Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018 14:27

Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ηττα του Μεσσηνιακού στο ντέρμπι με Αμαζόνες

Γράφτηκε από τον

Ηττημένος επέτρεψε από τη Νέα Ερυθραία ο Μεσσηνιακός, όπου έχασε με 3-1 σετ από τις Αμαζόνες.

Ηταν το ντέρμπι της αγωνιστικής της Α2 γυναικών ανάμεσα στην 2η και την 3η ομάδα της βαθμολογίας με τον Μεσσηνιακό να γνωρίζει την ήττα και να παραμένει στην τρίτη θέση.

Η Καλαματιανή ομάδα, ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και επικράτησε στο πρώτο σετ με 25-22, όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Τα πολλά λάθη από τις αθλήτριες του Μεσσηνιακού στα υπόλοιπα σετ και κυρίως στην υποδοχή, έπαιξαν το ρόλο τους για να έρθει η ήττα, από την δεύτερης της βαθμολογίας, ομάδα της Νέας Ερυθραίας.

Παρά την ήττα ο Μεσσηνιακός παραμένει στην 3η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς πίσω από την Αρτεμις Κορυδαλλού και τις Αμαζόνες.

Τα σετ: 22-25, 25-17, 25-15, 25-18.

Διαιτητές ήταν οι Παναγιώτης Παπαστάμος, Σπύρος Κουρπανίδης.

ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Σ. Νικολάκης): Γκιαούρη (λ), Πολίτη, Μερσιάδου, Παπαδέδε, Τσακούμη, Αγραβάνη, Ιωσηφίδη (λ), Μερκούρη, Σταγιά, Νικολάκη, Βαρουδάκη, Μάγγελ, Κωστοπούλου, Αυγοκλούρη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Γ. Σουρή): Σκλήρη, Ζερδεβά (λ), Χειλαδάκη, Χάσκου, Φωτεινάκη, Ραμούνδου, Ναλμπάντη, Κωνσταντοπούλου, Πασσιά, Πατρινέλη, Σουρή, Παυλέα (λ), Ζερίτη.

Αποχώρησε ο ΑΟ Κύδων από το πρωτάθλημα

Με επιστολή του στην Ε.Ο.ΠΕ. ο ΑΟ Κύδων Χανίων γνωστοποιεί την αποχώρησή του από το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών (Α' όμιλος).

Κατόπιν τούτου και σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 2 του Γενικού κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και το άρθρο 1 παράγραφος Ε' της Ειδικής Προκήρυξης αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος και υποβιβάζεται στη Β' Εθνική/Περιφερειακό, στην οποία θα έχει δικαίωμα συμμετοχής την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία στον Α' όμιλο της Α2 Γυναικών μένουν ως έχουν και στο εξής οι αντίπαλοι του Κύδωνα θα νικούν με 3-0 (25-0, 25-0, 25-0) άνευ αγώνα. Επίσης σε κάθε αγώνα η ομάδα της Κρήτης θα υποστεί αφαίρεση τριών βαθμών.