Παρασκευή, 20 Μάιος 2016 13:52

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Η Εθνική νίκησε στη Μεγαλόπολη το Πανεπιστήμιο Πίτσμπουργκ

Γράφτηκε από τον

Δύο φιλικές νίκες σημείωσε η Εθνική γυναικών επί του Πανεπιστημίου Πίτσμπουργκ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το European League 2016 στη Μεγαλόπολη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε την Κυριακή με 3-1 σετ και την Δευτέρα με 3-0 (25-21, 25-20, 25-16) ενώ οι δυο ομάδες έπαιξαν ακόμα ένα σετ το οποίο κατέκτησαν με 26-24 οι φιλοξενούμενες.

Η Εθνική γυναικών παρουσιάστηκε για δεύτερη συγκεντρωμένη και ορεξάτη αφήνοντας θετικές εντυπώσεις, με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιάννη Καλμαζίδη να τονίζει: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα αλλά είναι καλό που δώσαμε αυτά τα φιλικά ώστε να μπούμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Επίσης είναι θετικό ενόψει τη συνέχειας που μπορέσαμε και δοκιμάσαμε πολλά σχήματα με το υλικό που έχουμε. Θα συνεχίσουμε την προετοιμασία μας ώστε να παρουσιαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε στο European League».

Η εθνική ομάδα βρίσκεται δύο εβδομάδες στην Μεγαλόπολη, όπου πραγματοποιεί την προετοιμασία της εν όψει των επίσημων αγώνων της για το European League, ο δεύτερος γύρος του οποίου θα γίνει στη χώρα μας στις 9-11 Ιουνίου. Ο πρώτος γύρος θα γίνει μια εβδομάδα νωρίτερα στην Ουγγαρία. Οι αντίπαλοι της Ελλάδας θα είναι οι Ρουμανία, Σλοβενία και Ουγγαρία. 

 

Για την Εθνική αγωνίστηκαν οι: Χριστοδούλου, Κιόση, Μερτέκη, Διώτη, Λαμπρούση, Γιώτα, Αρτακιανού (λ), Στράτζαλη, Βασιλαντωνάκη, Εμμανουηλίδου, Κωνσταντινίδου, Ιακωβίδου, Καλανταρίδου, Παπαδοπούλου.