Δευτέρα, 23 Οκτώβριος 2017 13:47

Η ΑΕΚ νικήτρια στο τουρνουά για τον Γιάννη Μπουσούνη

Γράφτηκε από τον
Η ΑΕΚ νικήτρια στο τουρνουά για τον Γιάννη Μπουσούνη

Με την ΑΕΚ να κερδίζει στον τελικό την Καλαμάτα ‘80 με 3-0 σετ ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ το 1ο τουρνουά “Γιάννης Μπουσούνης”.

Ηταν ένα επιτυχημένο τουρνουά και επιδίωξη των ανθρώπων της Καλαμάτα ‘80 είναι να γίνει θεσμός.

Το Σάββατο έγινε η επίσημη έναρξη του τουρνουά και συγκεκριμένα μετά το τέλος του πρώτου αγώνα. Εκεί ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτα ‘80 μεταξύ άλλων αναφέρθηκε με λίγα στη διαδρομή του αείμνηστου Γιάννη Μπουσούνη στο χώρο του βόλεϊ, τον οποίο υπηρέτησε για περίπου τέσσερις 10ετίες και ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του αθλητικού οργανισμού του δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Καλαματιανής ομάδας Χρήστος Δημητρακόπουλος μιλώντας στο “Notosport” ανέφερε: “Ηταν πολύ σημαντικό να τιμήσουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος για πάρα πολλά χρόνια είχε δώσει αρκετά στο Μεσσηνιακό βόλεϊ, κάτι που έζησα και εγώ όταν επέστρεψα στην Καλαμάτα. Ηταν ένας άνθρωπος που έδινε λύσεις σε ότι πρόβλημα παρουσιαζόταν και φρόντισε να δίνει λύσεις σε πολλά θέματα. Επίσης είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες για να τιμάμε και να μην ξεχνάμε τέτοιους ανθρώπους”.

Σε ότι αφορά το τουρνουά και την ομάδα της πόλης μας ήταν ένα αρκετά καλό και ανταγωνιστικό, που βοήθησε ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους παίκτες, αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού της. Σε αυτό βοήθησαν και οι ομάδες, που ήταν από τις πλέον ανταγωνιστικές στην κατηγορία, η ΑΕΚ και ο Α.Ο. Παλλήνης, που θεωρούνται από τα φαβορί για την διεκδίκηση του τίτλου στην Α2 εθνική, αλλά και ο Αιγιαλέων, που επίσης αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία. Από αυτές τις ομάδες μόνο αυτή της Παλλήνης θα βρει στο δρόμο της η Καλαμάτα ‘80, καθώς αγωνίζονται στον ίδιο όμιλο.

Με την ολοκλήρωση του τελικού ο τεχνικός διευθυντής της Καλαμάτα ‘80 απένειμε το κύπελλο στον αρχηγό της νικήτριας ΑΕΚ Ηλία Λάππα, ενώ λίγο νωρίτερα ο προπονητής της Καλαματιανής ομάδας Χρήστος Δημητρακόπουλος απένειμε ένα αγαλματίδιο στον καλύτερο παίκτη του τουρνουά, όπως ψηφίστηκε από τους προπονητές των ομάδων, στον ακραίο της ΑΕΚ Ηρακλή Παπαδόπουλο.

Αναλυτικά η εικόνα των αγώνων του διημέρου, κατά σειρά έχει ως εξής:

ΑΕΚ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΝΗΣ 3-1

 

Τα σετ: 25-23, 23-25, 21-25, 23-25.

Διαιτητές: Παναγιώτης Χανδρινός, Ηλίας Τσουμελέας.

ΑΕΚ (Νικ. Νεόφυτος): Αναγνού, Κρέτσης, Αλεξίου, Κουλοχέρης, Παπαδόπουλος, Αχιλλεόπουλος (λ), Μαυραγάνης, Κανέλλος, Λάππας, Δραβόπουλος.

Α.Ο. ΠΑΛΛΗΝΗΣ (Μ. Αλεξανδρόπουλος): Χριστοφίδης, Π. Αδαμόπουλος, Λυκουρέσης, Κουτοδήμας, Μήτας, Μπιλίρης, Παπασιδέρης, Τσικάτος, Ρούσης, Χριστόπουλος, Μπούρας (λ), Αντωνάκης (λ).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 – Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ 3-2

Τα σετ 25-18, 25-27, 22-25, 28-26, 15-8.

Διαιτητές: Παναγιώτης Χανδρινός, Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 (Χρ. Δημητρακόπουλος): Μπουσούνης, Μπεσσής, Σπ. Χανδρινός, Αρ. Χανδρινός (λ), Σαμουήλ, Βλάσσης, Μητρόπουλος, Μαδούρας, Ντάκουρης, Παπαντωνίου, Μάννα, Αγγελής, Εξαρχέας (λ).

Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ (Α. Αδαμόπουλος): Μαμάσης, Θεοφάνης, Σταθόπουλος (λ), Κοσμάς, Ρηγάκος, Χασάπης, Αναστασόπουλος (λ), Βασιλάκος, Επραχ Σούρτσε, Πελεκούδας, Παπασταθόπουλος, Μητσιάς, Βλαχοστάθης, Μητρογιάννης.

ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΝΗΣ 0-3

Τα σετ: 17-25, 26-28, 18-25.

Διαιτητές: Ηλίας Τσουμελέας, Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος.

ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ (Α. Αδαμόπουλος): Μαμάσης, Θεοφάνης, Σταθόπουλος (λ), Κοσμάς, Ρηγάκος, Χασάπης, Αναστασόπουλος (λ), Βασιλάκος, Επραχ Σούρτσε, Πελεκούδας, Παπασταθόπουλος, Μητσιάς, Βλαχοστάθης, Μητρογιάννης.

Α.Ο. ΠΑΛΛΗΝΗΣ (Μ. Αλεξανδρόπουλος): Χριστοφίδης, Π. Αδαμόπουλος, Λυκουρέσης, Κουτοδήμας, Μήτας, Τοκάνης, Τσικάτος, Χριστόπουλος, Μπούρας (λ), Αντωνάκης (λ), Καψιώτης, Καλατζής.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΑΕΚ 0-3

Τα σετ: 22-25, 16-25, 22-25.

Διαιτητές: Παναγιώτης Χανδρινός, Ηλίας Τσουμελέας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Χρ. Δημητρακόπουλος): Μπουσούνης, Μπεσσής, Σπ. Χανδρινός, Αρ. Χανδρινός, Σαμουήλ, Βλάσσης, Μητρόπουλος, Μαδούρας, Ντάκουρης, Παπαντωνίου, Μάννα, Αγγελής, Εξαρχέας (λ), Μανιατέας.

 ΑΕΚ (Νικ. Νεόφυτος): Αναγνού, Κρέτσης, Αλεξίου, Κουλοχέρης, Παπαδόπουλος, Αχιλλεόπουλος (λ), Μαυραγάνης, Κανέλλος, Λάππας, Δραβόπουλος, Σονάκης (λ).