Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 15:22

Η Γωγώ Σουρή μιλά για το διπλό στόχο του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον

Δύο είναι οι στόχοι στους οποίους έχουν δώσει προτεραιότητα αυτή την περίοδο οι υπεύθυνοι του γυναικείου τμήματος βόλεϊ του Μεσσηνιακού.

Ο ένας αφορά στο σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική χρονιά και ο άλλο το camp εξειδίκευσης που διοργανώνει ο Μεσσηνιακός και θα το υλοποιήσει η παίκτρια και προπονήτρια της ομάδας Γωγώ Σουρή.

Για τους παραπάνω στόχους μιλήσαμε με την κ. Σουρή, η οποία μας έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Ξεκινώντας από το camp μας είπε: «Στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσει η πρώτη περίοδος του camp, η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 του μήνα. Αφορά νεαρά παιδιά κορίτσια και αγόρια ηλικίας από 12 έως 16 ετών. Μιλάμε για παιδιά από την 6η δημοτικού μέχρι και την Α’ Λυκείου. Τα παιδιά θα χωριστούν σε ειδικότητες και επίπεδο και θα λειτουργήσουν σαν επαγγελματίες ώστε να μπουν σε αυτή την αθλητική νοοτροπία και να μάθουν πως είναι πραγματικά το άθλημα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές διπλές προπονήσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας. Εχουμε έρθει σε επαφή και με μια αθηναϊκή ομάδα, τον Αστέρα Αγίου Δημητρίου, η οποία θα μεταβεί στην Καλαμάτα, ώστε να κάνουμε και φιλικά παιχνίδια τις δύο ημέρες που θα βρίσκεται στην πόλη μας. Κάποιες προπονήσεις θα πραγματοποιήσουμε και στο γήπεδο beach volley. Η δεύτερη περίοδος προπονήσεων θα είναι από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου έως τις 14 του ίδιου μήνα».

Να σημειωθεί ότι τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο camp θα διδάξει η κ. Σουρή, η οποία ευελπιστεί να τους μάθει αρκετά πράγματα σχετικά με το βόλεϊ, ώστε όχι μόνο να το αγαπήσουν, αλλά και να ασχοληθούν ενεργά με το συγκεκριμένο άθλημα. Ατομική και ομαδική προπόνηση, βελτίωση ατομικής τεχνικής-τακτικής, ανάπτυξη φυσικών χαρακτηριστικών, μετρήσεις, ενημέρωση για πρόληψη τραυματισμών, beach volleyball experience και κολύμβηση είναι από τα θέματα που θα διδαχθούν τις δύο εβδομάδες κορίτσια και αγόρια που θα παρακολουθήσουν το camp.

Εχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός

Οι υπεύθυνοι του γυναικείου τμήματος Χρήστος Ζερίτης, Μπάμπης Βακαλόπουλος και η προπονήτρια Γωγώ Σουρή, ήδη έχουν ξεκινήσει το σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Σχετικά με αυτό, η κ. Σουρή δήλωσε: «Εχουμε ξεκινήσει το σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Οι σκέψεις μας είναι να προχωρήσουμε στην απόκτηση 4 αθλητριών. Βέβαια οι όποιες κινήσεις θα εξαρτηθούν και από τις αθλήτριες που θα αποχωρήσουν, κυρίως λόγω σπουδών. Για οτιδήποτε άλλο όπως οι στόχοι για τη νέα περίοδο, αυτή τη στιγμή είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε».

Επιτυχημένη η χρονιά

Οσο για την χρονιά που έφυγε, στο Μεσσηνιακό τη χαρακτηρίζουν επιτυχημένη, αν και η ομάδα δεν μπόρεσε φέτος να μπει στα μπαράζ διεκδίκησης της ανόδου κάτι που είχε καταφέρει πέρσι. Αυτό ανέφερε η κ. Σουρή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Γενικά ήταν μια επιτυχημένη χρονιά, παρότι για μια επαρχιακή ομάδα, όπως εμείς υπάρχουν δυσκολίες γιατί δεν μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλό και δυνατό ρόστερ, ενώ έχουμε και αρκετές μετακινήσεις», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε τη χρονιά με στόχο να κάνουμε μια καλή πορεία. Ημασταν πάντα μέσα στην πρώτη 4άδα, και διεκδικήσαμε την είσοδο στα μπαράζ για την άνοδο. Όμως δεν τα καταφέραμε γιατί ήμασταν στην 3η θέση πίσω από τα Βριλήσσια και στο μεταξύ μας παιχνίδι στην Καλαμάτα ηττηθήκαμε και δεν μπορέσαμε να πάρουμε το εισιτήριο για τα μπαράζ. Είχαμε καλή ομάδα ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικές, όμως δεν μπορέσαμε όπως την προηγούμενη σεζόν να βρεθούμε στα μπαράζ ανόδου. Ηταν η τύχη, οι συγκυρίες και γενικά διάφοροι παράγοντες που δεν μας επέτρεψαν την είσοδο στα μπαράζ. Γενικά είμαι ευχαριστημένη, από τη συμμετοχή και από την προσπάθεια των αθλητριών, άλλωστε στις ομάδες πάντα υπάρχουν προβλήματα, όχι σοβαρά, που παίζουν το ρόλο τους στη διάρκεια μιας αγωνιστικής χρονιάς».