Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 10:38

Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Δεν συμμετέχει στους αγώνες κατάταξης ο Μεσσηνιακός

Γράφτηκε από τον

 

Να μην συμμετέχει στους αγώνες κατάταξης της Α2 εθνικής βόλεϊ αποφάσισε η γυναικεία ομάδα του Μεσσηνιακού. 

Ο σύλλογος της Καλαμάτας κατέκτησε την 5η θέση στον όμιλο του στην Α2 εθνική των γυναικών που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Διοίκηση και τεχνικό τιμ αποφάσισαν πως η συμμετοχή στους αγώνες κατάταξης θα επιφέρει μόνο έξοδα και όχι ουσιαστικές ελπίδες για μια θέση στην νέα Pre League. Έτσι οι «πράσινοι» αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στους αγώνες με την ανακοίνωση τους να εξηγεί το σκεπτικό, αλλά και να αφήνει για ακόμη μια φορά αιχμές όσο αφορά την επιλογή των «ουδέτερων» γηπέδων διεξαγωγής των αγώνων από την ΕΟΠΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Το Δ.Σ. του Μεσσηνιακού σε συνεννόηση με τον έφορο κ. Ζερίτη και την προπονήτρια κυρία Σουρή συζήτησε και αποφάσισε να μην πάρει μέρος η ομάδα βόλεϊ γυναικών στους αγώνες μπαράζ για να διεκδικήσει τις θέσεις 5-8 του πίνακα των επιλαχουσών ομάδων της νέας Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών Pre League (για τις θέσεις 1-4 θα αγωνιστούν μεταξύ τους οι ομάδες που τερμάτισαν στην 4η θέση των 4 υποομίλων και για τις θέσεις 5-8 οι ομάδες που τερμάτισαν στην 5η θέση).

Ως ομάδα που τερμάτισε στην 5η θέση στο κανονικό πρωτάθλημα, κληθήκαμε να αγωνιστούμε με την 5η ομάδα του Αιγάλεω στην Κόρινθο και είτε χάσουμε είτε νικήσουμε να παίξουμε στην Λαμία με τις αντίστοιχες 5ες ομάδες του ζευγαριού Σταυρούπολη-ΜΑΣ Νέας Γενιάς. Ειδικότερα και με βάση την προκήρυξη της ΕΟΠΕ, αν κάποια από τις 12 ομάδες που θα αποτελέσουν τη νέα κατηγορία Pre League παραιτηθεί, τότε την θέση της θα καταλάβει η 1η επιλαχούσα, αν παραιτηθεί και 2η, η 2η επιλαχούσα κ.ο.κ..

Εκτιμήσαμε πως οι πιθανότητες για την ομάδα μας είναι απειροελάχιστες και προτιμήσαμε να διαφυλάξουμε τους πολύτιμους πόρους του Συλλόγου και τις συνδρομές των χορηγών μας για πιο άμεσες και σοβαρότερες υποχρεώσεις του Συλλόγου.

 

Σημείωση: Μας δόθηκε η ευκαιρία βέβαια να μάθουμε πως, με βάση την άποψη της ΕΟΠΕ, η Κόρινθος είναι η μέση της απόστασης Καλαμάτα-Αθήνα, και η Λαμία είναι το μέσον της απόστασης Καλαμάτα-Θεσσαλονίκη».