Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 16:52

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Το ταξίδι συνεχίζεται για τον Μεσσηνιακό…

Γράφτηκε από τον

 

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Μεσσηνιακού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το θαύμα στα μπαράζ της Πάτρας καθώς γνώρισε τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς από ανιώνιο, Ηλυσιακό και Θέτιδα Βούλα και το όνειρο της ανόδου στην Α1 έμεινε όνειρο.

Ωστόσο η συνολική πορεία των «πράσινων» μόνο αποτυχημένη δεν είναι. Η Μεσσηνιακή ομάδα έκανε μια καταπληκτική χρονιά και κόντρα στα προγνωστικά κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στον όμιλο της και να πάει στα μπαράζ, όπου λύγισε απέναντι σε πανίσχυρους και κυρίως πιο εύρωστους οικονομικά αντιπάλους.

Η χρονιά πάντως αφήνει παρακαταθήκη για το μέλλον αφού ο Μεσσηνιακός έδειξε ότι έχει οργάνωση, όρεξη και όραμα για το μέλλον. Η φετινή εμπειρία μπορεί να τις κατάλληλες κινήσεις να αποδειχθεί οδηγός για τη νέα χρονιά ώστε να κυνηγήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις το βήμα παραπάνω. 

Στον Μεσσηνιακό υπάρχει απόλυτη ικναοποίηση για την φετινή προσπάθεια. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του έφορου των «πράσινων» Χρήστου Ζερίτη, ο οποίος ξεκαθαρίζει μάλιστα πως το ταξίδι συνεχίζεται, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον: 

«Η υπέροχη φετινή εκδρομή τελείωσε, το ταξίδι όμως συνεχίζεται. Αυτός θα μπορούσε να είναι επιγραμματικά ο τίτλος για όλα όσα ζήσαμε φέτος στην Ομάδα Βόλεϊ Γυναικών του Μεσσηνιακού.

-Όταν σε όμιλο 11 ομάδων -8 αθηναϊκών, 1 κορινθιακής και 2 καλαματιανών-τερματίζεις στην δεύτερη θέση σε μαραθώνιο 20 αγώνων, με 9 αυθημερόν ταξίδια των 500 χιλιομέτρων…τότε αυτό είναι Νίκη.

-Όταν διαφήμισες το άθλημα του Βόλεϊ προβάλλοντας, εκτός από την αγωνιστική, αταλάνευτα και την ηθική του πλευρά… τότε αυτό είναι Νίκη.

-Όταν σε όλη την διάρκεια της χρονιάς το 80% των αθλητριών ακολουθούν το πρόγραμμα των 5 προπονήσεων την εβδομάδα, και το χαίρονται…τότε αυτό είναι Νίκη.

-Όταν κινείς το ενδιαφέρον των φιλάθλων που επιθυμούν υγιές αθλητικό περιβάλλον, και κάθε αγώνα Βόλεϊ της Ομάδος τον παρακολουθούν μέχρι και 500 φίλαθλοι…τότε αυτό είναι Νίκη.

-Όταν μπορείς με την αγωνιστικότητά σου να ενθουσιάσεις τους θεατές και να τους κάνεις να φωνάζουν αυθόρμητα το όνομα της Ομάδος για να την ενισχύσουν…τότε αυτό είναι Νίκη.

-Όταν έρχονται μικρά παιδιά στο γήπεδο για να δουν την Ομάδα τους, και χαίρονται ή κλαίνε σε κάθε αποτέλεσμα…τότε αυτό είναι Νίκη.

-Όταν συγκινείς με την σοβαρότητά σου επιχειρηματίες της Καλαμάτας και σε βοηθούν ως Χορηγοί, οι οποίοι αισθάνονται και συνεργάτες της Ομάδος, και προσβλέπουν στην προβολή τους μέσα από τις δραστηριότητές σου…τότε αυτό είναι Νίκη.

-Όταν όλες οι αθλήτριες νιώθουν έντονα συναισθήματα φιλίας και συντροφικότητας μεταξύ τους, από την μικρότερη μέχρι την μεγαλύτερη και απολαμβάνουν τις μοναδικές αθλητικές τους στιγμές …τότε αυτό είναι Νίκη.

-Όταν ξεκινάνε Φίλοι της Ομάδος και έρχονται με μακρινό ταξίδι να στηρίξουν την Ομάδα και της αθλήτριες, και δεκάδες άλλοι στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης και αγωνιούν για το αποτέλεσμα…τότε αυτό είναι Νίκη.

-Όταν άνδρες και γυναίκες αθλητές του Βόλεϊ από άλλες Ομάδες της πόλης, προσφέρονται να σε βοηθήσουν στην προπόνηση…τότε αυτό είναι Νίκη του καλαματιανού Βόλεϊ.

-Όταν σε μπαράζ αγώνες πας εξουθενωμένος από τους συνεχείς αγώνες του πρωταθλήματος και ενώ έχεις να αντιμετωπίσεις οικονομικώς εύρωστες ομάδες αθηναϊκές και ξεκούραστες, με πλούσιο και έμπειρο ρόστερ, με προπονητική ομάδα καταξιωμένων και γνωστότατων, και εσένα η προπονήτρια είναι και παίκτρια, και παρόλα αυτά τα ντεβαντάζ εσύ δίνεις και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών σου και νιώθεις ήσυχη πως έκανες το καθήκον σου και όσο καλύτερα μπορούσες…τότε αυτό είναι Νίκη.

 

Διότι Νίκη είναι όλο αυτό που συνέβη φέτος και νικητές ήταν οι Ιδέες του Μεσσηνιακού, το Βόλεϊ, οι Αθλήτριές του, οι Συνεργάτες Χορηγοί, οι Φίλοι της Ομάδος και όλος ο κόσμος που διαπίστωσε πως τα όμορφα πράγματα δεν γίνονται τυχαία. Πρώτα τα ονειρεύεσαι και ύστερα σοβαρά, οργανωμένα και με συνέπεια τα πράττεις. Κρίμα γι’ αυτούς που κρύφτηκαν…».