Σάββατο, 30 Ιούλιος 2016 11:30

Ετοιμη η "Καλαμάτα βόλεϊ"!

Γράφτηκε από τον

"Καλαμάτα βόλεϊ". Αυτό είναι το όνομα του νέου συλλόγου που ιδρύθηκε στη Μεσσηνία και από τις 5 Αυγούστου θα είναι και επίσημα ενεργό σωματείο, αλλάζοντας έτσι τα δεδομένα του αθλήματος στο νομό.

Διότι πρόκειται για μια συνένωση δυνάμεων απ' όλες τις ομάδες. Ενδεικτικό ότι στη προσωρινή διοίκηση συμμετέχουν άνθρωποι από τον Ακρίτα, την Καλαμάτα '80 και το Μεσσηνιακό. Πρόεδρος είναι ο Κώστας Κουτράκης, ο οποίος εξηγεί στο "Notosport" ότι: "Θέλαμε οι ίδιοι που επενδύαμε στις ομάδες που είμαστε στο παρελθόν, να συμμετέχουμε ενεργά στη διοίκηση, Κάτι που για διάφορους λόγους δεν γινόταν στις προηγούμενες ομάδες και θεωρούμε ότι ενώνοντας δυνάμεις από ανθρώπους που τους διέπει η ανιδιοτέλεια, μπορεί να να πάμε το βόλεϊ ψηλά. Κάθε χρόνο θέλουμε να ανεβαίνουμε και κατηγορία)". 

Μεταξύ άλλων στην προσωρινή διοίκηση είναι ακόμα οι  Χρήστος Ζερίτης, Χαράλαμπος Καρακύκλας, Σωτήρης Δεδούσης, Γιάννης Μπουσούνης και Χρήστος Δροσινός. Μέσα στον Αύγουστο θα προκηρυχθούν εκλογές, ώστε να προκύψει η οριστική διοίκηση που θα οδηγήσει την "Καλαμάτα βόλεϊ" τα επόμενα χρόνια.  Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η αναγνώριση από την ΕΟΠΕ θα καθυστερήσει (λόγω και των επικείμενων εκλογών). Κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα δεν θα μπορεί να λάβει μέρος ως "Καλαμάτα βόλεϊ" τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανδρική ομάδα θα αγωνιστεί στη Β' τοπική με τα χρώματα του Μεσσηνιακού (θα είναι οι παίκτες του φετινού Ακρίτα και ορισμένοι από την Καλαμάτα '80), ενώ η γυναικεία στη Β' τοπική με τα χρώματα του Απόλλωνα Καλαμάτας. Ο νέος σύλλογος άλλωστε θα έχει συνεργασία με το Μεσσηνιακό και τον Απόλλωνα Καλαμάτας, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο (όσον αφορά το γυναικείο τμήμα του Μεσσηνιακού). Η "Καλαμάτα βόλεϊ" θα διαθέτει και τμήματα υποδομής, που θα λάβουν μέρος στα αντίστοιχα πρωταθλήματα φέτος ως Μεσσηνιακός και του χρόνου ως "Καλαμάτα βόλεϊ".  

Τις επόμενες μέρες οι ιθύνοντες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, όπου θα αναφερθούν στις λεπτομέρειες αυτού του εγχειρήματος, κάνοντας γνωστές και τις μεταγραφικές κινήσεις, αλλά και προπονητές. Να σημειωθεί ότι στις εθνικές κατηγορίες η Μεσσηνία θα εκπροσωπηθεί τη νέα σεζόν μόνο από την Καλαμάτα '80 στους άνδρες και το Μεσσηνιακό στις γυναίκες, καθώς η γυναικεία ομάδα του Ακρίτα απέσυρε τη συμμέτοχή της από το πρωτάθλημα της Α2. 

Έτοιμο και το σήμα

Ένας βολεϊμπολίστας που καρφώνει πάνω από το κάστρο της Καλαμάτας φαίνεται στο σήμα του νέου Μεσσηνιακού συλλόγου και ο συμβολισμός δεν είναι τυχαίος, αφού σκοπός των ανθρώπων του είναι να ενώσουν όλες τις δυνάμεις του βόλεϊ και ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια.