Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2018 13:13

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ετοιμος για τα πλέι οφ ο Μεσσηνιακός

Γράφτηκε από τον

 

Την Κυριακή αρχίζει την προσπάθεια της η γυναικεία ομάδα του Μεσσηνιακού για να διεκδικήσει τη μία θέση που οδηγεί σε άνοδο στην Pre League.

Πρόκειται για μια νέα κατηγορία που δημιούργησε τη φετινή αγωνιστική περίοδο η Ομοσπονδία του βόλεϊ και αποτελεί τον προθάλαμο για την Α1 γυναικών.

Ο Μεσσηνιακός πραγματοποίησε αξιόλογη πορεία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στον Α’ όμιλο της Α2 και τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας, που του δίνει το δικαίωμα να αγωνιστεί και να διεκδικήσει το ένα εισιτήριο, το οποίο οδηγεί στην πιο πάνω κατηγορία.

Ηδη από τη Δευτέρα, οι “πράσινες” έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τον πρώτο αγώνα που είναι εκτός έδρας με τις Αμαζόνες, ομάδα την οποία αντιμετώπισαν τρεις φορές, οι δύο ήταν για το πρωτάθλημα και η τρίτη για το κύπελλο Ελλάδας. Το μείον για την Καλαματιανή ομάδα είναι ότι τις δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας δεν αγωνίστηκε, καθώς την προτελευταία κέρδισε τον αγώνα με τον Κύδωνα Χανίων στα χαρτιά, γιατί το Κρητικό σωματείο είχε παραιτηθεί από το πρωτάθλημα, ενώ την τελευταία είχε το ρεπό της. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί και το γεγονός ότι στο Κλειστό της Καλαμάτας, έκαναν προπονήσεις οι ομάδες, που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, έτσι οι αθλήτριες δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν ακριβώς το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Σίγουρα η απραξία από αγώνες είναι ένα πρόβλημα, όμως στο Μεσσηνιακό υπάρχει αισιοδοξία ότι οι αθλήτριες θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, όχι μόνο του πρώτου αγώνα, αλλά σε όλη τη σειρά των πλέι οφ. Μάλιστα υπάρχει θέληση, από όλους στην ομάδα, διοίκηση, προπονητικό τιμ, αθλήτριες ώστε να διεκδικήσουν την πρώτη θέση, που οδηγεί στην Pre League. Βρεθήκαμε σε μία από τις προπονήσεις της ομάδας και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την προπονήτρια Γωγώ Σουρή, την κεντρικό Νατάσα Ραμούνδου, τον έφορο Χρήστο Δροσινό και τον φροντιστή Νίκο Ζεργιώτη για τους προσεχείς αγώνες, τα πλέι οφ ανόδου. Ολοι τους δέχτηκαν με χαρά να μας μιλήσουν και σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι η ομάδα να κάνει όσο καλύτερα παιχνίδια γίνεται μέσα από τα οποία να διεκδικήσει την πρωτιά, που θα ανεβάσει την ομάδα σε μεγαλύτερη κατηγορία, ενώ ζήτησαν την συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου και στα τρία παιχνίδια ώστε να υλοποιήσουν το στόχο της ανόδου.

Αισιοδοξία αλλά και...

παράπονα από Σουρή

Η προπονήτρια Γωγώ Σουρή, μας είπε: “Σίγουρα η κλήρωση θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα έχουμε πρώτα τα δύο δύσκολα παιχνίδια και μετά παίζουμε με την πιο εύκολη ομάδα. Θέλαμε να ξεκινήσουμε τους αγώνες μας στα πλέι οφ εντός έδρας. Ελπίζω αυτό να μην μας επηρεάσει. Ομως έχουμε να παίξουμε τρεις εβδομάδες αγώνες λόγω του αναγκαστικού ρεπό, καθώς ο Κύδωνας αποχώρησε και στη συνέχεια είχαμε ρεπό βάσει του προγράμματος. Αυτό ίσως να μας επηρεάσει.

Μας ενδιαφέρει η άνοδος και θα έχει πολύ ενδιαφέρον για την πόλη, για εμάς όλους στην ομάδα, για τις αθλήτριες. Θα δώσει μια αίγλη παραπάνω να αγωνίζεται η ομάδα σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Πάμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα παιχνίδια με αισιοδοξία, παρά το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε όπως θα θέλαμε για τα μπαράζ, γιατί λόγω της ρυθμικής δεν είχαμε γήπεδο.

Εδώ θα ήθελα να εκφράσω και ένα παράπονο και έχει να κάνει με το ότι όλη την εβδομάδα δεν είχαμε γήπεδο για να κάνουμε προπόνηση και αυτό λόγω της ρυθμικής. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να εξετάσουν οι αρμόδιοι.

Θέλουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο να παρακολουθήσει τους αγώνες και να στηρίξει τις προσπάθειες μας. Θέλουμε να αγκαλιάσουν την ομάδα και τα κορίτσια. Είναι σημαντικό να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Θα μας υποστηρίξει με την παρουσία του και θα δώσει μεγάλη βοήθεια στην προσπάθεια που θα κάνουμε.

Η ομάδα έχει δυνατότητες να διεκδικήσει την άνοδο, πάμε σαν αουτσάιντερ, αλλά αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Φυσικά θέλουμε να έχουμε και λίγη τύχη.

Θέλω να ευχαριστήσω τις αθλήτριες μου για τη αγάπη τους γι' αυτό που κάνουν, που λειτουργούν στο γήπεδο σαν να είναι επαγγελματίες. Τους αξίζει το καλύτερο αποτέλεσμα γιατί αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους που έχουμε θέσει”.

“Να κάνουμε ότι καλύτερο

μπορούμε”, λέει η Ραμούνδου

Η αθλήτρια Νάτασα Ραμούνδου, που αγωνίζεται ως κεντρικός, δήλωσε: “Οπως προέκυψε από την κλήρωση ξεκινάμε τους αγώνες στα πλέι οφ εκτός έδρας. Ξεκινάμε τους αγώνες αντιμετωπίζοντας τις δύο πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ξέρουμε τι ομάδα είναι οι Αμαζόνες γιατί την έχουμε αντιμετωπίσει στα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά και στο κύπελλο.

Σίγουρα δεν ήταν και το καλύτερο να έχουμε απραξία δύο εβδομάδων. Από τη μία ήταν τα δύο ρεπό, το ένα που κερδίσαμε στα χαρτιά τον Κύδωνα και το άλλο βάσει του προγράμματος. Από την άλλη ότι έτυχε να μην έχουμε γήπεδο να προπονηθούμε και αυτό λόγω της ρυθμικής. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Πιστεύω ότι η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα είναι η νικήτρια. Θέλουμε να πάμε καλά και να πετύχουμε την άνοδο.

Εννοείται ότι θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας σε αυτά τα παιχνίδια. Να μας στηρίξει και να μας δώσει ώθηση. Ψυχολογικά μας βοηθάει πάρα πολύ και ευελπιστούμε να είναι κοντά μας και στα τρία παιχνίδια”.

“Εχουμε μάθει στα δύσκολα”

τονίζει ο Ζεργιώτης

Ο Νίκος Ζεργιώτης φροντιστής της ομάδας, σημείωσε: “Σαφώς είναι λίγο δύσκολη η κλήρωση, αλλά αυτό δεν μας πτοεί, έχουμε μάθει στα δύσκολα και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα παιχνίδια. Η ομάδα είναι δυνατή και ικανή για όλα.

Βεβαίως και θέλουμε την άνοδο. Είναι ένας στόχος που με λίγη τύχη μπορεί να επιτευχθεί.

Σίγουρα θα είναι διαφορετικά παιχνίδια από αυτά του πρωταθλήματος και με μεγαλύτερη δυσκολία για όλες τις ομάδες.

Προσκαλούμε τον κόσμο να έρθει στους αγώνες να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε τον στόχος μας”.

Κάλεσμα στον κόσμο

από τον Δροσινό

Ο έφορος Χρήστος Δροσινός δήλωσε: “Η κλήρωση φαίνεται καλή, αλλά αυτό θα το δούμε και στην πράξη στο γήπεδο. Οπως και να έχει η κλήρωση, θα αντιμετωπίζουμε όλες τις ομάδες. Θέλουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ και μετά θα κάνουμε το ταμείο.

Η προπονήτρια κ. Σουρή και τα κορίτσια έχουμε κάνει μεγάλη επιτυχία, που κατάφεραν να φτάσει η ομάδα μέχρι εδώ, να διεκδικήσει την άνοδο της μέσα από τα πλέι οφ. Εχουμε παίξει και με τις τρεις ομάδες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Κάναμε καλά παιχνίδια και ελπίζουμε να κάνουμε το ίδιο και στα πλέι οφ.

Θέλουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να στηρίξει την προσπάθεια των κοριτσιών και της ομάδας γενικά. Να γίνει ο 7ος παίκτης και να τους δώσει ώθηση ψυχολογική για να καταφέρουμε το καλύτερο”.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της πρεμιέρας των πλέι οφ, ο αγώνας του Μεσσηνιακού έχει οριστεί για την προσεχή Κυριακή στις 6.30 το απόγευμα στο γήπεδο της Νέας Ερυθραίας.

 

Το πρόγραμμα

Το αναλυτικό πρόγραμμα των πλέι οφ για τις θέσεις 1 έως 4 έχει ως εξής:

Play off - Θέσεις 1-4

 

1η αγωνιστική (3-4 Μαρτίου)

Αγία Παρασκευή - Άρτεμις Κορυδαλλού

Αμαζόνες Ν. Ερυθραίας - Μεσσηνιακός

 

2η αγωνιστική (10-11 Μαρτίου)

Αμαζόνες Ν. Ερυθραίας – Αγ. Παρασκευή

Μεσσηνιακός - Άρτεμις Κορυδαλλού

 

3η αγωνιστική (14/3)

Άρτεμις Κορυδαλλού - Αμαζόνες

Αγία Παρασκευή - Μεσσηνιακός

 

4η αγωνιστική (17-18/3)

Άρτεμις Κορυδαλλού - Αγία Παρασκευή

Μεσσηνιακός - Αμαζόνες Ν. Ερυθραίας

 

5η αγωνιστική (24-25/3)

Αγία Παρασκευή - Αμαζόνες Ν. Ερυθραίας

Άρτεμις Κορυδαλλού - Μεσσηνιακός

 

6η αγωνιστική (31/3-1/4)

Αμαζόνες Ν. Ερυθραίας - Άρτεμις

Μεσσηνιακός - Αγία Παρασκευή

 

Η βαθμολογία

Σύμφωνα με την προκήρυξη οι ομάδες θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ, με την παρακάτω βαθμολογική σειρά:

1. Άρτεμις 4β.

2. Αμαζόνες 3β.

3. Μεσσηνιακός 2β.

4. Αγ. Παρασκευή 1β.

* Στην Pre League θα ανέβει η ομάδα που θα πάρει την 1η θέση στα πλέι οφ.