Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 12:45

ΒΟΛΕΪ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Διαμαρτυρία στην Ομοσπονδία για την αντιμετώπιση στο Κύπελλο

Γράφτηκε από τον

Με ανακοίνωση του στην Ομοσπονδία του βόλεϊ ο Μεσσηνιακός εκφράζει την δυσαρέσκεια του για την αντιμετώπιση της ομάδας στο θεσμό του Κυπέλλου.

Η διαμαρτυρία των «πράσινων» έχει να κάνει με την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την 4η αγωνιστική του Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών από την οποία προέκυψε ότι η Μεσσηνιακή ομάδα θα κληθεί να παίξει για τρίτη συνεχόμενη φορά εκτός έδρας. Όπως τονίζεται, ο Μεσσηνιακός είναι η μόνη ομάδα από αυτές που έχουν προκριθεί στους «16» που δεν έχει παίξει ούτε μια φορά στην έδρα της φέτος ενώ θα αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Πάτρας που θα παίξει για τρίτη συνεχόμενη φορά εντός έδρας!

Η ανακοίνωση προς την ΚΕΠ/ΕΟΠΕ αναφέρει: 

«Επειδή όλα έχουν ένα όριο. Μας ενημερώσατε μέσω της ευγενέστατης υπαλλήλου σας, πως για την 4η αγωνιστική του θεσμού του Κυπέλλου Γυναικών θα αγωνιστούμε με τον Απόλλωνα Πατρών στην Πάτρα, με βάση τον κανονισμό περί γεωγραφικού προσδιορισμού, αφού η ομάδα αυτή είναι από την Πελοπόννησο, παρ’ όλο που σαφέστατα η «συμπληρωματική προκήρυξη του Κυπέλλου» γράφει πως «οι 16 ομάδες θα χωριστούν με κλήρωση σε 8 ζευγάρια». Αφού λοιπόν για την ανάδειξη του ζευγαριού Μεσσηνιακός-Απόλλων δεν έγινε κλήρωση, γιατί χρειάστηκε κλήρωση για την ανάδειξη της γηπεδούχου; Γιατί άραγε δεν λάβατε υπόψη σας πως ο Απόλλων έχει ήδη αγωνιστεί στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές στην έδρα του στην Πάτρα και ο Μεσσηνιακός εκτός έδρας σε Κόρινθο και Πάτρα; Τόσο παράλογο θα φαινόταν να οριστεί ως γηπεδούχος η Ομάδα μας; Η λογική της επιτροπής δεν την παρέπεμψε στο αυτονόητο; Και στο κάτω-κάτω τι αξία έχει ο «γεωγραφικός προσδιορισμός», σε αυτή την φάση;

Υπάρχει άραγε ομάδα, από αυτές που έφτασαν στους 16 του Κυπέλλου, που να μην αγωνίστηκε φέτος έστω και μια φορά στην έδρα της ή να μετακινήθηκε πέραν των 10 χιλιομέτρων; Μόνον ο Μεσσηνιακός, ο ιστορικότερος ελληνικός σύλλογος, τυγχάνει τέτοιας αντιμετώπισης και καλείται να πηγαινοέρχεται σε αποστάσεις των 500 χιλιομέτρων για να στηρίξει τον θεσμό. 

Αντί να σεβαστείτε τον καθημερινό αγώνα που κάνει η επαρχιακή Ομάδα μας, όπως και όλοι οι Σύλλογοι της επαρχίας, για να επιβιώσει στο πρωτάθλημα με τις συνεχείς μετακινήσεις (2 ταξίδια στην Κρήτη, 6 στην Αθήνα και 1 στην Πάτρα) και να στηρίξετε την ισότιμη αντιμετώπισή μας, έστω στο Κύπελλο, την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου μας στείλατε στην Κόρινθο του κόστους των 700 ευρώ και δεν μας βάλατε να αγωνιστούμε με την καλαματιανή ομάδα του Απόλλωνα. Δηλαδή πως αντιλαμβάνεστε την ισοτιμία; Ούτε καν την ελάχιστη συμπαράσταση δεν μας δίνετε; Καταδικάζετε τον Σύλλογό μας σε στεργιανά ταξίδια των 700αρικου, κατ’ ελάχιστο; Κάνουμε λάθος λοιπόν που σας εμπιστευόμαστε στις κληρώσεις και δεν ξοδευόμαστε σε ανώφελα (έτσι πιστεύαμε) ταξίδια παρουσίας εκπροσώπου μας; Κρίμα. Νέα Διοίκηση, παλιά νοοτροπία.

 

Με την ευκαιρία σας δηλώνουμε πως δεν το βάνουμε κάτω και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών Βόλεϊ διότι έτσι πρέπει, και στηρίζουμε το άθλημα του Βόλεϊ «ως εργάτες και όχι ως παράγοντες», παρ’ όλη την αβελτηρία σας και όλες τις αντιξοότητες που συναντάμε από την παράλογη στάση σας. Χωρίς καμία μομφή για τον ιστορικό σύλλογο του Απόλλωνα Πάτρας, με τον οποίο έχουμε άριστες σχέσεις, θα ταξιδέψουμε για τρίτη φορά εκτός έδρας για να αντιμετωπίσουμε ομάδα η οποία για 3η φορά θα αγωνιστεί εντός έδρας».

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ