Σάββατο, 26 Οκτώβριος 2013 20:45

Με νίκη ξεκίνησε η Καλαμάτα '80 στο βόλει, 3-0 τον Ερμή Ηγουμενίτσας, ρεπορτάζ και δηλώσεις

Γράφτηκε από τον
Με νίκη ξεκίνησε η Καλαμάτα '80 στο βόλει, 3-0 τον Ερμή Ηγουμενίτσας, ρεπορτάζ και δηλώσεις

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής του βόλει η Καλαμάτα '80, καθώς στο πλαίσιο της πρεμιέρας επικράτησε σήμερα το απόγευμα με 3-0 σετ του Ερμή Ηγουμενίτσας στο Κλειστό της Παραλίας.

Τα σετ του αγώνα ήταν 25-21, 25-15 και 25-22.


Ιστορική νίκη με 3-0 σετ επί του Ερμή Ηγουμενίτσας σημείωσε η Καλαμάτα '80 για την δεύτερη αγωνιστική (πρεμιέρα καθώς η πρώτη αγωνιστική αναβλήθηκε) της Α2 βόλεϊ ανδρών. Ηταν η παρθενική νίκη για την νεοφώτιστη στη κατηγορία καλαματιανή ομάδα απέναντι σε ακόμα μια νεοφώτιστη. Η Καλαμάτα '80 ήταν φανερά καλύτερη ειδικά στα πρώτα δύο σετ και έφτασε άνετα στη νίκη. Απέναντί της είχε μια αξιόμαχη ομάδα που πάλεψε όσο μπορούσε για να πάρει κάποιο σετ, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο πρώτο σετ, η Καλαμάτα μπήκε πολύ δυνατά, είχε τον έλεγχο σε όλη την διάρκεια και έφτασε να προηγείται 8-3 και 15-7. Ο Ερμής προσπάθησε να αντεπιτεθεί και με καλές άμυνες και επιθέσεις μείωσε σε 19-15 και 23-20. Μέχρι εκεί όμως καθώς η μεσσηνιακή ομάδα σοβάρεψε και πήρε το σετ με 25-21. Στο δεύτερο σετ η Ηγουμενίτσα προσπάθησε να αιφνιδιάσει και στα πρώτα λεπτά ήταν κοντά στο σκορ (6-5). Από εκεί πέρα η Καλαμάτα βρήκε ρυθμό και έφτασε να προηγείται με 11 πόντους (22-11) κερδίζοντας με 25-15 το δεύτερο σετ. Μεγάλη μάχη έγινε στο 3ο σετ όπου η Καλαμάτα δεν μπορούσε να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των τριών πόντων. Ο Ερμής πήρε προς στιγμή το προβάδισμα (14-15) όμως από εκεί και πέρα κάποια λάθη στην υποδοχή έδωσαν την δυνατότητα στην Καλαμάτα να προηγηθεί με 23-20. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 23-22. Το λάθος του Ογκουνλέγιε που έστειλε στο φιλέ την μπάλα μετά από σερβίς και το ωραίο τελείωμα του Αποστολόπουλου έδωσαν το σετ και την νίκη στην Καλαμάτα (25-22). Ο τελευταίος νικητήριος πόντος παίχθηκε μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους που γέμισαν το Κλειστό της Παραλίας και πανηγύρισαν έντονα κάθε πόντο, επιβραβεύοντας την προσπάθεια των παικτών του Ντάκουρη.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΄80: Μπουσούνης, Περπινάκης, Γιατράκος, Μπλάουελ, Βραχνας, Κακαλέτρης, Σπάλας, Μανιατέας, Εξαρχέας, Μάνα, Αποστολόπουλος, Δημητρακόπουλος (λ).
ΕΡΜΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Μπέλλος, Μπούτρης, Βαμβέσος, Κ. Παρούσης, Ν. Νίκου, Χρηστάρας, Ογκουνλέγιε, Αν. Παρούσης, Σαντζαρίδης (λ), Π. Νίκου.

Τα αποτελέσματα

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο είναι:
ΑΓΣ Ιωαννίνων - ΑΚ Ζωγράφου 3-0 (27-25, 25-18, 25-16)
Μίλωνας - Ερμής Πατρών 1-3 (25-21, 20-25, 25-27, 22-25)
ΣΠΑ Καρδίτσας - Αίας Μαλεσίνας 3-0 (25-17, 25-09, 25-21)
Ολυμπιάδα Πάτρας - Παλλήνη 0-3 (21-25, 23-25, 16-25)

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Στις δηλώσεις τους στο «Notos» μετά τον αγώνα ο προπονητής Παναγιώτης Ντάκουρης και οι παίκτες του Χρήστος Δημητρακόπουλος και Δήμος Μπουσούνης στάθηκαν στο θετικό ξεκίνημα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και στην παρουσία του κόσμου.
Παναγιώτης Ντάκουρης: «Το καλό είναι ότι ξεκινήσαμε με νίκη. Αποφύγαμε τις παγίδες που πάντα κρύβουν οι πρεμιέρες και ξεκινήσαμε με το δεξί. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που αγωνίστηκαν τα παιδιά, ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Ετσι μου δόθηκε η ευκαιρία να χρησιμοποιήσω όλους τους παίκτες. Ευχαριστούμε τον κόσμο που έδωσε βροντερό "παρών" στο γήπεδο και μας ενθάρρυνε στις προσπάθειες μας. Στη συνέχεια έχουμε δύσκολη αποστολή καθώς αντιμετωπίζουμε το Κολέγιο Αθηνών Σκοπός μας είναι να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση και αν εμείς ήμαστε αυτοί που πρέπει θα έρθει το θετικό αποτέλεσμα».
Χρήστος Δημητρακόπουλος: «Παίξαμε πολύ προσεκτικά όλη την διάρκεια του αγώνα και αποφύγαμε τις εκπλήξεις που κρύβουν οι πρεμιέρες. Είχαμε διάρκεια και ισορροπία στο παιχνίδι μας, δώσαμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό. Το κυριότερο ότι βγάλαμε στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την παρουσία του και υποσχόμαστε ότι θα δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά ώστε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα. Στόχος να κρατήσουμε τον κόσμο στο γήπεδο και αυτό θα γίνει μέσα από τα θετικά αποτελέσματα».
Δήμος Μπουσούνης: «Μας έφυγε το άγχος της πρεμιέρας και από εδώ και πέρα θέλουμε να κάνουμε μια καλή πορεία. Κερδίσαμε μια αξιόμαχη ομάδα παρουσιάζοντας καλή εικόνα. Θέλω και εγώ από την πλευρά μου να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που γέμισαν τις κερκίδες. Είναι κάτι που μας χαροποιεί και θέλουμε στη συνέχεια μέσω των καλών εμφανίσεων να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο».

Βραβεύτηκε ο Κώστας Δεδες
Στην λήξη του πρώτου σετ ο σύλλογος βράβευσε τον πρωτεργάτη του μεσσηνιακού βόλεϊ Κώστα Δέδε για την προσφορά του στο άθλημα. Σε δηλώσεις του στο «Notos» αμέσως μετά την βράβευση είπε: «Ευχαριστώ τον σύλλογο για την τιμή που μου έκανε σήμερα. Με την σημερινή βράβευση αναγνωρίζεται η προσφορά ετών, για την ανάπτυξη του βόλεϊ στην Μεσσηνία. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το μεσσηνιακό βόλεϊ να φτάσει ξανά στο επίπεδο που το πήγα. Και από αυτά που βλέπω σήμερα εδώ, πιστεύω πως πολύ σύντομα θα φτάσει».