Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2016 12:58

Να διεκδικήσει την άνοδο φιλοδοξεί ο Μεσσηνιακός

Γράφτηκε από τον
Να διεκδικήσει την άνοδο φιλοδοξεί ο Μεσσηνιακός

 

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Μεσσηνιακού έχει ξεκινήσει περίπου 15 μέρες την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά, η οποία θα την βρει και πάλι στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής.

Φέτος μάλιστα η ομάδα θα λειτουργήσει για τελευταία χρονιά με το όνομα αυτό καθώς από του χρόνου θα ενταχθεί και τυπικά στην "Καλαμάτα Βόλεϊ".

Τη φετινή σεζόν ο Μεσσηνιακός ξεκινά και πάλι με την Γωγώ Σουρή στον πάγκο αλλά και με ένα ενισχυμένο ρόστερ αποτελούμενο από νεαρές και έμπειρες παίκτριες. Μετά την περσινή εξαιρετική πορεία και στην συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου, φέτος ο Μεσσηνιακός φιλοδοξεί να βρεθεί και πάλι στις πρώτες θέσεις και να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1.

Ο Μεσσηνιακός με ανακοίνωση του οριοθετεί τους φετινούς στόχους: "Την καθιέρωση του στα πρώτα στρώματα της Α2 γυναικών αναζητεί ο Μεσσηνιακός. Η ομάδα από την Καλαμάτα είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του αθλήματος. Ο Μεσσηνιακός ιδρύθηκε το 1888 ενώ το τμήμα βόλεϊ άρχισε να λειτουργεί 30 χρόνια μετά, δηλαδή το 1928. Φέτος ο στόχος είναι μία παρόμοια πορεία με την περσινή και η διεκδίκηση της ανόδου στην Α1. Η περσινή περίοδος ήταν επιτυχημένη αφού η ομάδα στον 2ο υπόομιλο του Α' ομίλου τερμάτισε 2η και αγωνίστηκε στα μπαράζ της Πάτρας, όπου δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά μπαράζ ανόδου στην Α1. Στην φετινή χρονιά έχουν γίνει ριζικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης της ομάδος, αφού η Καλαμάτα πρωτοπορεί με ενωτική των τοπικών δυνάμεων του Βόλεϊ προσπάθεια. Αποτέλεσμά της υπήρξε η δημιουργία του Αθλητικού Συλλόγου «Καλαμάτα Βόλεϊ», υπό τον αγωνιστικό και οικονομικό έλεγχο του οποίου θα αγωνιστούν στην Α2 οι ομάδες βόλεϊ των Συλλόγων του Μεσσηνιακού Γ.Σ.1888 στις γυναίκες και του Α.Ο. Καλαμάτα ’80 στους άνδρες. Στην φετινή ομάδα του Μεσσηνιακού παρέμεινε προπονήτρια και παίκτρια η Γωγώ Σουρή για 5η συνεχή χρονιά, με βοηθό τον Χρήστο Χρονόπουλο και πανταχού παρόντα-φροντιστή τον Νίκο Ζεργιώτη.

Mε δύο εντός έδρας αγώνες απέναντι σε Ίωνες (5-6/11) και Αμαζόνες (12-13/11) θα ξεκινήσει ο Μεσσηνιακός την πορεία του στον 1ο υπόομιλο του Α' ομίλου".

Το ρόστερ του Μεσσηνιακού

Ήρθαν: Σπυριδούλα Σκλήρη ακραία, από Α.Σ.Π. Κορίνθου, Σοφιτίνα Μπαξιβανάκη ακραία από Α.Ο. Καλαμάτα '80, Μαρία Χάσκου ακραία, από Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας, Έλενα Δεδούση ακραία, από Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας,  Κωνσταντίνα Πασσιά πασαδόρος από ΓΣ Χαλανδρίου, Αναστασία Σακελλαρίου κεντρική/ακραία, από Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας.

Αποκτήθηκαν επίσης οι Ευγενία Νικολοπούλου και Μανταλένα Μισαηλίδη από την ΓΕ Μεσσηνίας και θα στελεχώσουν την ομάδα Κορασίδων.

Παρέμειναν: Γωγώ Σουρή (ακραία) Νατάσσα Ραμούνδου (κεντρική) Νίκη Βυθούλκα (κεντρική) Αθηνά Ζερίτη (ακραία/κεντρική) Μαρία Κωνσταντοπούλου (διαγώνια/κεντρική) Εβελίνα Μπεσή (πασαδόρος) Κέλλυ Χειλαδάκη (ακραία) Κωνσταντίνα Τζούλου (διαγώνια/ακραία) Ιφιγένεια Σαμπάτη (λίμπερο) Μαριλένα Καραγιάννη (ακραία)

 

Προπονήτρια: Γωγώ Σουρή. Βοηθός: Χρήστος Χρονόπουλος. Φροντιστής: Νίκος Ζεργιώτης