Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018 13:57

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Κ. ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ: “Η κρίση έχει επηρεάσει το βόλεϊ”

Γράφτηκε από τον

 

Υπό το βλέμμα του προέδρου της Κωστή Ψαρουδάκη, ο Ο.Π. Ρεθύμνου αντιμετώπισε το απόγευμα της Κυριακής το Μεσσηνιακό στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας.

Ο κ. Ψαρουδάκης είχε έρθει λίγες ημέρες νωρίτερα από την ομάδα, στη Καλαμάτα και αυτό γιατί έχει καλές σχέσεις με παράγοντες του βόλεϊ της πόλης μας. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η φιλία που διατηρεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια με τον παράγοντα της Καλαμάτα ‘80 Κώστα Βλάσση.

Να σημειωθεί ότι ο Κωστής Ψαρουδάκης δεν είναι τυχαίος στο χώρο του βόλεϊ και εκτός από το ότι βρίσκεται 25 χρόνια στη θέση του προέδρου της γυναικείας ομάδας του Ρεθύμνου στο παρελθόν έχει διατελέσει μέλος αλλά και αντιπρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Συγκεκριμένα είναι ο ιδρυτής, αλλά και πρόεδρος του Ο.Π. Ρεθύμνου από το 1992 έως σήμερα. Ενδιάμεσα από το 2004 έως και το 2008 ήταν μέλος της Ε.Ο.ΠΕ., ενώ για μια 6ετία από το 2010 έως και το 2016 διετέλεσε αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας και ήταν από τους εμπνευστές της ιδέας και της δημιουργίας στη συνέχεια της Volley League, πρώην Α1 εθνικής ανδρών.

Συναντήσαμε τον έμπειρο παράγοντα λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα Μεσσηνιακός – Ο.Π. Ρεθύμνου, όπου είχαμε μια σύντομη κουβέντα κυρίως για το γυναικείο βόλεϊ.

“Ξεκινώντας αυτό που έχω να πω είναι πως όσοι ασχολούνται αυτή την εποχή με τις ομάδες είναι ήρωες γιατί προσπαθούν να τις λειτουργήσουν με ότι μέσα διαθέτουν, καθώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα πάντα και γι’ αυτό υπάρχει και η πτώση στο άθλημα. Γενικότερα θεωρώ πως η πτώση οφείλεται στο ότι το βόλεϊ δεν έχει επιτυχίες και αυτό είναι πιο έντονο στο γυναικείο βόλεϊ. Το ότι δεν έχουμε επιτυχίες, θεωρώ ότι είναι θέμα καθαρά σωστής δομής και δεν νοείται να μην υπάρχει καλή εθνική ομάδα.

Στους άνδρες έχουμε κάποια καλύτερη εικόνα σε σχέσεις με τις γυναίκες. Στο γυναικείο βόλεϊ ενώ υπήρχαν και υπάρχουν ταλέντα, αυτά δεν ομαδοποιούνται, δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν ομάδα. Εχουμε καλούς προπονητές στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορούν να κατανοήσουν τη φιλοσοφία της Ελληνίδας αθλήτριας. Θεωρώ ότι μπορεί κάποια στιγμή να υπάρξει πρόοδος και να έχουμε επιτυχίες και στο γυναικείο βόλεϊ”.

Ο κ. Ψαρουδάκης κλείνοντας τη σύντομη κουβέντα μας αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια στον παράγοντα της Καλαμάτα ‘80 Κώστα Βλάσση. Συγκεκριμένα μας είπε: “Ο Κώστας Βλάσσης είναι από τους καλύτερους φίλους και συνεργάτες που έχω γνωρίσει. Είναι ένας από τους ευθύς ανθρώπους που έχω συναντήσει. Στην Καλαμάτα έχω γνωρίσει και τον Χρήστο Ζερίτη, που είναι στη γυναικεία ομάδα του Μεσσηνιακού και έχουμε άριστη συνεργασία. Ομως ο κ. Βλάσσης είναι η αιτία για να έρχομαι πιο συχνά στην Καλαμάτα”.