Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2016 21:06

ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΛΕΪ: Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση, η Καλαμάτα '80 κέρδισε το χειροκρότημα (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΛΕΪ: Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση, η Καλαμάτα '80 κέρδισε το χειροκρότημα (βίντεο-φωτογραφίες)

Μεγάλες στιγμές έζησε σήμερα το Κλειστό της Παραλίας όπου η Καλαμάτα '80 έδωσε το σπουδαιότερο μέχρι σήμερα παιχνίδι της ιστορίας της απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ενα παιχνίδι στο οποίο οι «πράσινοι» επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους ανωτερότητα και πήραν τη νίκη με 3-0 σετ και ταυτόχρονα την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Για την Καλαμάτα '80 ήταν γνωστό εξ αρχής ότι η νίκη έμοιαζε με θαύμα. Το ζητούμενο για τους παίκτες του Χρήστου Δημητρακόπουλου ήταν η καλή εμφάνιση, η οποία ήρθε και με το παραπάνω.
Η διάθεση και το πάθος των Μεσσηνίων ξεσήκωσαν σε αρκετές περιπτώσεις τον κόσμο, ειδικά στο πρώτο σετ όπου η Καλαμάτα '80 κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο της και τελικά το έχασε με 21-25.
Οι περίπου 1.200 θεατές που κατέκλυσαν το Κλειστό της Παραλίας αποζημιώθηκαν από το θέαμα και στο φινάλε χειροκρότησαν και τις δύο ομάδες, σε μια πραγματική γιορτή του βόλεϊ το οποίο σίγουρα κέρδισε νέους φίλους στη Μεσσηνία.

Παρών στο γήπεδο και ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην Καλαμάτα, αλλά και φίλαθλοι από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, που με συνεχή τραγούδια έδωσαν διαφορετικό χρώμα στο ματς, που έγινε πάντως σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα χωρίς να γίνει το παραμικρό. Μετά τη λήξη του αγώνα οι παίκτες του Παναθηναϊκού πλησίασαν την κερκίδα και τραγούδησαν τον ύμνο της ομάδας μαζί με τους φιλάθλους τους.
Ενδεικτικό στοιχείο τη γιορτινής ατμόσφαιρας ήταν και η κοινή αναμνηστική φωτογραφία των δύο ομάδων μετά το τέλος του αγώνα.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Καλαμάτα '80 έδειξε από την αρχή ότι ήθελε να δώσει τον καλύτερο της και να χαρεί το παιχνίδι.
Στο πρώτο σετ λοιπόν το ματς πήγαινε πόντο πόντο για αρκετή ώρα (έφτασε στο 16-16) με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει λύσεις κυρίως από το δυνατό του μπλοκ και να το κατακτά τελικά στο φινάλε με 21-25. 
Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή προβάδισμα και τελικά επικράτησε εύκολα με 25-14.
Η Καλαμάτα '80 ανέβασε την απόδοση της στο τρίτο σερ ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 12-14, όμως στην συνέχεια η κούραση δεν της επέτρεψε να απειλήσει παραπάνω και ο Παναθηναϊκός έφτασε στο τελικό 17-25 που του χάρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Διαιτητές του αγώνα είναι οι Χανδρινός και Σαραβελάκης.


Παρών στο γήπεδο και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας όπως και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης αλλά και πολλοί προπονητές και παίκτες του Μεσσηνιακού βολεϊ.


ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80: Μπουσούνης, Μανιατέας, Ντάκουρης, Χανδρινός, Αποστολόπουλος, Κακαλέτρης, Βλάσσης, Μάνα, Δ. Σκαρτσίλης, Κωτσάκης, Γιατράκος, Εξαρχέας, Γρ. Σκαρτσίλης.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μαρούλης, Ρεζκ, Γκιμαράες, Ρούτσης, Φερέιρα, Παπαδόπουλος, Μπέλος, Σαμαντάς, Κανέλλος, Πανταλέων, Αγγελής, Πολυχρονίδης, Σούρδι, Μπούρας.