Τρίτη, 21 Ιούνιος 2016 12:50

Α2 ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μαθαίνουν αντιπάλους Μεσσηνιακός και Ακρίτας

Γράφτηκε από τον
Α2 ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μαθαίνουν αντιπάλους Μεσσηνιακός και Ακρίτας

 

Στις 8 Οκτωβρίου ημέρα Σάββατο θα αρχίσει σύμφωνα με την πρόσφατη Γενική προκήρυξη πρωταθλημάτων της ΕΟΠΕ που κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας με την συμμετοχή για μια ακόμη χρονιά του Μεσσηνιακού και του Ακρίτα.

Οι δύο Καλαματιανές ομάδες τοποθετήθηκαν από την Ομοσπονδία στον πρώτο υποόμιλο του Α ομίλου μαζί με Ρέθυμνο, ΓΑΣ Μεσσαράς και έξι από τις παρακάτω ομάδες της Αττικής που θα βγουν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΟΠΕ στο Μαρούσι, ΑΕ ΑΓ.Παρασκευής, ΑΟ Αιγάλεω, ΑΟΝ Αμαζόνες, ΓΣ Αστερας Αγ.Δημητρίου, ΦΟ Βριλησσίων, Ζηρίνειος ΑΟΝ, ΑΣ Ηλιούπολης, ΓΣΚ Ηρακλης, ΑΟ Ηλυσιακός, ΑΣΠ Ιωνες, ΑΟ Παλλήνη, ΓΣ Πανιωνιος, ΓΣ Πετρούπολης, ΑΟΦ Πορφύρας και ΓΣ Χαλανδρίου.

 

Στο μεταξύ, από την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 δημιουργείται νέα ενδιάμεση κατηγορία ανάμεσα στην Α1 και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών (Pre League), υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι σε αυτήν θα δηλώσουν συμμετοχή δώδεκα ομάδες που θα αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με την τελική κατάταξη της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών 2016-2017 και σε περίπτωση άρνησης οι επιλαχούσες ομάδες της κατάταξης αυτής. Στην Pre League θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής δώδεκα (12) ομάδες και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν είκοσι τέσσερις (24) ομάδες. Στην περίπτωση που δεν δημιουργηθεί η Pre League στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σαράντα (40) ομάδες.