Κυριακή, 15 Απρίλιος 2018 14:29

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Θέλει να πανηγυρίσει τον τίτλο στην Πάτρα

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Θέλει να πανηγυρίσει τον τίτλο στην Πάτρα

Ο Απόλλωνας νίκησε στον πρώτο τελικό στην Καλαμάτα με 3-1 την Ολυμπιάδα και έχει πλέον την ευκαιρία να πανηγυρίσει σήμερα Κυριακή στην Πάτρα (7 μ.μ.), την κατάκτηση του τίτλου στον Η’ όμιλο του πρωταθλήματος βόλεϊ της Β’ εθνικής γυναικών.

Η Μεσσηνιακή ομάδα προηγείται με 2-1 (αφού μεταφέρονται και οι νίκες της κανονικής περιόδου) και αν νικήσει στον δεύτερο τελικό, θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Πελοποννήσου.

Αν δεν τα καταφέρει, θα έχει νέα ευκαιρία στις 22 Απριλίου, στον τρίτο και τελευταίο τελικό, που θα διεξαχθεί στο Κλειστό λόγω του ότι ο Απόλλωνας ως πρώτος στην κανονική σεζόν έχει πλεονέκτημα έδρας.

Ο Μπάμπης Μυτσκίδης ζήτησε από τις αθλήτριες του να τελειώσουν τη σειρά στην Πάτρα και να μην σκέφτονται το τρίτο παιχνίδι.

Τι ισχύει για την άνοδο

Η ομάδα που θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Πελοποννήσου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 εθνική γυναικών σε νέα πλέι -οφ, ή θα ανέβει απευθείας, αν τα νέα από τη Pre League είναι ευχάριστα. Τα πλέι – άουτ στην εν λόγω κατηγορία θα καθορίσουν τι θα συμβεί στη Β’ εθνική γυναικών, μιας και αν υποβιβαστεί ομάδα από το Βορρά δεν θα γίνουν πλέι -οφ ανόδου και θα πάρουν το εισιτήριο για την Α2 και οι πέντε πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων. Αν όμως υποβιβαστεί ομάδα από την Αθήνα ή τον Πειραιά,, τότε θα διεξαχθούν πλέι -οφ, όπου θα συμμετέχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες από Αθήνα, Πειραιά, Πελοπόννησο, Κρήτη και Δωδεκάνησα και θα ανέβουν οι τέσσερις!

Το πιθανότερο πάντως είναι να γίνουν μπαράζ, μιας και η ΧΑΝΘ νίκησε τα Βριλλήσια, που θα παίξουν με το νικητή του ζευγαριού Λαμία – Πετρούπολη. Για να αποφευχθούν τα μπαράζ θα πρέπει να υποβιβαστεί η Λαμία.