Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2013 21:44

Ξεχωριστή εκδήλωση για το βόλεϊ διοργάνωσε η Καλαμάτα '80 στην κεντρική πλατεία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αφορμή την συμπλήρωση 84 ετών από τη στιγμή που ήρθε το άθλημα του βόλεϊ στην Καλαμάτα, σήμερα το απόγευμα η Καλαμάτα '80 διοργάνωσε εκδήλωση στην πλατεία της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Κατά την διάρκεια της παρουσιάστηκε η ιστορία του αθλήματος μέσω φωτογραφικού υλικού ενώ στο ειδικό γήπεδο που διαμορφώθηκε στην πλατεία πραγματοποιήθηκαν αγώνες των αγοριών και κοριτσιών των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.
Ο σύλλογος με ανακοίνωση του αναφέρεται στον πρώτο αγώνα βόλεϊ που έγινε ποτέ στην Καλαμάτα! «Λίγο πριν την λήξη του 1929 και συγκεκριμένα στις 17.11.1929 γίνεται ο πρώτος αγώνας βόλεϊ στην Καλαμάτα. Στο χώρο του γυμναστηρίου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. συναντώνται οι ομάδες του Β΄ Γυμνασίου και του Πρακτικού Λυκείου. Νικητής αναδεικνύεται το Β΄ Γυμνάσιο με 15-6, 15-13 και 15-14. Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. έχει ήδη συγκροτήσει ομάδα βόλεϊ, καθώς λίγες ημέρες αργότερα, την 23.11.1929, αγωνίζεται με αυτήν του Πρακτικού Λυκείου. Λίγο καιρό αργότερα προκηρύσσεται τουρνουά βόλεϊ, στο οποίο παίρνει μέρος η ομάδα του Μεσσηνιακού και της ΑΕΚ, καθώς και ομάδες από σχολεία (απόσπασμα από μελέτη του δημοσιογράφου Ηλία Μπιτσάνη)».


  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ