Πέμπτη, 25 Μάιος 2017 14:34

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Ο απολογισμός του τμήματος βόλεϊ

Γράφτηκε από τον

 

Μια ακόμη γεμάτη χρονιά ολοκληρώθηκε για το τμήμα βόλεϊ του Μεσσηνιακού. Η γυναικεία ομάδα συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά στην Α2 εθνική όπου πήρε την 5η θέση και ανανέωσε την παραμονή της και για του χρόνου, ενώ θετική παρουσία είχαν τα τμήματα κορασίδων και παγκορασίδων.

Στο τέλος της χρονιάς, οι «πράσινοι» παρουσίασαν τον απολογισμό των τμημάτων τους, ενώ θέτουν και τους στόχους για την νέα αγωνιστική περίοδο. 

Στην 5η θέση στην Α2 εθνική

Η ομάδα γυναικών συμμετείχε για 3η συνεχή περίοδο στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας στον Α΄ Υποόμιλο που είχε 10 ομάδες. Έδωσε 18 αγώνες και τερμάτισε 5η συγκεντρώνοντας 33 βαθμούς, έχοντας 10 νίκες και 8 ήττες, κερδίζοντας 37 σετ και χάνοντας 28. Το ρόστερ στο οποίο βασίστηκε όλη την χρονιά ήταν το παρακάτω (αναφέρονται αλφαβητικά όσες αθλήτριες είχαν συμμετοχή σε επίσημους αγώνες): Βυθούλκα Νίκη, Δεδούση Έλενα, Ζερίτη Αθηνά, Καραγιάννη Μαριλένα, Κωνσταντοπούλου Μαρία, Μπαξιβανάκη Σοφιτίνα, Μπεσή Εβελίνα, Πασσιά Κωνσταντίνα, Παυλέα Δήμητρα, Ραμούνδου Νατάσα, Σακελλαρίου Αναστασία, Σαμπάτη Ιφιγένεια, Σκλήρη Σπυριδούλα, Σουρή Γωγώ, Χάσκου Μαρία, Χειλαδάκη Κέλλυ.

Προπονήτρια, για 5ο συνεχή χρόνο ήταν η Γωγώ Σουρή, βοηθός της ο Χρήστος Χρονόπουλος και φροντιστής ο Νίκος Ζεργιώτης.

Πρωτιά για τις κορασίδες

Η ομάδα κορασίδων συμμετείχε στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ στον Ε΄ όμιλο με 8 ομάδες. Τερμάτισε 1η και συνέχισε στην επόμενη Β΄ φάση και στις 24.3.2017 κέρδισε την Παναχαϊκή με 3-1 στο γήπεδο του Πύργου. Ακολούθως στην Γ΄ φάση αγωνίστηκε με τον Απόλλωνα Πάτρας στο γήπεδο του Πύργου, ηττήθηκε με 3-0 και αποκλείστηκε από την συνέχεια. Οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν ήταν οι Βασιλειάδη Κυριακή, Καραγιάννη Μαριλένα, Καραμπάτσου Κωνσταντίνα, Κόκα Χριστίνα, Κοτταρίδη Ειρήνη, Λεμπέση Άλκιστη, Μαλαπάνη Κωνσταντίνα, Μιχαλοπούλου Φένια, Μπαξιβανάκη Σοφιτίνα, Μπένου Βαρβάρα, Νικολοπούλου Ευγενία, Ντεκελέ Μαρκέλα, Παπαβασιλοπούλου Ιωάννα, Παπαδοπούλου Κάτια, Ρομπάκη Έφη, Σταθοπούλου Εύη.

Προπονήτρια η Γωγώ Σουρή.

Με δύο ομάδες παγκορασίδων

Φέτος αγωνίστηκαν δύο ομάδες στο πρωτάθλημα Παγκορασίδων, λόγω πληθώρας παιδιών.

Η Ομάδα 2 απαρτίστηκε από κορίτσια που φέτος αγωνίστηκαν για πρώτη φορά. Βρέθηκαν στον Β΄ όμιλο του αντίστοιχου πρωταθλήματος με έξι ομάδες, στον οποίον υπήρξαν αντίπαλοί της ισχυρές ομάδες με πεπειραμένες αθλήτριες. Παρ’ όλη την απειρία τους τα κορίτσια τερμάτισαν στην 4η θέση, κερδίζοντας αγώνες, προπονήσεις και πολλές εμπειρίες. Την Ομάδα συγκρότησαν οι αθλήτριες Γκούμα Έλλη, Διαμαντοπούλου Χρύσα, Διασάκου Μαρία, Κορομηλά Κλειώ, Λαγού Έφη, Λάζαρου Θεοδώρα, Μαστορέα Μαρβίνα , Μουργή Κυριακή, Μπαστακού Σταυρούλα, Μπιέν Άννα, Νκέντσο Ζωή, , Πατικοπούλου Σταυρούλα , Σταθοπούλου Δέσποινα, Σεβαστέλη Λυδία.

Προπονήτρια η Βιβή Τασιοπούλου.

Η Ομάδα 1 απαρτίστηκε από κορίτσια που φέτος αγωνίστηκαν για 2 χρονιά και τερμάτισαν στην 1η θέση. Συνέχισαν στην Β΄ Φάση και αγωνίστηκαν στην Πύλο με τον Δίωνα Κυπαρισσίας και από τον οποίον ηττήθηκαν με 3-2 και αποκλείστηκαν από την συνέχεια.

Οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν ήταν οι Βασιλειάδη Κυριακή, Γεωργιοπούλου Τίνα, Κόκα Χριστίνα, Λεμπέση Άλκιστη, Μαλαπάνη Κωνσταντίνα, Μιχαλοπούλου Φένια, Μπένου Βαρβάρα, Ντάκουρη Παναγιώτα, Παπαβασιλοπούλου Ιωάννα. Προπονήτρια η Βιβή Τασιοπούλου

Οσον αφορά την ακαδημία του Μεσσηνιακού, λειτούργησε φέτος μαζί με τις ακαδημίες της Καλαμάτας ’80 και της ΓΕΜ υπό την διαχείριση του συλλόγου «Καλαμάτα Βόλεϊ».

Οι στόχοι για τη νέα σεζόν 

Την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 το τμήμα βόλεϊ του Μεσσηνιακού θα συνεχίσει την δράση του με την ομάδα γυναικών στην Α2 Εθνική κατηγορία, για 4η συνεχή χρονιά, με τα αγωνιστικά τμήματα Παγκορασίδων, Κορασίδων και πιθανότατα Νεανίδων στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, όπως και την αυτόνομη λειτουργία των εκπαιδευτικών Ακαδημιών.

Στόχοι θα είναι :

α) η διάκριση στην Α2 Εθνική της ομάδος Γυναικών.

β) η διάκριση στα πρωταθλήματα Παγκορασίδων, Κορασίδων και Νεανίδων. Στόχος είναι να βρεθούν σε τελικούς των Πανελληνίων πρωταθλημάτων για να χαρούν οι ως αθλήτριες και να ωφεληθούν ως μαθήτριες με την μοριοδότηση για ΑΕΙ και ΤΕΙ.

γ) η εκπαίδευση και η προετοιμασία των νέων αθλητριών στις Ακαδημίες με εξειδικευμένες προπονήτριες.

δ) η επιλογή αθλητριών με υψηλές επιδόσεις για τις ομάδες του Αναπτυξιακού.

 

Όλα μέσα στο πλαίσιο των αρχών και των αξιών που διέπουν τον Μεσσηνιακό στα 129 χρόνια ζωής και δράσης του. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Χρήστο Δροσινό τηλ. 6975853358, Χρήστο Ζερίτη 6978030105 και στις προπονήτριες Βιβή Τασιοπούλου 6945059380, Γωγώ Σουρή 6946666681.