Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2018 16:14

3ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Δεν πήρε πότε απάντηση για το σχολικό πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον

 

Χωρίς τους διεθνείς βολεϊμπολίστες Σπύρο και Αριστείδη Χανδρινό αγωνίστηκε την περασμένη Τρίτη το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας, με αντίπαλο το 3ο ΓΕΛ Σπάρτης με συνέπεια να αποκλειστεί από τη συνέχεια των πανελλήνιων αγώνων λυκείων.

Ο γιατρός Ευθύμιος Βλάσσης, πατέρας του Παναγιώτη, που μετείχε στην ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας με επιστολή του στο Υπουργείο και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Αθλητισμού είχε ζητήσει εγκαίρως την αναβολή των σχολικών αγώνων στο επίπεδο της Περιφέρειας και τη διεξαγωγή τους μετά το Πάσχα. Eτσι ώστε να μπορούν να αγωνιστούν τα αδέρφια Χανδρινού, που μετέχουν από τις 26 Μαρτίου στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας παίδων στην Κάρυστο, ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει από 7 έως 15 Απριλίου στην Τσεχία.

Διότι όπως αναφέρει “Θεωρούμε ανεπίτρεπτο οι έφηβοι μαθητές-παίχτες του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας να αντιμετωπίζουν το δίλημμα Εθνική Ομάδα ή Σχολικό Πρωτάθλημα. Το ευ αγωνίζεσθαι επιβάλει οι ομάδες να αγωνιστούν πλήρεις.

Σας παρακαλούμε θερμά να μην σταθεί, η ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων αιτία ώστε να γκρεμιστεί το όνειρο της συμμετοχής τους στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Αντικειμενικά μπορούν να προκριθούν και να εκπροσωπήσουν επάξια την Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως με παρόμοια σύνθεση κατάφεραν την περσινή χρονιά”., αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, αλλά απάντηση δεν έλαβε.

Ο κ. Βλάσσης επανήλθε με νέα επιστολή στην οποία και πάλι δεν βρήκε ανταπόκριση και έτσι στην τρίτη επιστολή διαμαρτύρεται για την αδιαφορία των αρμοδίων. “ Στις 25/3/2018 έστειλα μια επιστολή μέσω e-mail, μαζί με άλλους γονείς, στις 26/3/2018 επικοινώνησα τηλεφωνικά με την υπηρεσία σας σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής ενώ στις 27/3/2018 σας απέστειλα πάλι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου νέα επιστολή. Με λύπη μου διαπιστώνω, ότι δεν έλαβα καμία απάντηση σε καμία επιστολή. Με όλο το σεβασμό, που διατηρώ στους θεσμούς, η απουσία απάντησης με οδηγεί μόνο σε δυσάρεστες σκέψεις.

α) αισθάνομαι περιφρονημένος ως πολίτης, που με ευγένεια εκφράζει αγωνία για το παιδί του και τους συμμαθητές-συμπαίκτες του.

β) προβληματίζομαι μήπως η υπηρεσία έχει άδικο μια και δεν εξέφρασε σύντομα και κατηγορηματικά το αντίθετο.

γ) πιθανολογώ ότι τα σχολικά πρωταθλήματα οργανώνονται, τελικά, πρόχειρα αφού τα παρακολουθώ τα τελευταία τρία χρόνια. Είμαι στη δύσκολη και δυσάρεστη θέση να προσπαθώ να πείσω τον έφηβο γιό μου ότι δεν υπάρχουν και δε θα βρει μπροστά του, στη χώρα μας, άτεγκτους γραφειοκράτες-Πόντιους Πιλάτους και ενίοτε Ιαβέρηδες, που θα βιάζουν την ισονομία την λογική και το δίκαιο”.