Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 16:22

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Τρίτο φετινό διπλό του Ακρίτα στην Πάτρα

Γράφτηκε από τον
Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Τρίτο φετινό διπλό του Ακρίτα στην Πάτρα

 

Πετυχαίνοντας την 3η του νίκη στην Πάτρα τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Α.Ο. Ακρίτας επικράτησε στο τάι-μπρεικ της Ε.Α.Π. με 3-2 σετ.

Πολύ σημαντική έστω και κουτσουρεμένη κατά έναν πόντο ήταν η νίκη που σημείωσε ο Ακρίτας στη προχθεσινή αναμέτρηση, καθώς σε συνδυασμό με την ήττα του Σπαρτιατικού ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Μάλιστα κατάφερε να κερδίσει με το ίδιο σκορ, όπως και στον αγώνα του α’ γύρου στην Καλαμάτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 5ο σετ, στο τάι-μπρεικ, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 12-9, το ανέτρεψε και έφτασε στη νίκη, σχεδόν όπως συνέβη και στο πρώτο ματς.

Επίσης είναι σημαντική νίκη γιατί η Καλαματιανή ομάδα παρατάχθηκε στο αγώνα χωρίς τις Ευτέρπη Κουκούτση, Μελίνα Κατσόγιαννη, που λόγω σπουδών δεν ακολούθησαν την ομάδα στην Πάτρα, ενώ και η Ολγα Βαμβακούση, αγωνίστηκε παρότι αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού (διάστρεμμα).

Σχετικά με τη νίκη επί της Ε.Α.Π., ο προπονητής του Ακρίτα Παναγιώτης Ντάκουρης μιλώντας στο “Notosport” μετά το παιχνίδι δήλωσε: “Οι αθλήτριες μας ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά και κερδίσαμε για 3η φορά στην Πάτρα τη φετινή περίοδο. Καλύψαμε τις απουσίες της Κουκούτση και της Κατσόγιαννη, που απουσίαζαν λόγω σπουδών, ενώ και η Βαμβακούση παρά το πρόβλημα που είχε βοήθησε την ομάδα. Καταφέραμε να διαχειριστούμε την πίεση από μια καλή και δυνατή ομάδα και πήραμε τη νίκη. Ενα πλεονέκτημα μας είναι ότι έχουμε περισσότερες επιλογές από το πάγκο που βοηθούν να διαχειριστούμε τα παιχνίδια. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η Καλλιρόη Μπότη, η οποία κατόρθωσε να καλύψει ουσιαστικά το κενό της Κουκούτση και να βοηθήσει από την πλευρά της την ομάδα. Το παιχνίδι αυτό το αφήνουμε πίσω και κοιτάμε το επόμενο”.

Διαιτητές ήταν οι Π. Γκόλφης, Ε. Σιακαβέλας.

Τα σετ: 18-25, 25-19, 24-26, 25-20, 15-17.

Ε.Α. ΠΑΤΡΩΝ (Γ. Μητρόπουλος): Κάτση, Δέμη, Πελεκούδα, Στούκη, Καρνάτσου, Συσίκη, Φασέα (λ).

Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ (Π. Ντάκουρης): Μπεσή, Μάτα, Κ. Μπότη, Ορφανέα, Βαμβακούση, Μαθιουδάκη, Καπλάνη (λ), Πανταζοπούλου, Θ. Μπότη. Στην αποστολή ήταν και οι Μπουζέα, Λίκα, Ιωαννίδη, Θεοδωρακοπούλου.