Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2018 15:30

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Πλώρη για την άνοδο ο Απόλλωνας Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

 

Την Κυριακή 18 Μαρτίου θα ξεκινήσει ο Απόλλων Καλαμάτας τις υποχρεώσεις του στα μπαράζ ανόδου, με πρώτο αντίπαλο τον συμπολίτη του Α.Ο. Ακρίτα.

Μετά από μια αξιόλογη πορεία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η Καλαματιανή ομάδα τερμάτισε στην 1η θέση της βαθμολογίας του Η’ ομίλου του περιφερειακού πρωταθλήματος της Β’ εθνικής γυναικών. Πλέον έχει χαράξει νέο στόχο και αυτός δεν είναι άλλος από τη διεκδίκηση της ανόδου στην Α2 βόλεϊ γυναικών.

Στα μπαράζ θα πάει με αρκετά καλή ψυχολογία, απόρροια της αξιόλογης παρουσίας του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Για τη μέχρι σήμερα πορεία, αλλά και για τη διεκδίκηση της ανόδου μέσα από τους αγώνες μπαράζ είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον προπονητή του Απόλλωνα Μπάμπη Μυτσκίδη και την αρχηγό της ομάδας, την πασαδόρο Ερμιόνη Ιωσηφίδου.

Μυτσκίδης και Ιωσηφίδου μιλούν για τα μπαράζ

Ο κ. Μυτσκίδης αρχικά είπε: “Θεωρώ ότι σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος ήμασταν αρκετά σοβαροί με διάρκεια και αυτό μας έδωσε την πρώτη θέση. Είχαμε μια ήττα στην πρεμιέρα. Δεν ήμασταν έτοιμοι, εκείνη τη χρονική περίοδο, η Ολυμπιάδα ήταν πιο έτοιμη, εμείς δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο θα θέλαμε. Πάντα όταν ξεκινάμε έχουμε χαμηλά τον πήχη και στην πορεία παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε.. Θεωρώ ότι παίξαμε και ωραίο βόλεϊ, πέρα από το αποτέλεσμα και αυτό μας βοήθησε να κάνουμε αυτή την πορεία”. Οσο για τα μπαράζ που έρχονται: “ Στόχος μας είναι πρώτη θέση. Θέλουμε πρώτα απ' όλα να είμαστε καλά, να είναι όλες οι αθλήτριες υγιείς και να πάρουμε την πρώτη θέση στα μπαράζ. Πρώτα είναι το παιχνίδι με τον Ακρίτα και μετά θα μιλήσουμε για το επόμενο. Τώρα πλέον είμαστε σε μια περίοδο που πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας ότι έχουμε κερδίσει τον Ακρίτα δύο φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι μέχρι το επόμενο”.

Η αρχηγός Ερμιόνη Ιωσηφίδου δήλωσε για την πρωτιά στην κανονική περίοδο: “Ναι θεωρώ ότι η ομάδα δίκαια τερμάτισε στην πρώτη θέση, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, πέρα από το ότι έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Ακόμη για εμάς δεν έχει τελειώσει τίποτα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Οταν ξεκινήσαμε δεν είχαμε στόχο να βγούμε πρώτοι αλλά να παίζουμε καλό βόλεϊ να είμαστε γερές, να μην έχουμε προβλήματα τραυματισμών. Από εκεί και πέρα παιχνίδι με παιχνίδι προσπαθούσαμε όλα τα κορίτσια να βοηθήσουμε την ομάδα να πετυχαίνει το στόχο της και όσο περνούσε ο καιρός το θέλαμε πολύ να πάρουμε την πρώτη θέση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, το να μπορείς να παίζεις σταθερά καλό βόλεϊ. Αυτό βγαίνει μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις. Πέρα από το ότι είχαμε μικρό ρόστερ και με προβλήματα, όπως οι απουσίες της Νίκης Καραχάλιου που έρχεται από την Αθήνα και της Δήμητρας Νικολακοπούλου που έρχεται από Πάτρα, όπου δεν είχαμε τη δυνατότητα να προετοιμαζόμαστε όλες μαζί στις προπονήσεις. Από την άλλη αυτό δείχνει και πόσο καλό προπονητή έχουμε, καθώς με τη διαχείριση που κάνει στη διάρκεια των προπονήσεων μας έχει κρατήσει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο. Οταν η ομάδα δουλεύει, γιατί έχουμε προπονητή που δίνει βάρος στην καλή προετοιμασία” Για τα μπαράζ που ξεκινούν στις 18 Μαρτίου σημείωσε: “ Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμες, έχουμε καλή ψυχολογία, αλλά όλα θα κριθούν στο γήπεδο. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω σαν αρχηγός της ομάδας και εκ μέρους των υπόλοιπων κοριτσιών την έφορο της Βίκυ Καραμπάτσου που είναι πάντα δίπλα μας και στηρίζει τις προσπάθειες μας”.