Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016 17:14

Αντιδρά ο Μεσσηνιακός για τον καταρτισμό των ομίλων

Γράφτηκε από τον

 

Θέμα επιβίωσης τίθεται πλέον για τις μεσσηνιακές ομάδες βόλεϊ και όχι μόνο, μετά την απίστευτη απόφαση της ΕΟΠΕ σχετικά με τους καταρτισμό των ομίλων εν όψει του νέου πρωταθλήματος της Α2 βόλεϊ ανδρών και γυναικών.

Η ομοσπονδία στέλνει την Καλαμάτα '80 (στους άνδρες) και το Μεσσηνιακό με τον Ακρίτα (στις γυναίκες) στον όμιλο με τις ομάδες της Κρήτης. Συγκεκριμένα, η Καλαμάτα '80 θα ταξιδέψει τρεις φορές για τους αγώνες με ΟΠ Ρεθύμνου, ΟΦΗ και Σ.Φ.Π. Χανίων και ο Ακρίτας με το Μεσσηνιακό  δύο (ΓΑΣ Μεσσαράς και ΟΠ Ρεθύμνου). 

Κάτι που σημαίνει πολύωρα και πολυδάπανα ταξίδια, ενώ αγωνιστικά με αυτή την απόφαση ευνοούνται οι σύλλογοι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και "καταστρέφονται" οι ομάδες της επαρχίας. Ο Μεσσηνιακός γνωρίζοντας εδώ και καιρό τις προθέσεις της ΕΟΠΕ είχε στείλει στις 26 Μαΐου, πριν δηλαδή ανακοινωθεί η απόφαση για τους ομίλους, επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία υπέγραφαν ακόμα η Κόρινθος και ο Απόλλωνας Πάτρας. Και το έκανε και χθες τονίζοντας τον κίνδυνο που υπάρχει πλέον στις ομάδες να μην δηλώσουν συμμετοχή ή να εγκαταλείψουν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

"Με απόλυτη ειλικρίνεια σας ενημερώνουμε για κάτι που σίγουρα θα γνωρίζετε, δηλαδή πως πέρυσι τα επαρχιακά σωματεία, όπως ο Σύλλογός μας, που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Α2 και στον υποόμιλό μας, ταξίδεψαν οκτώ (8) φορές στην Αθήνα και μία (1) στην Κόρινθο, με αποτέλεσμα την μεγάλη οικονομική επιβάρυνσή τους. Ο δικός μας ο Σύλλογος πλήρωσε 5.400 ευρώ στο πούλμαν μετακινήσεων και 1.800 ευρώ σε διατροφή των αθλητριών. Τα σωματεία της Αθήνας, γνωρίζετε πολύ καλά, δεν είχαν μετακινήσεις και έδωσαν επτά (7) αγώνες «εντός έδρας». Ούτε ξοδεύτηκαν, ούτε κουράστηκαν οι αθλήτριες τους. Άραγε μπορούμε να μιλάμε πως το πρωτάθλημα διεξήχθη επί ίσοις όροις; Οι επαρχιακές ομάδες είναι απαραίτητο να συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα; Αυτές είναι και οι μοναδικές προτάσεις μας: 1) Επειδή γνωρίζουμε πως φέτος συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών τέσσερις (4) ομάδες από Κρήτη και νησιά, σας παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε το σωματείο μας να μην είναι σε υποόμιλο με μακρινά ταξίδια σε αυτούς τους προορισμούς, διότι θα είναι και λόγος πιθανής εγκατάλειψης της προσπάθειάς μας, αφού ήδη συναντάμε τεράστιες δυσκολίες για την οργάνωση της φετινής συμμετοχής μας και ο προϋπολογισμός που έχει προταθεί προς το Δ.Σ. του Μεσσηνιακού από τον γράφοντα-αρμόδιο έφορο τμήματος-έχει συνταχθεί χωρίς να λαμβάνεται η πιθανότητα μεγάλων και πολυέξοδων ταξιδιών. 2) Επίσης θα θέλαμε να σας υποβάλλουμε ακόμα ένα παρόμοιο αίτημα, να συζητήσετε την πιθανότητα μιας επιδότησης για τις μετακινήσεις, πάνω από 200 χιλιόμετρα, των επαρχιακών ομάδων", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Μεσσηνιακού.