Δευτέρα, 07 Μάιος 2018 14:23

ΒΟΛΕΪ ΠΑΙΔΩΝ: Θριάμβευσε η Καλαμάτα ‘80! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ ΠΑΙΔΩΝ: Θριάμβευσε η Καλαμάτα ‘80! (φωτό)

Πανηγυρική πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας πήραν οι παίδες της Καλαμάτας ‘80.

Στο χθεσινό καθοριστικό ματς με το Μίλωνα στο Κλειστό της Παραλίας πήραν τη νίκη με 3-1 σετ μετά από ένα δραματικό ματς και παράλληλα το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Η μεσσηνιακή ομάδα πέτυχε 3 νίκες σε ισάριθμα ματς στο Κλειστό, σε ένα τριήμερο γιορτή του βόλεϊ όπου οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδαία ματς με την Καλαμάτα ‘80 να κερδίζει τις εντυπώσεις και την πρόκριση.

Οι νεαροί παίκτες του Γιώργου Κουλιέρη την Παρασκευή κέρδισαν τον Ολυμπιακό με 3-1, ακολούθησε η νίκη επί της ΑΕΚ το Σάββατο με 3-2 και χθες ήρθε η νίκη – πρόκριση με 3-1 σετ απέναντι στο Μίλωνα.

3-1 σετ το Μίλωνα

στο καθοριστικό ματς

Μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, οι παίδες της Καλαμάτας ‘80 επικράτησαν με 3-1 σετ της αντίστοιχης ομάδας του Μίλωνα χθες αργά το απόγευμα, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η ημιτελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων.

Ενα παιχνίδι, το οποίο από την αρχή εξελίχθηκε σε ντέρμπι, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι και στα 4 σετ, οι ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία σχεδόν πόντο – πόντο. Σημαντική αποδείχτηκε και σε αυτό το ματς, η συμπαράσταση των γονέων, συγγενών και φίλων των νεαρών αθλητών της Καλαματιανής ομάδας, αφού τους εμψύχωναν με συνθήματα και χειροκροτήματα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο τελευταίο σετ, όταν η Καλαμάτα ‘80 πήρε τον 23ο πόντο (23-16), σηκώθηκαν από την κερκίδα και μέχρι τη λήξη του σετ, όρθιοι έδιναν ρυθμό, εμψυχώνοντας έτσι τους νεαρούς αθλητές ώστε να φτάσουν στην επικράτηση.

Ο Μίλωνας στάθηκε καλά στο παιχνίδι, όπως έκανε και στα προηγούμενα, από την έναρξη των αγώνων της ημιτελικής φάσης, όμως ήταν αδύνατο να καταφέρει να ξεπεράσει τους “Λύκους” και να τους αφήσει εκτός φάιναλ φορ.

Τα σετ: 25-23, 25-23, 14-25, 25-21.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Δημήτρης Κτενάς, Θεοδόσης Καραγιαννόπουλος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Γ. Κουλιέρης): Ν. Βλάσσης, Μπιρμπίλης, Σπ. Χανδρινός, Π. Βλάσσης, Αρ. Χανδρινός, Παπούλιας (λ), Βραχάτης, Μαργέλης, Κ. Κλημεντίδης, Μασούρας, Ψαρρέας, Ρίζος, Πλακιάς, Ανδρ. Κλημεντίδης (λ).

ΜΙΛΩΝ (Π. Γεωργούντζος): Καφούρος, Χάκας, Λούβρος, Ν. Αναγνωστόπουλος, Πυρομάλλης, Παπαδάκης, Φραγκιάδης (λ), Καραμπάγιας, Σαμαρτζής, Αποστόλου, Σταμπέλος, Σεμιτέκολος (λ).

Τα δύο παιχνίδια της τελευταίας ημέρας της ημιτελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που έγιναν χθες παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος, ο ταμίας της ομοσπονδίας Τάκης Καβαλιεράκης και οι προπονητές των εθνικών ομάδων Παναγιώτης Λακασάς (εφήβων) και Γιώργος Μπακοδήμος (παμπαίδων).

Σε όλους τους αγώνες του τουρνουά ήταν παρών ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Π. Θεόδωρος Κανελλόπουλος και ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Τρουγκάκος, οι οποίοι μαζί με τον παλαίμαχο διαιτητή βόλεϊ Παναγιώτη Καλλιντέρη αποτέλεσμα την αγωνόδικο επιτροπή των αγώνων.

Πρόκριση η ΓΕ Ηρακλείου,

3-1 τον Ολυμπιακό

Η Γ.Ε. Ηρακλείου κέρδισε τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ και πήρε το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στο φάιναλ φορ, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η 4η ημέρα της ημιτελικής φάσης.

Η ομάδα από την Κρήτη, πραγματοποίησε αξιόλογες εμφανίσεις και στα 4 παιχνίδια που έδωσε και επιβραβεύθηκε με την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Η κατάκτηση της νίκης απέναντι στους “ερυθρόλευκους” δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αφού η ομάδα του Πειραιά, διεκδίκησε σε όλα τα σετ, τη νίκη ώστε να πάρει την πρόκριση, όμως χαμογέλασε μόνο στο 3ο σετ, στο οποίο επικράτησε με 26-24.

Τα σετ: 25-18, 25-19, 24-26, 25-23.

Διαιτητές ήταν οι Παναγιώτης Χανδρινός και Ηλίας Τσουμελέας.

Γ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ν. Νικητάκης): Σταυρακάκης, Γεωλδάσης, Ναλμπάντης, Αναστασάκης, Σπινθάκης, Οικονόμου, Βαντάρδα, Αλεξανδρόπουλος, Αναπολιοτάκης, Βροντάκης, Σιμάτος, Παχιαδάκης, Ματαλλιωτάκης (λ), Μαυρίδης (λ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σ. Κυριακάκης): Απ. Στράτος, Σαπουτζής, Μάρτος, Ρούσσας, Μαζωνάκης, Μπαραμπάτης, Αθ. Στράτος, Χατζηκλημανόγλου, Ζωγραφάκης, Δασκαλέρος, Αθανασίου, Μπακοδήμος.

Οι αγώνες του Σαββάτου

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΑΕΚ 3-2

H ΑΕΚ αιφνιδίασε την Καλαμάτα ‘80 και πήρε το προβάδισμα με 2-0 σετ, στο τελευταίο αγώνα του Σαββάτου και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση.

Η Καλαματιανή ομάδα όμως κατάφερε αφού αρχικά μείωσε τα πολλά λάθη στα δύο πρώτα σετ και με σωστή τακτική κατόρθωσε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να φτάσει στη νίκη με 3-2 σετ.

Τα σετ: 22-25, 18-25, 25-21, 25-21, 15-10.

Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Δημήτρης Κτενάς και Θεοδόσης Καραγιαννόπουλος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Γ. Κουλιέρης): Βραχάτης, Μπιρμπίλης, Ν.-Στ. Βλάσσης, Σπ. Χανδρινός, Π. Βλάσσης, Αρ. Χανδρινός, Ανδρ. Κλημεντίδης (λ), Παπούλιας (λ), Μασούρας, Μαργέλης, Κ. Κλημεντίδης, Ψαρρέας, Μπούνας, Φράγκος.

ΑΕΚ (Ι. Κραβαρίτης): Θεοδόσης, Σωνάκης, Ηλιακόπουλος, Φιλ-Σιμόν, Στρίκκα, Μάρης (λ), Μπράκα, Καρακουλάκης, Γεωργίου, Καβαρίνος, Ξανθόπουλος, Χαλίλης, Κό

ΜΙΛΩΝ – Γ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 0-3

Η Γ.Ε. Ηρακλείου μπορεί να επικράτησε δύσκολα στο α’ σετ με 26-24, όμως στη συνέχεια μείωσε τα λάθη της, έγινε πιο ουσιαστική στην επίθεση και κατόρθωσε να πάρει και τα άλλα δύο σετ και να φτάσει στη νίκη.

Βέβαια, οι δύο ομάδες με δύο σερί νίκες στα προηγούμενα παιχνίδι, είχαν πάρει τις δύο πρώτες θέσεις τους ομίλου τους και την πρόκριση για τους αγώνες της Κυριακής, όπου θα διεκδικήσουν τα εισιτήρια για το φάιναλ φορ.

Τα σετ: 24-26, 19-25, 21-25.

Διαιτητές ήταν οι Παναγιώτης Χανδρινός και Ηλίας Τσουμελέας.

ΜΙΛΩΝ (Π. Γεωργούντζος): Καφούρος, Σταμπέλος, Σεμιτέκολος, Χάκας, Κωφίτης, Λούβρος, Ν. Αναγνωστόπουλος, Πυρομάλλης, Σαμαρτζής, Μ. Αναγνωστόπουλος, Καραμπάγιας, Παπαδάκης, Κωνσταντακόπουλος (λ), Φραγκιάδης (λ).

Γ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ν. Νικητάκης): Σταυρακάκης, Γεωλδάσης, Ναλμπάντης, Αναστασάκης, Σπινθάκης, Οικονόμου, Βαντάρδα, Αλεξανδρόπουλος, Αναπολιοτάκης, Βροντάκης, Σιμάτος, Παχιαδάκης, Ματαλλιωτάκης (λ), Μαυρίδης (λ).

Α.Ε. ΑΡΜΕΝΙΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 2-3

Περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το παιχνίδι ανάμεσα σε Α.Ε. Αρμενίων και Απόλλωνα Πατρών, μιας και οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούσαν στην διεκδίκηση της πρόκρισης στο φάιναλ φορ.

Η Α.Ε. Αρμενίων αν και πήρε τα δύο πρώτα σετ δεν κατάφερε να κλείσει τους αγώνες της στην Καλαμάτα με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Η ομάδα της Πάτρα με αντεπίθεση στη συνέχεια έκανε την ανατροπή και οδήγησε το ματς στο τάιμ-μπρέικ, όπου κατόρθωσε να φτάσει σχετικά εύκολα στην επικράτηση.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Βαγγέλης Κουγιάς, Ηλίας Τσουμελέας.

Τα σετ: 25-20, 25-21, 20-25, 18-25, 8-15.

Α.Ε. ΑΡΜΕΝΙΩΝ (Χαρ. Τσιόκας): Σαχινίδης, Απικιαν, Δεναξάς, Ραφ. Μαγκογιάν, Αρ. Μαγκονιάν, Δ. Τσιόκας, Ραφελέτος, Μπαρμπαγιάννης (λ), Αλυσανδράτος, Γεωργόπουλος, Κικιάν.

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Π. Ερδάς): Βασιλακόπουλος, Τρίγκας, Καλόφωνος, Χριστόπουλος, Γιαννόπουλος, Σωμάκος, Δαρζέντας, Κάπτης, Αγαλιώτης (λ).

Τον Ιούνιο το φάιναλ-φορ

Τον Ιούνιο και πιο συγκεκριμένα από τις 22 έως της 24 του μήνα είναι πολύ πιθανόν να διεξαχθεί το φάιναλ φορ, στο οποίο θα συμμετάσχει η Καλαμάτα ‘80 και η Γ.Ε. Ηρακλείου. Αυτό αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ο.ΠΕ.

Εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των φιλάθλων που παραβρέθηκαν και τις τέσσερις ημέρες στο Κλειστό και παρακολούθησαν τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης.

Σίγουρα, περισσότεροι ήταν οι υποστηρικτές της Καλαματιανής ομάδας και λόγω έδρας, ενώ στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, είχαμε ντέρμπι και στην κερκίδα, αλλά όπως και στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι έπαιζαν χωρίς αντίπαλο. Ολα βέβαια μέσα σε αθλητικά πλαίσια, αφού δεν υπήρχε αντιπαλότητα, όπως αυτή που συναντάμε σε άλλα αθλήματα.

- Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, άλλοτε δύο, άλλοτε τρία περιστέρια, περιφέροντας μέσα στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας. Πιθανόν να είχαν μπει από κάποιο ανοικτό παράθυρο και περιφέροντας κυκλικά αναζητώντας μια διέξοδο.