Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2016 19:26

Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Διαμαρτυρία του Μεσσηνιακού για την αναβολή με Πανιώνιο

Γράφτηκε από τον
Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Διαμαρτυρία του Μεσσηνιακού για την αναβολή με Πανιώνιο

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την διαμαρτυρία του για την αναβολή του ντέρμπι της Α2 γυναικών με τον Πανιώνιο εξέδωσε ο Μεσσηνιακός.

Οι «πράσινοι, θεωρούν ότι το ματς έπρεπε να γίνει καθώς υπήρχε ανοικτός δρόμος για να έρθει ο Πανιώνιος και κάνει λόγο για μη ισότιμη αντιμετώπισε αφού την περασμένη εβδομάδα ο Μεσσηνιακός είχε πάει στην Αθήνα για το ματς με τους Ίωνες.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Με αφορμή την αναβολή μερικών αγώνων για τα Εθνικά πρωταθλήματα Βόλεϊ των κατηγοριών Α1 και Α2 Γυναικών και Ανδρών του προσεχούς τριημέρου, μεταξύ των οποίων και αυτό της ομάδος μας, με τον πρωτοπόρο του Β΄ Υποομίλου του Α΄ Ομίλου ομάδα του Γ.Σ. Πανιωνίου, σας καταθέτουμε τα παρακάτω προκειμένου να είστε ενήμεροι, και γραπτώς, για τις αντιρρήσεις που προφορικά διατυπώσαμε σε τρία μέλη της ΕΟΠΕ, σχετικά με την διαδικασία που ακολούθησαν τα αρμόδια όργανά της και ανέβαλαν την παραμονή των αγώνων, δηλαδή Παρασκευή το απόγευμα, μερικούς αγώνες -11 αγώνες σε σύνολο 46.
Δηλαδή οι υπόλοιποι 35 αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά.
Στις 5.2.2016, στις 4.31μμ, λάβαμε το e-mail από την Ομοσπονδία, με το οποίο ενημερωθήκαμε επίσημα, πως ο αυριανός αγώνας μας «…αναβάλλεται λόγω αδυναμίας μετακίνησης του ΓΣ Πανιώνιος εξαιτίας του απεργιακού κλοιού των αγροτών στο Εθνικό Δίκτυο».
Σχετικώς με την de facto απόφασή σας έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
1. Πως δόθηκε το δικαίωμα σε κάποιες ομάδες να δηλώσουν «αδυναμία μετακίνησης…» και δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία και την προηγούμενη αγωνιστική που υπήρχαν επίσης μπλόκα αγροτών;
2. Όλοι είχαμε ακούσει στις φωνές διαμαρτυρίας των αγροτών, πως από το Σάββατο 6.2.2016 θα σκληρύνουν την στάση τους. Εσείς γιατί αντιληφθήκατε την τελευταία στιγμή (Παρασκευή) την σοβαρότητα; της κατάστασης και δεν αποφασίσατε νωρίτερα την αναβολή των αγώνων; Γιατί μας αφήσατε να ξοδέψουμε 500 ευρώ, πληρώνοντας τα μεταφορικά έξοδα και φέρνοντας από την Τετάρτη & Πέμπτη τρεις (3) αθλήτριές μας από την Αθήνα; Ποίος ο λόγος να μπούμε στα έξοδα έκδοσης αφισών και συναφών διαφημιστικών πρωτοβουλιών για τον επικείμενο αγώνα ντέρμπι μεταξύ του 1ου και του 3ου στη βαθμολογία του υποομίλου μας, ώστε να αποκομίσουμε οφέλη και να βοηθήσουμε τα ισχνά οικονομικά μας;
3. Την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν μπλόκα δηλ. «απεργιακός κλοιός των αγροτών» σε όλη την Πελοπόννησο. Για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετακίνηση της ομάδος μας στην Αθήνα-για τον αγώνα του προηγούμενου Σαββάτου 30.1.2016 στις 18.00 με τους Ίωνες-λάβαμε τα εξής μέτρα:
α) ρωτήσαμε και πληροφορηθήκαμε πως επίσημη αναβολή των αγώνων δεν επρόκειτο να γίνει και πως αν σε κάποιο μπλόκο αγροτών σταθεί αδύνατο να προχωρήσουμε, για να φτάσουμε έγκαιρα στην Αθήνα, θα έπρεπε να πάρουμε βεβαίωση του τοπικού αστυνομικού τμήματος και με αυτήν θα αναβαλλόταν ο αγώνας μας, γυρίζοντας άπρακτοι στην Καλαμάτα.
β) ξεκινήσαμε στις 10πμ το Σάββατο 30.1.2016 -8 ώρες νωρίτερα-για μια διαδρομή 3 ωρών υπό φυσιολογικές συνθήκες- από την έναρξη του αγώνα μας, και αφού το μπλόκο αγροτών στη Νεστάνη της Τριπόλεως δεν μας επέτρεψε να περάσουμε, πήγαμε περιφερειακά από τον παλιό και γεμάτο στροφές δρόμο του Αχλαδόκαμπου και ξαναβγήκαμε στην Ε.Ο. Τριπόλεως-Κορίνθου στο ύψος της Νεμέας. Δηλαδή κάναμε 40 παραπάνω χιλιόμετρα γεμάτα στροφές, και 5 ώρες ταξίδι, για να είμαστε συνεπείς στην αγωνιστική μας υποχρέωση.
γ) το ίδιο συνέβη και έξω από την Κόρινθο ταξιδεύοντας, και προς τα πάνω και προς τα κάτω, που μετακινηθήκαμε από την παλαιά οδό και μέχρι τους αγίους Θεοδώρους.
4. Χθες 5.2.2016 στις 2.15μμ, μαθαίνοντας, ανεπίσημα πάντα, για την σχεδιαζόμενη αναβολή του αγώνα μας, (την στιγμή που τα διαδικτυακά μέσα κάποιων ομάδων είχαν αναρτήσεις, από την 1μμ, πως αναβάλλεται το παιχνίδι τους) τηλεφωνήσαμε στην Αστυνομία Τριπόλεως και μιλήσαμε με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, ο οποίος σε ερώτησή μας για τα μπλόκα, μας έδωσε την εξής διευκρίνηση: «Τα μπλόκα των αγροτών στην περιοχή Νεστάνης θα ισχυροποιηθούν από σήμερα 12η νυκτερινή και θα έχουν άγνωστη διάρκεια. Ο παλιός δρόμος από Αχλαδόκαμπο θα είναι ανοικτός. Το ίδιο θα συμβαίνει, όπως γνωρίζουμε, και στην Κόρινθο, δηλαδή θα λειτουργεί ο παλαιός δρόμος. Αυτά γνωρίζουμε μέχρι στιγμής».
Και βέβαια σήμερα 6.2.2016 στις 7πμ ο ραδιοσταθμός ΣΚΑΙ μετέδωσε την σχετική είδηση πως «τα μπλόκα των αγροτών Πελοποννήσου θα λειτουργήσουν μετά την 6μμ». Δηλαδή οι δρόμοι της Πελοποννήσου είναι ανοικτοί. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές 6.2.2016 και ώρα 14.10΄, μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Αστυνομικό Υπηρεσίας στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων ο οποίος μας δήλωσε πως ουδεμία στιγμή από το πρωί σήμερα έκλεισε ο δρόμος  (α/ η παράκαμψη παλαιάς εθνικής οδού Αγίων Θεοδώρων-Κορίνθου και β/ νέας εθνικής οδού Κορίνθου-Τριπόλεως).
Με βάση τα παραπάνω εκτεθέντα είναι απορίας άξιον για το πώς δεχθήκατε την δήλωση του σωματείου του Πανιωνίου «περί αδυναμίας μετακίνησής του» και δεν επιτρέψατε να μετακινηθεί προς Καλαμάτα-όπως και εμείς την προηγούμενη εβδομάδα έχοντας στην αποστολή μας 4 μαθήτριες Λυκείου- και αν συναντούσαν πρόβλημα να εφάρμοζαν την διαδικασία για να αναβληθεί ο μεταξύ μας αγώνας.
Ο ιστορικός Σύλλογός μας δεν υιοθετεί τις φήμες πως παράγοντες συγκεκριμένων ομάδων που συμμετέχουν στην Διοίκηση της ΕΟΠΕ, παρεμβαίνουν για να εξασφαλίσουν την ευνοϊκή τους μεταχείριση, σύμφωνα με τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες στις ομάδες τους. Δεν δέχεται επίσης να πιστέψει τις φήμες που θέλουν την ομάδα του Πανιωνίου να επεδίωξε και πέτυχε την αναβολή τού μεταξύ μας αγώνα, για να υπάρξει χρόνος αποθεραπείας αθλητριών του, αλλά και για να επέλθει ηρεμία στην ομάδα του ύστερα από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματά της.
Αν δεν έγινε κατανοητό σάς το επιβεβαιώνουμε ορθότερα και σας διαβεβαιώνουμε πως δεν διατυπώνουμε καμιά αιχμή  για την έντιμη λειτουργία της Ομοσπονδίας. Πιστεύουμε όμως πως θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική σε παρόμοιες αποφάσεις που την εκθέτουν, και πως πρέπει να υπάρχουν σε όλες τις περιπτώσεις ίδια μέτρα και ίδια σταθμά και για της Αθηναϊκές και για τις εξ Επαρχίας ομάδες.
Σας ενημερώνουμε πως αρνηθήκαμε να «υπακούσουμε» στις «συμβουλές» και στις «ευγενικές υποδείξεις» κάποιων φίλων μας¸ πως η επιστολή μας αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην συμπεριφορά της Ομοσπονδία προς στον Σύλλογο μας. Πιστεύουμε πως οι έντιμες σχέσεις βασίζονται όχι μόνο στα ευχολόγια και στα «μπράβο», αλλά στην ειλικρινή κατάθεση των απόψεών μας αφού «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους». Και αυτό τον στόχο επιδιώκουμε. Νιώθουμε αδικημένοι. Πιστεύουμε πως στην περίπτωση αυτή δεν υπήρξε ισότιμη αντιμετώπιση και σας το εκφράζουμε για να το καταγράψετε.
Αυτονόητο είναι πως την ομάδα του Πανιωνίου θα δεχτούμε στην Καλαμάτα, στον εξ αναβολής αγώνα μας, με αισθήματα φιλίας και σεβασμού στην πολύχρονη ιστορία της, αφού ιδρύθηκε 3 χρόνια μετά από την ίδρυση του δικού μας Συλλόγου, και έχει πολυσχιδή δράση επ’ ωφελεία του Ελληνικού Αθλητισμού.
Τελειώνοντας σας παρακαλούμε να ορίσετε τον αναβληθέντα αγώνα μας με τον Πανιώνιο, μέσα στην προσεχή εβδομάδα και οποιαδήποτε ημέρα, δηλαδή πριν τον αγώνα μας με τον Ιωνικό.-