Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017 15:14

ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80: Θετική εικόνα στα δύο πρώτα φιλικά τεστ με ΑΕΚ και Βάρη

Γράφτηκε από τον

Μια νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός από τα πρώτα φιλικά τεστ της φετινής αγωνιστικής περιόδου για την Καλαμάτα ‘80 που προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής.

Η καλαματιανή ομάδα συμμετείχε το σαββατοκύριακο στο τουρνουά βόλεϊ που διοργάνωσε ο Α.Ο Βάρης “Αναγυρούς” με τη συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης (Ο.Α.Π.Π.Α) στο κλειστό της Βάρης.

Η Καλαματιανή ομάδα στο πρώτο ματς με αντίπαλο την ΑΕΚ, το βράδυ του Σαββάτου, γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ (25-20, 25-20, 25-22), απέναντι σε ένα αξιόλογο αντίπαλο που αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία, αλλά σε άλλο όμιλο και θεωρείται από τα φαβορί για την άνοδο.

Σε αυτό το παιχνίδι ο προπονητής Χρήστος Δημητρακόπουλος χρησιμοποίησε στην αρχική 6άδα τους Μητρόπουλο, Μανιατέα, Μαδούρα, Μάννα, Ντάκουρη, Αγγελή, Εξαρχέα (λίμπερο). Επαιξαν και οι Μπουσούνης, Μπεσσής, Αρις Χανδρινός, Σπύρος Χανδρινός, Παπαντωνίου.

Ο προπονητής της ΑΕΚ Νίκος Νεόφυτος χρησιμοποίησε τους Λάππα, Κρέτση, Αλεξίου, Παπαδόπουλο, Κανέλλο, Μαυραγάνη, Αχιλλεόπουλο, Κουλοχέρη, Σωνάκη, Δραβόπουλο, Ανάγνου, Δελιπρίμη.

Σχετικά με αυτό το παιχνίδι ο Γιώργος Κουλιέρης συνεργάτης του Χρ. Δημητρακόπουλου δήλωσε στο “Notosport”: “Είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα που είχαμε στο πρώτο φιλικό. Είδαμε πολλά πράγματα και θα κοιτάξουμε στη διάρκεια των προπονήσεων, αλλά και στα επόμενα φιλικά να δουλέψουμε σε όποιες αδυναμίες είχαμε και να βελτιωθούμε”.

Νίκη στο 2ο φιλικό

Νικηφόρο ήταν το δεύτερο φιλικό τεστ της Καλαμάτας ‘80 με αντίπαλο τον Α.Ο. Βάρης “Αναγυρούς”, τον οποίο κέρδισε 3-0 (26-24, 25-21, 25-13), παιχνίδι που έγινε χθες το απόγευμα.

Και σε αυτό το φιλικό ο κ. Δημητρακόπουλος χρησιμοποίησε στην αρχική 6άδα τους Μητρόπουλο, Μανιατέα, Μαδούρα, Μάννα, Ντάκουρη, Αγγελή, Εξαρχέα (λίμπερο). Επαιξαν και οι Μπουσούνης, Μπεσσής, Αρις Χανδρινός, Σπύρος Χανδρινός, Παπαντωνίου.

Η Καλαματιανή ομάδα παρουσίασε αρκετά καλά στοιχεία σε αυτό το παιχνίδι, όπως σημείωσε σε σύντομη δήλωση του ο πρόεδρος της ομάδας Κώστας Κουτράκης με τον οποίο επικοινωνήσαμε αμέσως μετά τον αγώνα. “Η εικόνα της ομάδας ήταν θετική όχι μόνο στο δεύτερο τεστ με τον Α.Ο. Βάρης, αλλά και στο πρώτο με την ΑΕΚ παρά την ήττα”.

Τα επόμενα φιλικά

Στην Αθήνα θα μεταβεί το διήμερο 13 και 14 Οκτωβρίου η Καλαμάτα ‘80, όπου θα δώσει δύο φιλικά προετοιμασίας. Το πρώτο είναι την Παρασκευή με αντίπαλο τον Μίλωνα ομάδα Β’ εθνικής και την επόμενη ημέρα θα παίξει με την Αργυρούπολη ομάδα Α2 εθνικής.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για τη διεξαγωγή στην Καλαμάτα του 1ου τουρνουά βόλεϊ στη μνήμη του Γιάννη Μπουσούνη, επί σειρά ετών παράγοντα της ομάδας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: “Η ομάδα βόλεϊ του ΑΟ Καλαμάτα 1980, τιμώντας τη μνήμη του παράγοντα της πετοσφαίρισης ανδρών της πόλης μας, διοργανώνει στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας το 1ο Τουρνουά Βόλεϊ "Γιάννης Μπουσούνης" με τη συμμετοχή των ομάδων: ΑΟ Καλαμάτα 80, ΑΕΚ, ΑΟ Παλλήνη, ΑΟ Αιγιαλέων.

Σύντομα θα γίνουν γνωστές οι παράλληλες δράσεις του τουρνουά, που στόχος μας είναι να αποτελέσει θεσμό για το άθλημα του Βόλεϊ στην πόλη της Καλαμάτας.