Δευτέρα, 21 Μάιος 2018 12:53

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στην Α2 ανέβηκε ο Απόλλωνας Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στην Α2 ανέβηκε ο Απόλλωνας Καλαμάτας

 

Την άνοδό του στην Α2 Γυναικών πανηγυρίζει από χθες το απόγευμα ο Απόλλωνας Καλαμάτας, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων μπαράζ της Β’ εθνικής.

Η καλαματιανή ομάδα χρειάστηκε μια νίκη για να πετύχει το στόχο της στους αγώνες μπαράζ, και τα κατάφερε στη σαββατιάτικη αναμέτρηση με αντίπαλο το Νηρέα Καρδαμύλων Χίου, τον οποίο κέρδισε με 3-0 σετ.

Χθες, απαλλαγμένη από το άγχος για την άνοδο, η ασπρόμαυρη ομάδα αντιμετώπισε τον πρωτοπόρο των μπαράζ ΟΦΑ Απολλώνιο και διεκδίκησε το καλύτερο, κατάφερε να είναι ανταγωνιστική στα δύο πρώτα σετ, όμως ο αντίπαλός της ήταν πιο δυνατός και επικράτησε με 3-0 σετ.

Πανευτυχής μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του δήλωσε στο “Notosport:

“Εφτανε μια νίκη για να πετύχουμε το στόχο μας. Καταφέραμε και πήραμε το παιχνίδι με το Νηρέα, που ήταν σαν τελικός και αυτό ήταν αρκετό για να μας δώσει την άνοδο. Είναι τεράστια επιτυχία για τον Απόλλωνα. Αξίζουν συγχαρητήρια στις αθλήτριες για τη εμφάνιση τους στους αγώνες μπαράζ. Επίσης αξίζουν συγχαρητήρια στη Βίκυ Καραμπάτσου για όλα όσα έχει κάνει. Χωρίς την προσφορά την δεν θα είχαμε φτάσει μέχρι εδώ. Τις αφιερώνουμε τη νίκη και την άνοδο στην Α2. Να προσθέσω ότι στη διάθεση μας όλες τις ημέρες που διήρκησαν τα παιχνίδια είχαμε και καθηγήτρια ώστε οι αθλήτριες να είναι προσηλωμένες στα παιχνίδια. Ηδη από σήμερα σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα”.

Τα σετ: 25-20, 25-23, 25-17

Ο κ. Μυτσκίδης στα 4 παιχνίδια των μπαράζ στηρίχθηκε στις Ιωσηφίδη, Καραχάλιου, Βομβύλα, Δεδούση, Μπούνα (λ), Αντωνοπούλου, Κοτσώρη, Μπελογιάννη, ενώ στην αποστολή ήταν και οι Κατσαρού, Γκριτζέλα.

Το ματς με Νηρέα

Το κρίσιμο παιχνίδι, όπως αποδείχθηκε ήταν αυτό με τον Νηρέα Καρδαμύλων Χίου, όπου και οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αγχωμένες, μιας και από το αποτέλεσμα του θα κρινόταν σε μεγάλο βαθμό ποια από τις δύο θα είχε τον πρώτο λόγο για την άνοδο.

Οι αθλήτριες του Απόλλωνα αντιμετώπισαν τον αγώνα σαν τελικό και κατάφεραν να νικήσουν με 3-0, αποτέλεσμα που ήταν αρκετό για να δώσει στην καλαματιανή ομάδα το ένα από τα 4 εισιτήρια της ανόδου.

Τα σετ: 25-23, 25-19, 25-18.

Σε αυτό το παιχνίδι ο κ. Μυτσκίδης δεν είχε στη διάθεση του την Αντωνοπούλου.

Τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1η αγωνιστική

Αστερας Αγ. Δημητρίου - Νηρέας Καρδαμύλων Χίου 3-1

ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου - ΟΦΑ Απολλώνιος 1-3

Ρεπό: Απόλλων Καλαμάτας

 

2η αγωνιστική

ΟΦΑ Απολλώνιος - Αστέρας Αγ. Δημητρίου 3-2

Απόλλων Καλαμάτας - ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου 1-3

Ρεπό: Νηρέας Καρδαμύλων Χίου

 

3η αγωνιστική

Αστέρας Αγ. Δημητρίου - Απόλλων Καλαμάτας 3-0

Νηρέας Καρδαμύλων Χίου - ΟΦΑ Απολλώνιος 0-3

Ρεπό: ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου

 

4η αγωνιστική

Απόλλων Καλαμάτας - Νηρέας Καρδαμύλων Χίου 3-0

ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου - Αστέρας Αγίου Δημητρίου 1-3

Ρεπό: ΟΦΑ Απολλώνιος

 

5η αγωνιστική

ΟΦΑ Απολλώνιος - Απόλλων Καλαμάτας 3-0

ΑΣ Νηρέας - ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου 1-3

Ρεπό ο Αστέρας Αγ. Δημητρίου

 

Η τελική βαθμολογία

1. ΟΦΑ Απολλώνιος 12-3 11

2. Αστέρας Αγ. Δημητρίου 11-5 10

3. ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου 8-8 6

4. Απόλλων Καλαμάτας 4-9 3

5. ΑΣ Νηρέας 2-12 0

* Tην άνοδο στην Α2 Γυναικών παίρνουν οι 4 πρώτοι του ομίλου.