Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2018 13:32

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σοκ με Νικολακοπούλου που χάνει το ματς της χρονιάς με Ολυμπιάδα

Γράφτηκε από τον

 

Χωρίς την κορυφαία αθλήτρια του Δήμητρα Νικολακοπούλου θα αγωνιστεί ο Απόλλωνας Καλαμάτας στον τρίτο και τελευταίο τελικό με την Ολυμπιάδα Πατρών, που θα κρίνει τον τίτλο στον Η’ όμιλο του πρωταθλήματος βόλεϊ της Β’ εθνικής γυναικών.

Η έμπειρη βολεϊμπολίστρια υπέστη ρήξη χιαστών στο δεύτερο τελικό και η σεζόν τελείωσε γι’ αυτή στην Πάτρα. Ο τραυματισμός της στη διάρκεια του πρώτου σετ επηρέασε τον Απόλλωνα που έχασε στη συνέχεια το παιχνίδι και την ευκαιρία να αναδειχθεί πρωταθλητής Πελοποννήσου. Πλέον έχει μία ακόμα ευκαιρία την Κυριακή στις 8 μ.μ. στο κλειστό της Παραλίας, αλλά δεν θα έχει τη βασική κεντρικό του.

Μια μεγάλη απώλεια για την καλαματιανή ομάδα στο χειρότερο χρονικό σημείο, καθώς στο κυριακάτικο παιχνίδι παίζονται οι κόποι μιας χρονιάς. Η ομάδα που θα επικρατήσει θα πάρει τον τίτλο στην Πελοπόννησο και θα διεκδικήσει σε νέα πλέι -οφ την άνοδο στην Α2 εθνική γυναικών. Το σενάριο για απευθείας άνοδο παύει πλέον να υφίσταται, μιας και από την Pre League οι ομάδες του Βορρά εξασφάλισαν την παραμονή τους. Ως εκ τούτου από τη στιγμή που θα υποβιβαστεί ομάδα από την Αθήνα ή τον Πειραιά, θα γίνουν νέα πλέι -οφ όπου θα συμμετέχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες από Αθήνα, Πειραιά, Πελοπόννησο, Κρήτη και Δωδεκάνησα και θα ανέβουν οι τέσσερις! Αρα εάν ο Απόλλωνας νικήσει την Κυριακή την Ολυμπιάδα Πατρών, θα είναι αγκαλιά με την άνοδο. Το θετικό για τη Μεσσηνιακή ομάδα είναι ότι έχει το πλεονέκτημα έδρας και θα αγωνιστεί ενώπιον του κοινού της στο τελευταίο ματς της σειράς των τελικών. Να σημειωθεί ότι στο Κλειστό έχει κερδίσει φέτος όλα τα παιχνίδια. Μένει πλέον να κάνει το 10 στα 10 για να πάρει τον τίτλο.

Μυτσκίδης: “Μια γροθιά για να κερδίσουμε”

Ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης μιλώντας στην “Ελευθερία” δεν κρύβει αρχικά τη στεναχώρια του για το σοβαρό τραυματισμό της Νικολακοπούλου. “Κρίμα για την κοπέλα και για την ομάδα”, αλλά και την πίστη του για νίκη στον κυριακάτικο τελικό: “Εχω εμπιστοσύνη σε όλες τις παίκτριες.

Πρέπει να είμαστε μια γροθιά για να κερδίσουμε. Είναι ο τελικός των τελικών. Ξέρουμε τις δυσκολίες του παιχνιδού,, αλλά πιστεύω ότι τα κορίτσια θα δώσουν τα πάντα, όπως έκαναν και στο προηγούμενο παιχνίδι και ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό. Πρέπει να κρατήσουμε το αήττητο και στο τελευταίο μας παιχνίδι”.