Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 09:54

ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80: Ματς - γιορτή σήμερα με Παναθηναϊκό στο Κλειστό

Γράφτηκε από τον

Η ώρα για να δώσει η Καλαμάτα '80 το μεγαλύτερο επίσημο ματς στην ιστορία της έφθασε.

Η Μεσσηνιακή ομάδα θα υποδεχτεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Κλειστό της Παραλίας τον Παναθηναϊκό σε νοκ - άουτ παιχνίδι για τους "16" του κυπέλλου Ελλάδας ανδρών στο βόλεϊ. Μια πραγματικά μέρα γιορτής για το νομό, αφού τόσο μεγάλη ομάδα έχει να βρεθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από τη "χρυσή εποχή" του Μεσσηνιακού!
"Είναι τιμή για την ομάδα μας που αντιμετωπίζει ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία στο χώρο του βόλεϊ. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να αντιδράσουμε αγωνιστικά στην σαφή ανωτερότητα του Παναθηναϊκού. Οπως και να 'χει πρόκειται για παιχνίδι γιορτή για το μεσσηνιακό βόλεϊ", λέει στο "Notosport" ο παράγοντας της Καλαμάτας '80 Κώστας Βλάσσης μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί λίγες ώρες πριν από το ματς.
Ο Παναθηναϊκός είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά, όμως και μόνο το γεγονός ότι Μεσσηνιακή ομάδα θα βρεθεί απέναντί του θεωρείται επιτυχία και παράλληλα έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις των φιλάθλων. Τα εισιτήρια της σημερινής αναμέτρησης παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση και όλα δείχνουν ότι το Κλειστό θα γεμίσει.  Θυμίζουμε ότι τα σημεία πώλησης των εισιτηρίων είναι Kαφεκούτι (Μακεδονίας 16 και Θεμιστοκλέους, Κρεοπωλείον 29 (Φαρών 29 και Καλλιπατείρας) και μετά τις 2 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι οι χώροι του Σταδίου κατόπιν απόφαση της αστυνομίας  θα είναι κλειστοί από τις 4 μ.μ. και έως τη λήξη του αγώνα.  Η πρόσβαση στους χώρους του Σταδίου θα γίνεται μόνο με τα εισιτήρια του αγώνα.
Γι' αυτό και η διοίκηση της Καλαμάτας '80 ζητά από τον φίλαθλο κόσμο που επιθυμεί να παρακολουθήσει τον ιστορικό αυτό αγώνα να προμηθευτεί εγκαίρως το εισιτήριο και να προσέλθει στο Κλειστό κάποια ώρα πριν την έναρξη ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην είσοδο.
Αγωνιστικά, η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες και το μοναδικό πρόβλημα για τον Χρήστο Δημητρακόπουλο είναι ο  Φέλιξ Μπλάουελ που λείπει στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.

Μεσσηνιακό χρώμα στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει αυθημερόν για την Καλαμάτα και με την ετικέτα του μεγάλου φαβορί, μιας και οι "πράσινοι" είναι φέτος στην 5η θέση της Α1 και έχουν δυνατότητες για πολύ υψηλότερα, ενώ η Καλαμάτα '80 μετέχει ως γνωστόν στην Α2.
Προπονητής του Παναθηναϊκού είναι ο Ανδρεόπουλος και από τους πιο έμπειρους παίκτες ο Πανταλέων. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι ο λίμπερο Αλέξης Μπούρας είναι από τα Αρφαρά και έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στη ΓΕΜ. Τη φανέλα της ΓΕΜ έχει φορέσει ακόμα και ο Μαρούλης.

Το πρόγραμμα των "16"

Εκτός από το παιχνίδι της Καλαμάτας '80 με τον Παναθηναϊκό, διεξάγονται σήμερα άλλα έξι ματς, ενώ η φάση των "16" ολοκληρώνεται την Πέμπτη. Αναλυτικά των πρόγραμμα των νοκ - άουτ αναμετρήσεων έχει ως εξής:

Σήμερα
Παναχαϊκή – Ολυμπιακός (6 μ.μ.)
Δραπετσώνα-ΓΣ Λαμία (6 μ.μ.)
Καλαμάτα '80 – Παναθηναϊκός (6 μ.μ.)
Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδα (7 μ.μ.)
Κύζικος Νέας Περάμου – Παμβοχαϊκός (7 μ.μ.)
Νίκη Αιγινίου-Ηρακλής (7.30 μ.μ.)
ΠΑΟΚ-Άρης (8 μ.μ.)

Πέμπτη
ΑΟΠ Κηφισιάς – Φοίνικας Σύρου (5.30 μ.μ.)