταία χρόνια. Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο και είναι κάτι που με γεμίζει ευθύνη. Εγώ εκείνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι παίζοντας στην πατρίδα μου έχω ένα λόγο παραπάνω να τα δίνω όλα. Θέλουμε τη συμπαράσταση όλων των Μεσσήνιων φιλάθλων, να είναι δίπλα μας κι ελπίζω σύντομα να πανηγυρίσουμε μαζί επιτυχίες".

Σωτήρης Παρτσαλάς