Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2016 20:55

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ: Ξεκίνησαν Καλαμάτα '80 και Μεσσηνιακός

Γράφτηκε από τον
Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ: Ξεκίνησαν Καλαμάτα '80 και Μεσσηνιακός

Οι εκπρόσωποι της Μεσσηνίας στην Α2 εθνική του βόλεϊ σε άνδρες και γυναίκες ξεκίνησαν σήμερα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού την προετοιμασία τους για τη νέα χρονιά.


Η Καλαμάτα '80 στους άνδρες και ο Μεσσηνιακός στις γυναίκες θα συμμετέχουν και φέτος στην Α2 εθνική έχοντας φιλοδοξίες για μια καλή πορεία. Φέτος μάλιστα την οργάνωση των δύο ομάδων έχει αναλάβει το νεοσύστατο σωματείο "Καλαμάτα βόλεϊ" το οποίο προέρχεται από την συνεργασία πολλών παραγόντων του Μεσσηνιακού βόλεϊ, από  Ακρίτα, Μεσσηνιακό και Καλαμάτα '80.
Από του χρόνου τα τμήματα της Καλαμάτας '80 και του Μεσσηνιακού θα συγχωνευτούν με την "Καλαμάτα βόλεϊ", κάτι που δεν μπορούσε χρονικά να γίνει φέτος .
Ο πρόεδρος του "Καλαμάτα βόλεϊ" Κώστας Κουτράκης ζήτησε από τους παίκτες, τις παίκτριες και τον κόσμο να αγκαλιάσουν τη νέα προσπάθεια ώστε να πετύχει το σχέδιο που έχει τεθεί για ανάπτυξη του βόλεϊ στο Νομό.
Ο προπονήτρια του Μεσσηνιακού Γωγώ Σούρη ευχήθηκε να πάνε καλά και οι δύο ομάδες, με όπλα τη συγκέντρωση και τη σοβαρότητα, ενώ τόνισε πως ο χρόνος θα αποδείξει πως είναι σωστή η κίνηση που γίνεται φέτος στο Μεσσηνιακό βόλεϊ.
Όσον αφορά την γυναικεία ομάδα, ο έφορος Χρήστος Ζερίτης στάθηκε στην δυσκολία που θα έχει φέτος ο όμιλος με ομάδες όπως της Κηφισιάς ή τις δύο δυνατές ομάδες της Κρήτης. Ωστόσο, επισήμανε ότι στην Μεσσηνιακή ομάδα υπάρχει αισιοδοξία και βήμα βήμα η ομάδα θα δει που μπορεί να φτάσει.
Επιπλέον, προανήγγειλε και άλλες μεταγραφές καθώς ο Μεσσηνιακός είναι κοντά σε μια λίμπερο και μια ακραία από Πάτρα και Θεσσαλονίκη.
Ο προπονητής της Καλαμάτας '80 Δημήτρης Ζαχαρόπουλος ζήτησε από τους παίκτες να έχουν όρεξη στην προπόνηση και να είναι συγκεντρωμένοι ενώ έθεσε ως στόχο μια θέση στην τριάδα του ομίλου, στον οποίο όπως είπε θα υπάρχουν δυνατές ομάδες όπως η ΑΕΚ, η Ερυθραία, η Παλλήνη και ο ΟΦΗ.
Χαρακτήρισε δύσκολο το διπλό ρόλο του παίκτη και του προπονητή που θα έχει ο ίδιος αλλά τόνισε πως θα ανταπεξέλθει, ενώ, μεταγραφικά, οι άνθρωποι της Καλαμάτας '80 ετοιμάζουν μια καλή μεταγραφή ακόμη που θα δυναμώσει αισθητά το ρόστερ.