Πέμπτη, 09 Ιούνιος 2016 12:59

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ξεκινά σήμερα στη Μεγαλόπολη το 2ο τουρνουά του Ευρωπαϊκού Λιγκ

Γράφτηκε από τον

 

Αρχίζει σήμερα στην Μεγαλόπολη το 2ο τουρνουά του Ευρωπαϊκού Λιγκ με την Ελληνική εθνική ομάδα να αντιμετωπίζει στις 8.30 το βράδυ την αντίστοιχη της Ρουμανίας.

Πριν την παραπάνω αναμέτρηση και συγκεκριμένα στις 5.30 το απόγευμα στο ίδιο γήπεδο θα γίνει το παιχνίδι Σλοβενία-Ρουμανία.

Η διοργάνωση αποτελεί μια γιορτή του βόλεϊ για την Μεγαλόπολη όπου χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο. 

Η συνέντευξη έγινε παρουσία του Δημάρχου Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλου, του Τομεάρχη Εσωτερικής Επικοινωνίας της Δ.Ε.Η Αλεξόπουλου Ιωάννη, του Supervisor της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άλεν Φίσμπαχερ, του Διευθυντή της ΕΟΠΕ, Περικλή Μπακοδήμου, του εκπροσώπου της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου Γιάννη Χλιού, αλλά και της αρχηγού της Εθνικής ομάδας Ελένης Κιόση και του Ομοσπονδιακού τεχνικού Γιάννη Καλμαζίδη.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου, Γιάννη Χλιός τόνισε: «Εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία και την Ένωση Πελοποννήσου ευχαριστώ το Δήμαρχο Μεγαλόπολης, τη ΔΕΗ ΑΕ της οποίας η προσφορά είναι σε πολλά επίπεδα. Ετοιμάζουμε μια διοργάνωση σε πολύ καλά πρότυπα και αναμένουμε πολύ μεγάλη παρουσία κόσμου. Πιστεύουμε ότι η ομάδα μας θα καταφέρει να τερματίσει πρώτη στον όμιλο. Είμαστε πολλοί ευχαριστημένοι και έχουμε γίνει όλοι ένα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους επιτελείς της Ομοσπονδίας. Καλή επιτυχία στην ομάδα και στη διοργάνωση».

Ο Δήμαρχος της Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Αγαπητοί φίλοι, η πόλη της Μεγαλόπολης είναι έτοιμη για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λιγότερο 18 μηνών να υποδεχτεί ένα σημαντικό και σπουδαίο αθλητικό γεγονός, το Ευρωπαϊκό Λιγκ Εθνικής γυναικών βόλεϊ. Είναι αλήθεια ότι όλοι μας είμαστε πολλοί χαρούμενοι που το φιλοξενούμε στην πόλη μας και προσπαθούμε να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο καθόλη τη διάρκεια της διαμονής αλλά και της περιόδου προπονήσεών της την αγαπημένη ομάδα να επιτύχει τους αγωνιστικούς στόχους της στη διοργάνωση».

Ο  Γιάννης Αλεξόπουλος ανέφερε: «Η ΔΕΗ για ακόμα μια φορα είναι συμπαραστάτης στην προσπάθεια της Εθνικής γυναικών. Καλωσορίζουμε τις ομάδες των υπόλοιπων αποστολών στην πόλη μας. Για εμάς η Μεγαλοπολη είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις και θεωρούμε υποχρέωσή μας να στηρίζουμε και να βοηθάμε. Καλή επιτυχία στην Εθνική».

Ο Άλεν Φίσμπαχερ με τη σειρά του τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαρισήσω το Δήμο Μεγαλόπολης και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για τη διοργάνωση του γεγονότος και κυρίως για τη θερμή φιλοξενία που ήδη εισπράξει. Ελπίζω σε τρεις υπέροχες μέρες γεμάτες βόλεϊ.»

Ο Περικλής Μπακοδήμος σημείωσε: «Η επιλογή να επανέλθουμε στη Μεγαλόπολη ήταν απόλυτα συνειδητή και σε αυτό μας οδήγησε η αγάπη και η θέληση του Δημάρχου, της πόλης και όλων των συνεργατών. Υπάρχει η περυσινή εμπειρία και πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα έρθει και θα αγκαλιάσει τη διοργάνωση. Είναι πολύ μεγάλο γεγονός για τα δεδομένα της Μεγαλόπολης και ευχαριστούμε το Δήμαρχο και το Δήμο Γορτυνίας που είναι συνδιοργανωτής αλλά και τη ΔΕΗ που είναι συμπαραστάτης τόσο εδώ όσο και στο Γουόρλντ Λιγκ της Κοζάνης. Καλωσορίζω επίσης και τον κ. Φίσμπαχερ και ελπίζω να μεταφέρει τα καλύτερα για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση. Καλούμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο».

Το πρόγραμμα του 2ου τουρνουά του 3ου ομίλου του Ευρωπαϊκού Λιγκ Γυναικών που θα διεξαχθεί στο κλειστό της Μεγαλόπολης έχει ως εξής:

Σήμερα

17:30, Σλοβενία – Ουγγαρία

20:30, Ελλάδα- Ρουμανία

Παρασκευή 10/6

17:30, Ουγγαρία – Ρουμανία

20:30, Σλοβενία – Ελλάδα

Σάββατο 11/6

18:00, Ρουμανία – Σλοβενία

21:00 (ΕΡΤ 3), Ουγγαρία – Ελλάδα