Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2013 21:44

Ξεχωριστή εκδήλωση για το βόλεϊ διοργάνωσε η Καλαμάτα '80 στην κεντρική πλατεία

Γράφτηκε από τον
Ξεχωριστή εκδήλωση για το βόλεϊ διοργάνωσε η Καλαμάτα '80 στην κεντρική πλατεία

Με αφορμή την συμπλήρωση 84 ετών από τη στιγμή που ήρθε το άθλημα του βόλεϊ στην Καλαμάτα, σήμερα το απόγευμα η Καλαμάτα '80 διοργάνωσε εκδήλωση στην πλατεία της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Κατά την διάρκεια της παρουσιάστηκε η ιστορία του αθλήματος μέσω φωτογραφικού υλικού ενώ στο ειδικό γήπεδο που διαμορφώθηκε στην πλατεία πραγματοποιήθηκαν αγώνες των αγοριών και κοριτσιών των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.
Ο σύλλογος με ανακοίνωση του αναφέρεται στον πρώτο αγώνα βόλεϊ που έγινε ποτέ στην Καλαμάτα! «Λίγο πριν την λήξη του 1929 και συγκεκριμένα στις 17.11.1929 γίνεται ο πρώτος αγώνας βόλεϊ στην Καλαμάτα. Στο χώρο του γυμναστηρίου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. συναντώνται οι ομάδες του Β΄ Γυμνασίου και του Πρακτικού Λυκείου. Νικητής αναδεικνύεται το Β΄ Γυμνάσιο με 15-6, 15-13 και 15-14. Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. έχει ήδη συγκροτήσει ομάδα βόλεϊ, καθώς λίγες ημέρες αργότερα, την 23.11.1929, αγωνίζεται με αυτήν του Πρακτικού Λυκείου. Λίγο καιρό αργότερα προκηρύσσεται τουρνουά βόλεϊ, στο οποίο παίρνει μέρος η ομάδα του Μεσσηνιακού και της ΑΕΚ, καθώς και ομάδες από σχολεία (απόσπασμα από μελέτη του δημοσιογράφου Ηλία Μπιτσάνη)».